Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.921
Поени од реакции
73.326
Прво што требаше одамна да направат е да го средат циркузантот Тачи.
Па како смее на таков кретен да му се дава таква слобода на говор бе?
Неможе некој да повикува на нционална омраза и да остане неказнет.
Неможе медиуми да извртуваат вести и со тоа да подгреваат тензии.
Алудирам на насловот Македонска полиција уби две момчиња и 15 АЛбански студенти без причина претепани од Македонци, како и прикривање на сите други настани.
Неможе државата да не се огласи со писмо за случувањата во државата, и да дозволи група Албански политичари да ја извртат сликата пред светот.
Да можеби говорот на Тачи нас ни изгледа како смепен ама некои го сваќаат премногу сериозно.
Да не го заборавиме убиството во ПМФ. Кај Албанците има вжештени глави и тензии не смее да се подгреваат со невистинити искази.
Додека пред таквите работи се премолчува, се дозволуваат ширњење на најразни групации по земјава ќе се случуваат и многу полоши работи!

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211
Меѓу главните осомничени во целиов случај би требало да се структурите на сегашните политички партии ДУИ, ДПА, и НДП. Како што ни покажаа во минатото само они се способни за вакво нешто.

Доколку надлежните во МВР сакаат да имаат вистински напредок во истрагата прво од каде треба да почнат се раководствата на ДУИ ДПА НДП.
???

Со ликвидација на 5мина pибаpи веднаш до Скопје, сpед пустелија?
--- надополнето: 15 април 2012 во 04:46 ---
Неможе некој да повикува на национална омраза и да остане неказнет.
Неможе медиуми да извртуваат вести и со тоа да подгреваат тензии.
Eпа тогаш повели, постpој го цел фоpум околу повикувањето на национална омpаза. И кај нас и кај нив.

Channar

гастроентерохепатолог
Член од
3 јуни 2011
Мислења
199
Поени од реакции
255
Вчера имало блокади на патот за солидаризирање со Радишани и во исто време за алармирање дека групи од Студеничани напаѓаат Македонци без причина во последните месеци.
Фала на информација
На страна ова, луѓе, јас не можам да верувам дека Кајгана е ЕДИНСТВЕН медиум што уствари не информира за настаниве.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.921
Поени од реакции
73.326
???

Со ликвидација на 5мина pибаpи веднаш до Скопје, сpед пустелија?
--- надополнето: 15 април 2012 во 04:46 ---

Eпа тогаш повели, постpој го цел фоpум околу повикувањето на национална омpаза. И кај нас и кај нив.
Прави разлика, форум е мислење на поединци.
Можам да направам, акаунт и да пишам јас ги убив пошто така сакав.
Може ти да направиш акаунт и да бишеш смрт за каури 5-2 и слично.
И се е тоа во рамки на дозволено, пошпто е ФОРУМ, место каде што секој може да дискутира а ако јас и ти го сваќаме сериозно, некој може не го сваќа и си реди глупости.

ТАЧИ Е ЧОВЕК ИЗБРАН ОД НАРОДОТ.
Он е јавна лчичност. Он не смее да се однесува како што јас се однесувам на форум.
Јас не треба да давам отчет пред никој, он одговара пред народот.
Дали нашите и неговите зборови ќе влијаат исто?

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.431
Поени од реакции
6.078
Мене ова ми е смешно околу дестабилизацијава, дали Македонија од кога се осамостои беше барем еден ден стабилна, кога етничките групи беа задоволни со своите права, кога се работеше на намалување на невработеноста(значи без наводници се работеше и која иронија да се работи на невработеноста....али ајде),кога постоеше некаков соживот, кога сите се чувсвувавме сигурно па и дека максимално се работи на намалување на корупцијата,непотизмот и слично...

Таков ден за жал не постои во поновава историја ,и ако единствено со тоа дестабилизација мислат на бездржавна состојба ќе го сфарам некако, али дестабилизација како демек сме биле стабилни, па немој во здрав мозок да ме ебите....

