Јас би излегол, ама не би сакал да изедам ќотек од напалени мајмуни, поради тоа што можеби убијците се албанци.
Ако судиме според муабетиве што ги има тука, и по социјалниве медиуми, најпаметно би ми било да си седам дома.
Не, не се плашам да излезам на протест, нема да ми биде првпат излегувањето, туку нејќам некој да ме смета мене лично за одговорен за нешто што нема врска со мене.
Ти би излегол на протест со албанци кои што повикуваат на линчување на се' што е македонско?
Искрено, не мора ни да ми одговориш на прашањето, оти ни јас не би излегол да протестирам со такви луѓе.
Не се сметам за човек што има омраза во себе, па да пцујам по се' што е туѓо и само моето да го величам, ама ако има нешто што можеби го мразам, тоа се националистите. А таквите моментално ја диктираат атмосферата во државава.
Апсолутно те разбирам, ама тоа до кај ќе не одведе не знам...
Уште кога беа тепачките по автобусите во Скопје и тепањето на постари луѓе таму-ваму од страна на глутници тинејџери со палки јас се шетам еден ден по џаде и се разминувам со еден постар Албанец (со кече беше човекот), сигурно имаше 60-тина години и си викам сега да му удрам еден ќотек, онака за без врска, баш како што беа сите тие моронски испади од пред некој месец, шо ќе биде?
НИШТО, човекот ни крив ни должен ќе настрада, или можеби на душа ќе го носев заради едно големо НИШТО..!
Наместо да се поздравиме човечки, да се прашаме шо има, како има, арни ли сме, ова-она, ронка човештина...
Само да знаеш едно, ѓаолите и демоните прво се истеруваат во сопствената глава, индивидуално, и ако не се може се бара помош, од домашните, од најблиските, од институции, итн.
А кога тие исти демони имаат ваков етнички или национален предзнак и се лепат и дават цели етникуми се решаваат и истеруваат најпрвин ВНАТРЕ во самиот етникум, за да во својата лудост не му наштетат пред се на тој ист етникум а и на другите против кого се насочени.