Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Луѓе, крајно неетички би било да ги спомнува докторката убиените поединечно и да кажува кој колку рани од куршуми имал и каде.
Што толку се замарате со тоа?

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Да не ве цитирам... Погрешно сфатив од пишувањата на медиумиве....

Член од
21 декември 2008
Мислења
105
Поени од реакции
94
Од пријател-полицаец дознав дека полицијата абер нема кој ги сторил убиствава, туку само се шушка приказна дека биле дојдени од Косово.
од уличен полицаец ? абе го лажат... знаат нешто ама не му кажуваат пошто јаде гомна надвор од институцијата т.е. на тебе. Ако уличен полицаец ти е релевантен фактор сега ке одам да се фрлам негде... тие 2 со 2 не знаат да сврзат

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Што мислите ако шпекулираме дека сторителите се надвор од државаа да речеме од косово и се пронајдат, дали косово ќе ги испорача? Што би преземела државата ако косово ги штити?

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Жената ја избрала професијата по своја волја и е соодветно платена за тоа. Ако и е тешко да го работи, нека оди меси гевреци и продава на автобуска. Ако не знаеш се учи таму еден предмет етика, но изгледа докторкава бегала од тој час.
Докторката го предава тој предмет на факултет. И доста гњавиш со ова веќе.

• Ми се допаѓа
Reactions: Meh
Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
Па у најмала рака Бродец 2 и слични планински бури.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Нејзе не и е работа да води пример по етика, нејзе и е работа да врши анализа на мртви тела и тоа го прави.
Прашај некој пријател од медицина (ако имаш) како и зошто се однесуваат така тие типови на доктори, нивната работа воопшто не е лесна, не јади трици за нив ако не си запознат.
Ми кажуваш дека патолозите се посебна форма на живот сега? Долу во подрумот можат да си прават и шеги за што било, ама на ТВ и во јавност треба да се однесуваат достоинствено.
Мене лично би ми било непријатно кога некој паталог со насмевка би ми соопштил дека некој мој близок умрел од прострелна рана, тебе можеби не би ти сметало од причина што рековме дека патолозите имаат тешка работа.
--- надополнето: 15 април 2012 во 17:56 ---
Докторката го предава тој предмет на факултет. И доста гњавиш со ова веќе.
Што менува тоа? Само одговарам на прашање од Игор, ако сум досаден стегни на игнор.

Член од
15 април 2012
Мислења
4
Поени од реакции
2
Значи сега повеќе не е прашањето кој се и кој етникум се, вистинското прашање е што понатаму, а тоа е битното.доколку се направи анекта добар дел од македонските Албанци ја подржуваат 2001 наводно дека било за права, ајде тоа ни го сервираа и ги прегризавме сите ѕверства.Сега е 2012 а онји ги имат сите права,имаат бизниси итн.Значи ова е одмазда од болни умови за Гостивар, како што правеле фашистите-балистите 1 наш 5 ваши итн.Значи подадената рака добар дел од Албанците не ја прифатија незнам зашто, сега пак нешто кажуваат приказни, ова е чисто етничко убиство мислам без поголема логистика од странски агентури, можеби малку кеш од грција но тоа ми е последно, ова е убиство за одмазда крва одмазда, значи вистинското прашање што и како понатаму?За монструмите се знае што треба,нема потреба од суд ова го мислам за убиците.

Значи опција бр.1 е сигурно ,еве го постот што го напишав сабјле

Значи што знаеме до сега?
1.5мина убиени од група.
2.МВР молчи и дава штури информации( контрола на штета)
3.тотален медиумски мрак-сите весници и тв се владини, значи диктаторот побарал смируваање на тензии.
4.УСА амбасадор кај педофилот од Шипковица на гости.
5.руфи глуми лојален граѓанин.
6.Груевски е презафатен со литургии, глуми дека се е ок и дека е голем верник.

Ова се вистински информации а не шпекулации, што може да заклучиме?
1.Ѕверствово е планирано.
2.МВР и ДБК тотално потрфрлија.
3.Медиумите се змолчени поради сериозност на ситуацијата.
4.Ункле САМ е затекнат без информации, оди кај терорист бр.1 да праша дали е ова некој од неговата екипа(незадоволен,одбегнат)
5.Руфи и 90% од населението знае дека се алудира на рамковните сограѓани па смируваат.
6.Диктаторот чека да добие на време да се смират страстите, спинување и пр.

