Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Член од
30 октомври 2011
Мислења
60
Поени од реакции
32
Значи се сведовме на 2 тези околу убиството:

ТЕЗА 1:
После оние неколку провокации од страна на Албанците за да се дестабилизира регионов, ова МОЖЕБИ е продолжение од тие провокации. Колку да се потсетиме кои беа тие провокации со што сакаа дестабилизација на регионов:

- Обид да му се налепи етничка етикета на Вевчанскиот карневал;
- Албанци со безбол палици претепаа шест Македонци во Скопје, Тетово и Прилеп;
- Десетмина малолетни Албанци претепаа 66 годишен старец во Скопје;
- Серија напади во автобусите на ЈСП во Скопје, при што се повредени десетици луѓе;
- Албанците почнаа да ги палат црквите околу Струшко;
- ПРЕТПОСТАВКА е дека убиството на овие 5 Македонци е продолжение на оваа низа настани за дестабилизација на регионов.

ТЕЗА 2:
Акцијата ДЕТОНАТОР после оние апсења на локални мафијаши во Кочани, Штип и Струга, било планирано да се пресели во Скопје. Скопските мафијаши почувствувале раздвижување на полициски структури во цивилки и со тоа знаеле што ќе им се случува, и оттука следуваат две претпоставки:

Претпоставка 1: Скопските мафијаши испратиле предупредувачки пораки (телефонски, усни, СМС и сл) до МВР веднаш да си ги повлече полициските структури и да не им се меша во работата, во спротивно ќе има крвопролевање. МВР најверојатно има одбиено и си продолжила со работата, и скопските мафијаши ги имаат егзекутирано овие 5 души како порака дека доколку не престанат, следните жртви ќе бидат членови од нивните фамилии.

Претпоставка 2: Овие 4 деца биле некакви соработници на локалните мафијаши (не велам длабоко вмешани, туку некој вид информатори, препраќачи на информации и сл), и кога почуствувале дека им прети казна затвор, ги има фатено паника, па им имаат порачано на нивните „надлежни“ дека доколку допрат до полициска станица, нема да поштедат ниту едно име. По ова следело егзекуција со цел да се замолчат децата. 45 годишниот убиен бил сведок на настанот, па и него го ликвидирале.

Може да се примети дека ДЕТОНАТОР повеќе не се спроведува, што ептен алудира на втората теза, али ќе почекаме и ќе видиме, времето ќе покаже.

po glupa teza od ova deka kaj nas nekoja mafija go ima ova napraveno za da se prekine akcijata detonator ne moze da se slusne,kao kaj nas da ima nekoja mafija pa se presmetuva so drzavata,nema kaj nas mafija ima samo nekoi lokalni sitni profiteri toe se direktno podrzani od vlasta i koi bez vlasta ne mozat nitu eden cekor da napravat,i koga ke odluci vlasta deka treba da se pokazat pred narodot deka nesto rabotat tie se prvi na udar i na nivno mesto doaga nekoj drug,mafija koja funkcionira nezavisno od vlasta ima vo bugarija i srbija no kaj nas daleku sme od toa deka ima mafija

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Приметувате ли колку Србите се вложија себе си во настанов? Па почнаа и Срби да се уклучуваат на форумов, па до каде е истрагата, како е, итн. Очигледно е на кого најмногу му одговара граѓанска војна во Македонија. Зарем некој би ги усреќил?

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Тоа е она што мене ми боди очи. Прво беше Дачич па Б92 фингираше дека само што не сме се степале. Па се појави Јеремич па после овие од српскиот курир. Па дојде тој момакот на форумов како он е против штрумфови. Зашто баш на ова дел од врвот на Србија пројави интерес.

Член од
22 јули 2009
Мислења
107
Поени од реакции
32
po glupa teza od ova deka kaj nas nekoja mafija go ima ova napraveno za da se prekine akcijata detonator ne moze da se slusne,kao kaj nas da ima nekoja mafija pa se presmetuva so drzavata,nema kaj nas mafija ima samo nekoi lokalni sitni profiteri toe se direktno podrzani od vlasta i koi bez vlasta ne mozat nitu eden cekor da napravat,i koga ke odluci vlasta deka treba da se pokazat pred narodot deka nesto rabotat tie se prvi na udar i na nivno mesto doaga nekoj drug,mafija koja funkcionira nezavisno od vlasta ima vo bugarija i srbija no kaj nas daleku sme od toa deka ima mafija
Во Кавадарци еден нивни доушник почна да им прети дека ќе ги открие сите инспектори кои соработуваат со деца дилери на лесни дроги. 4 часа го бркаа низ Кавадарци со пиштоли и полициски потери. Го фатија и го сместија во затвор во Гевгелија. По 4 дена рекоа дека починал во затворот од труење, но телото нигде му го немало. После 8 часа телото му го пронашле ВО КОНТЕЈНЕР ВО СКОПЈЕ ВО БУТЕЛ (?!).

Јас ги нареков локални мафијаши. Не е проблем и да им го смениме називот. Е сега ти кажи ми во Македонија дали постојат вакви сценарија или не ...