• Ми се допаѓа
Reactions: `V`

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
ако не се искочи со конкретни информации во вторник евентуално среда најкасно јас лично се одрекувам од се што е државно во македонија - апсолутно од секоја државна институција што постои. ви ветувам дека на избори нема ни да помислам да отидам, секоја изјава без разлиак дали е за добро или зло ке ја сметам за лажна ( како што и сите претходни биле ), секое појавување на народните претстанивици на некоја од телевизииве ке го сметам за замачкување очи пред јановст и така натака....

и онака никој не обраќа внимание на мене ( нас ) обичниот граѓанин и никој не работи за мое ( ваше ) добро барем ни јас нема никакво внимание да им давам и на нашиве политичари народни претставници функционери и така натака... а за мојата веќе почнувам лично сам да се грижам.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.921
Поени од реакции
73.326
Фала на информација
На страна ова, луѓе, јас не можам да верувам дека Кајгана е ЕДИНСТВЕН медиум што уствари не информира за настаниве.
Имаше на вестите од телма :)
Така и видов. Кајгана е најпосетен форум, се пишуваат доста вести.
Убаво е да се разговара за сите можни шпекулации и не треба да се зима здраво за готово.
Нема ништо лошо во тоа што се интересираме ипак станува збор за смрт на млади деца :(
А и секого го интересира пошто каква е состојбава не знаеш веќе ни кај да се движиш навечер.

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Му залепиле шамар или појма немам таму што му направиле/повредиле.
Оние двајца продолжиле по свој бизнис, цајканот се качил во кола.
Од фиока вади пиштол, излегува, ги пука.
Не е самоодбрана. Нападот веќе бил одбиен, се разделиле. Она што го извршил е чисто двојно убиство и за такво треба да биде осуден. Ако не биде осуден за такво дело, тогаш нема (обострана) правда.
Нека не те водат емоциите кога губиш главна точка на дискусија. Во еден момент стана сведок на настан, судија, адвокат... Ти ја имаш таа верзија, јас имам верзија дека човекот бил нападнат, пукал во воздух за да предупреди, али и покрај ова напаѓачите не престанале во нивниот обид да го претепаат него и неговата ќерка, па кога увидел дека нема излез - пукал.

Во секој случај се работи за самоодбрана, чим човекот бил нападнат од тројца-четворица напаѓачи. Факт.

Како и да е, Гостиварскиот случај не може да се спореди со Скопскиот...

Channar

гастроентерохепатолог
Член од
3 јуни 2011
Мислења
199
Поени од реакции
255
ако не се искочи со конкретни информации во вторник евентуално среда најкасно јас лично се одрекувам од се што е државно во македонија - апсолутно од секоја државна институција што постои. ви ветувам дека на избори нема ни да помислам да отидам, секоја изјава без разлиак дали е за добро или зло ке ја сметам за лажна ( како што и сите претходни биле ), секое појавување на народните претстанивици на некоја од телевизииве ке го сметам за замачкување очи пред јановст и така натака....

и онака никој не обраќа внимание на мене ( нас ) обичниот граѓанин и никој не работи за мое ( ваше ) добро барем ни јас нема никакво внимание да им давам и на нашиве политичари народни претставници функционери и така натака... а за мојата веќе почнувам лично сам да се грижам.
Не заслужиле Груевски, Црвенковски и компанија да мразиме земја против која они служат. Треба да се сака и во добро и во зло. Не ја прават народните пратеници, функционери и политичари државата. Едино ми е страв за иднината нејзина со нив.

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211
ТАЧИ Е ЧОВЕК ИЗБРАН ОД НАРОДОТ.
Истиот наpoд кој што ќе го гласа, пpавам pазлика.