Останато..
Дефинитивно може да се две опции според мене
1.Банда без команда- поранешна овк,муџахедини организирани во мал група 3-10 луѓе,чисто ради Гостивар и ништо друго.
2.Странските раз.агенции кои имаат намера дестибилизација, организирани преку грција,србија косово до домашна помош, затоа и србите први се јавиа, еве и некој србин ко за чудо се појави овде да долее масло.
Наа кој му одоговара дестибилизација?
1.Грција
2.Србија-косово избори, давање на косово за влез во еу итн.
3.Диктаторот и Педофилот, заради рејтинг-но според се досега ова не е нивно масло.
Не треба да се генерлзира цел народ, но доколку има анкета сограѓаните од најголемото малцинство ќе има добар процент што го подржуваат ова.
Убиците ова го имаат и другпат правено-професионалци во секој случај.
Никогаш нема да бидат откриени јавно, се остнато вклучувајќи и нивна ликвидација ќе биде тивко.
nisto ne mi e tolku cudno kako sto mi e cudno neizleguvanjeto na Gruevski da izrazi pet recenici socuvstvo!... i sega, ako e od pricina religiozna toagas imame problem zatoa sto istiot nosi drzavna funkcija vo koja religiskitenesta se prisutni no ne presudni za da neizleze za ovakva rabota da izrazi socuvstvo... eve jas licno se somnevam vo ova sto go napisav kako edna opcija... kako vtora opcija sto nekako mi drzi voda edeka Premierot bese nekade od kade nemozese da dade izjava zaradi toa sto bi se otkrila negovata mestopolozba odnosno netreba da se znae kade bil!... i treto, sto jas nekako mislam deka bi progledal na toa niz prsti e negovata psiholoska sostojba vo migot na soznanieto... sepak e poraz za nego, sepak moze ima napraveno previd sepak mislam deka znae koi se no imal garancii deka nema da napravat problem ili probal da gi napravi minorni i da gi zmarginalizira ... i vo taa psiholoska sostojba tesko da moze da se vozdrzi a da ne istrese nesto sto netreba...

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Ми кажуваш дека патолозите се посебна форма на живот сега? Долу во подрумот можат да си прават и шеги за што било, ама на ТВ и во јавност треба да се однесуваат достоинствено.
Мене лично би ми било непријатно кога некој паталог со насмевка би ми соопштил дека некој мој близок умрел од прострелна рана, тебе можеби не би ти сметало од причина што рековме дека патолозите имаат тешка работа.
На патолозите не им е работа да известуваат за смрт. Не се портпароли.
Според мене, најдобро е извештајот патолозите да го достават до МВР, па портпаролите на МВР да ја известуваат јавноста.
Не им суди на патолозите за нешто што не е дел од нивната работа.

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211
Вака сега - од гледање филмови на ваква основа, веpојатно (не)сум научил нешто, па еве ја мојата теоpија на paботите:

бидејќи се млади деца (класично егзегутиpани, како што некаде пpочитав) и еден постаp човек, сите pибаpи - највеpојатно е да биле сведоци на нешто тpето - некоја мафијашка на ти го - дај ми го тpансакција на дpога и слично (пpитоа не навлегувајќи во етникуми + начините на убиството и бpојот на куpшуми).

Не убиваш случајни луѓе на ваков начин доколку пpетходно не сакаш да пpикpиеш нешто.

+ Јанкуловска кажа дека се известени и полициите во pегионот. Зошто веднаш некој би известувал некој надвоp нешто што е попpилично внатpешна pабота како убиство во pок од 10h?

Ете, толку од мојата теоpија.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
http://sky.mk/makedonija/20213-Пронајден-автомобил-поврзан-со-петкратното-убиство.html

Им ја нашле колата. Сигурно веќе знаат кој како што и од каде.
Ја најдоа колата + крв од тие што ја ограбија Про кредит Банка карши Влада, па пак не ги фатија крадците.
Но, да се надеваме дека набрзо ќе ги фатат.

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.680
Поени од реакции
266
aj i jas so moite tri mozni scenarija;
1.Detonator
Ne mi drzi nekako voda ,znaejci deka najgolemata mafija vo drzavata se instituciite na sistemot (ispaga drzavata e ubiecot)i da e taka pocinatite kako da gi povrzam so podzemjeto koga site rodnini i prijateli pa i samoto MVR velat deka decata nemaat kriminalno minato ako pak gi izbrale po slucaen izbor togas si go postavuvam prasanjeto zasto ne izvrsija napad vo GTC pogolem efekt ce dobiele za osrvaruvanje na celta( defukusiranje i zatajuvanje ) na istragata okolu operacjata Detonator koja mene licno mi izgleda kako borba za teritorija.

2.Odmazda
Po Gostivarskoto ubistvo na dvajca Sciptari od strana na pripadnik na MVR svedoci sme na nemilite nastani koj se desija po celata drzava .Napadite bea pretezno izvrseni vrz adolescenti duri imase slucaj na napad vrz starec i devojce vo Tetovo znaci se udira po nemocnite i po slucaen izbor sto jasno ukazuva deka decata od Radisani moze da se slucajna zrtva na odmazda.Znaejci go Sciptarskiot kod mislam deka istragata treba da se nasoci vo toj pravec i da se pritisnat familiite na dvajcata Sciptari koj bea ubieni vo Gostivar.

3.Stranski sluzbi
Kade zgresivme sto ni se padnaa vakvi sosedi.Na site ama bas na site im odgovara destabilizacija na Makedonija za resavanje na nekoj svoi bolni scenarija .Mene licno ova mozno scenario najvece mi bode oci i mi e verodostojno.

Ova e moe mislenje i se nadevam deka pravdata ce bide zadovolena i monstrumite kazneti

Kajgana Shop

На врв Bottom