- Член од
- 15 април 2012
- Мислења
- 7
- Поени од реакции
- 5
zalosno i tragicno ama vistinata mora da izleze na videlo i nikoj nema pravo da ja sokrie
Ти ќе излезеш и ќе протестираш ,па како кога 10 години не си мрднала од форумов,незнаеш по пат да одиш си заборавила како изгледа улицa,те читам цело време "ќе видат тие што ќе им направам,со свој раце ќе ги задавам..." а не си способна ни од столот да станеш,мислам бидете малку пореални и посубјективни оти вака само служите за потсмев.Ќе кажат и оро ќе играат! Дење ноќе ќе протестирам пред институции, немој ни на сон да помислиле да преќутат!
Друже, нормален човек не чува калашњиков во кола.Друже со сета почит ти се обракам постар си и све но дали ти се оградуваш од олошот што во секоја кола носи калаш пиштол што секаде прави рчки што убива што ја пуни цела црна хроника во весниците???
Имаш иста крв како нивната..Само твојата внатрешност го знае твоето вистинско мислење за Македонија и Македонците..Затоа не мрчи без везе..Јас би излегол, ама не би сакал да изедам ќотек од напалени мајмуни, поради тоа што можеби убијците се албанци.
Ако судиме според муабетиве што ги има тука, и по социјалниве медиуми, најпаметно би ми било да си седам дома.
Не, не се плашам да излезам на протест, нема да ми биде првпат излегувањето, туку нејќам некој да ме смета мене лично за одговорен за нешто што нема врска со мене.
Ти би излегол на протест со албанци кои што повикуваат на линчување на се' што е македонско?
Искрено, не мора ни да ми одговориш на прашањето, оти ни јас не би излегол да протестирам со такви луѓе.
Не се сметам за човек што има омраза во себе, па да пцујам по се' што е туѓо и само моето да го величам, ама ако има нешто што можеби го мразам, тоа се националистите. А таквите моментално ја диктираат атмосферата во државава.
praznikot neka ni e napomos ama na kogo mu e dojdeno do praznuvanja koga 4 deca i eden vozrasen se bezmilosno ubieni?tie mozea da bidat i moj braka ili rodnini itn boli mnogu se molam na gospod da izlezi pravdata na videlo vistinataНемам поима, знам само денеска дека има дежурни екипи, пошо празник е... Ваљда затоа.
За ваков тип на убиство не се мали казните... доживотен затвор е, ама дали ќе ги фатат.Точно бе другарче, лупни му казна од 30 години за убиство, па кој и да е, ке ја расчешка главата пред да направи глупост ... 15 години за ОБИД за убиство ...
.
Друже, нормален човек не чува калашњиков во кола.
Јас не чувам, татко ми не чува. Не значи тоа дека нема луѓе што чуваат, ама тоа е нивна работа, се согласувам дека е погрешно, и сето тоа, ама нека се справат властите со такви луѓе. Нека ги фатат, уапсат, и нека ги пикнат во затвор за нелегално поседување на оружје (3-5 години, така нешто беше, поготово ако е автоматско оружјето). Нека почнат со апсење на таквите примери, и ќе видиш после дали ќе се осмели некој да се чатали со калашњиков по улица.
Сфаќам дека што и да кажам/напишам, нема да ти го смени мислењето. Затоа, нема ни да се потрудам.Имаш иста крв како нивната..Само твојата внатрешност го знае твоето вистинско мислење за Македонија и Македонците..Затоа не мрчи без везе..
DAMAGE CONTROL, затоа мислам нема да има јавно фаќање на монструмите.Mинистеркава има прес овие не се уклучуваат у живо, вчера а и денес се потепаа кој бољи концерт ќе дава, левел за новинарство и медиуми, Македонија.
Ден на жалост у земјава немаше, само Бутел очигледно жали, другите општини и градови си го ладат као демек, левел на логика, Македонија.
Која срамота сме.
Знаеш колега покрај другото постојат и луѓе што не чуваат оружје но затоа пак ги подржуваат оние што чуваат.Друже, нормален човек не чува калашњиков во кола.
Јас не чувам, татко ми не чува. Не значи тоа дека нема луѓе што чуваат, ама тоа е нивна работа, се согласувам дека е погрешно, и сето тоа, ама нека се справат властите со такви луѓе. Нека ги фатат, уапсат, и нека ги пикнат во затвор за нелегално поседување на оружје (3-5 години, така нешто беше, поготово ако е автоматско оружјето). Нека почнат со апсење на таквите примери, и ќе видиш после дали ќе се осмели некој да се чатали со калашњиков по улица.
добро пресов е за интимна група луѓе или за јавноста која е шокирана?