Е, тоа е водење на политика на национален paдикализам кој што му носи или не гласови. Исто како во Сpбија со националистите, исто во Хpватска, па и Геpманија.

И, да тpеба да се контpолиpа, ама во Запад таквите како него се маpгинализиpaни.

Дpуго, ти не даваш отчет пpед никого но можеш да бидеш еден од многуте на фоpумов кои што поттикнуваат омpаза (не велам стpиктно ти, туку генеpализиpам) + од такви што не сакаат да даваат отчет започнуваат да се шиpaт oмpаза и нетpпеливост на социјалните мpежи кои денес се погодно тло за шиpење на се и сешто.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.921
Поени од реакции
73.326
Истиот наpoд кој што ќе го гласа, пpавам pазлика.

Е, тоа е водење на политика на национален paдикализам кој што му носи или не гласови. Исто како во Сpбија со националистите, исто во Хpватска, па и Геpманија.

И, да тpеба да се контpолиpа, ама во Запад таквите како него се маpгинализиpaни.

Дpуго, ти не даваш отчет пpед никого но можеш да бидеш еден од многуте на фоpумов кои што поттикнуваат омpаза (не велам стpиктно ти, туку генеpализиpам) + од такви што не сакаат да даваат отчет започнуваат да се шиpaт oмpаза и нетpпеливост на социјалните мpежи кои денес се погодно тло за шиpење на се и сешто.
Реално да треба да си многу глуп за да те испровоцираат постови од некои кои стварно гледаш дека се дојдени со таква цел :icon_mrgr:
Народот е надрзанив дека нема конретно инфо...
А подбуцнувачи од типот на 5-2, смрт за шиотари, смрт за каури секогаш ќе има...

Казаки

Атаманот - Army of Christ
Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.968
Не заслужиле Груевски, Црвенковски и компанија да мразиме земја против која они служат. Треба да се сака и во добро и во зло. Не ја прават народните пратеници, функционери и политичари државата. Едино ми е страв за иднината нејзина со нив.
Не ја мразам земјата туку државата!

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.036
Ти недостигаат уште барем три четири релевантни верзии за позадината на овие настани. На пример влијанието на оската Грција-Србија и нивниот директен интерес Македонија да се дестабилизира...
Е како би се залагале за дестабилизација на Македонија кога ана се закани и врз србија и грција ? Ако веќе ова е јавна тајна и ако е вистина треба тие 3 армии да се спојат и да има дочек на Нова Година :)

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
ја мразам државата не земјата. земјата неможе да ми згреши ништо неможе ништо добро да ми направи ништо лошо да ми направи. - државата е таа која треба да се грижи за доброто на граѓаните кои живеат во неа. државата е таа која треба да ти ја гарантира безбедноста да ти овозможи нормален социјален живот, да ти овозможи АСАЛНО судство здраство и слично... кај нас државата ти прави само 2 работи. - извинете на израз али прво те ебе у здрав мозок а после гледа да ти земе што повеќе пари од џеб. безбедност работа економија здраство социјален живот - заборави !!!

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211
Реално да треба да си многу глуп за да те испровоцираат постови од некои кои стварно гледаш дека се дојдени со таква цел :icon_mrgr:
Народот е надрзанив дека нема конретно инфо...
А подбуцнувачи од типот на 5-2, смрт за шиотари, смрт за каури секогаш ќе има...
А, ти богами не ми ја ни сфаќаш поентата па си глуп - смpт за овој или оној не ми е пpовокација - пpовокација се сите оние постови со pазно pазни шпекулации баш pади шо нема инфо.

Ако нема инфо не значи дека не се pаботи на нешто. Ама пусто нели, одма баpaме виновници кои што pеално, во однос на целата ситуација и околина во која што е извpшено убиството не би се нашле во 24h.

Па уште не ги имаат на Глигоpов атентатopите најдено, не па за дpуго (ама ај да не идеме до таму).

Kajgana Shop

На врв Bottom