Член од
14 април 2012
Мислења
365
Поени од реакции
112
На форумот на Комити прочитав дека имало сведоци на местото така да ваљда се знаат сторителите, Е сега според изјавата на Грујо дека ќе ги стигне Божја правда нема да ме чуди ако загинат во сообраќајка, ги убијат во акција или нешто слично :))
Нека им е со среќа.
zasto togas policijata dosla 2h pokasno? :confused:

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.665
Поени од реакции
11.816
zasto togas policijata dosla 2h pokasno? :confused:
Пошто нема никакви сведоци. Тоа сега се само шпекулации. Веројатно имало само еден сведок а и тој е на другиот свет сега

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.731
Поени од реакции
49.248
Приметувате ли колку Србите се вложија себе си во настанов? Па почнаа и Срби да се уклучуваат на форумов, па до каде е истрагата, како е, итн. Очигледно е на кого најмногу му одговара граѓанска војна во Македонија. Зарем некој би ги усреќил?
во еден мафијашки филм (не ми текнува кој точно али мислам Кум), едениот лик на другиот му рече “ Ако сакаш да знаеш кој го нарачал убиството види кој прв ќе испрати цвеќе ’’. Иако мене повеќе ми личи дека Србија во нејзин стил, се обидува да се ислшепа на ова и да си гради меѓународни позиции за нејзиниот проблем

Како и да е, чие и да е ова сценарио, не го мења фактот дека ние како Македонци сме веќе предмет на требење, а тоа, дали ова го нарачале американци, срби, шконови или ескими, не мења ништо во однос на тоа дека нас не јавааат и не ништат нашите драги сограѓани со помош на нашата држава, од самиот нејзин почеток.

С

Сибињанин Јанко

Гостин
Од пријател-полицаец дознав дека полицијата абер нема кој ги сторил убиствава, туку само се шушка приказна дека биле дојдени од Косово.

makedonec_bt

Проф. по улични науки
Член од
15 април 2012
Мислења
146
Поени од реакции
102
decki i da e makedonski mafijash ke pretepat ili ke otepat nekoj an funkcija jankulovska premierot se lesna meta za snajperist kako vo slucajot so dzindizch a plus ako mafija udri si nanesvata dopolnitelna shteta bidejki cela makedonija ke gi mrazi a i polivcijata ke gi brka. Znaci da razjasnime neshto bidejki na sekoja pojava na jankulovska kazuva da se smirat strastite i deka ne se kazuva identitetot toa znaci se Albanci ili muslimani(dzihadi ekstremisti) sega zoshto taka bidejki ako bea makedonci bi bile pronajdei vo rok od 24 casa i nikoj ne bi se bunel kako ako bile Albanci ke dobijat kazna i nikumu nishto prvicniot instinkt e mnogu vazen kaj coekot site velat deka se Albanci a jankulovska odbegnuca od prashanjeto znaci mozno e da se 70%. Poslem za telata dobro kazaja meshtanite koi bea na lice mesto deka decata ne bile prepoznatlivi ako ima coek 2-3 kurshumi samo pak ke go prepoznajsh ako coek e puknat od mavanje goden vo ocite i grklanot, pukano vo racete i nozete vo grbot toa ne e masakriranje? sho e toa bash bi sakal da znam da mi kazi jankulovska. treto koj normalen i nenormalen coek ke sedi vo drzavata ako napravi 5kratno ubistvo napagjacite se nadvor od granicite. Mojot stav e toa shto ova se mudzahedini prateni da ja destabiliziraat sotosjobata pamtite na vestite vo gostivar zeleni znaminja rapski pisenja gi gledate vo gradovite so golemi bradi vo fustani? da gi prepoznavte tie se mudzahedini koj mafijashi ili nekoj drugi kriminalci bi se izivuvale na deca da mu pukaat vo racete i nozete i bash pred veligden?

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Од пријател-полицаец дознав дека полицијата абер нема кој ги сторил убиствава, туку само се шушка приказна дека биле дојдени од Косово.
Полицијата не шушка приказни, туку работи. Со самото тоа што пријателот-полицаец ти раскажувал, потврдил дека не е директно вклучен во истрагата. Тие што се вклучени не смеат да дадат ниту неофицијални информации.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.968
Поени од реакции
45.245
А ШТО АКО ДЕЦАТА БЕА СВЕДОЦИ НА УБИСТВОТО НА РИБАРОТ?
Отфрлено е тоа сценарио според Јанкуловска, прво они настрадале.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Обдукцијата тоа ќе го одговори во вторник, редослед на убиствата.
Сепак министерката кажа таа опција да се исклучи од шпекулации дека некој видел нешто па го убиле.

makedonec_bt

Проф. по улични науки
Член од
15 април 2012
Мислења
146
Поени од реакции
102
ne znam dali si zapoznaen so slucajot ili imash gledano vesti koga ke se praj krim tehnika se utvrduva kolku e tolpo teloto i prema toa koj koga bil ubien toa znaci deka teloto na ribarot bilo potoplo od decata zatoa se utvrduva deka toj bil ubien posleden

Kajgana Shop

На врв Bottom