Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

В

влијателен

Гостин
Што ти се вика да имаш контрола врз сите медиуми. Нема ден на жалост, си продолжува нормално и повеќето веќе заборавија.
Десет минути од вестите, без шпекулирање. Евентуална етничка позадина ќе биде објавена кога ќе се смират страстите. Така се прави тоа.
Ако сега беше А1 и таква непослушна ќе бараше одговорност, ќе бараше интервјуа, отворени студија со наводни експерти. Така се прави незадоволство и војна.
Се разбира, улогите се малку измешани, зашто сите се обидуваат да прават различно едни од други во зависност од ситуацијата од која им значи опстанокот или евентуалното искачување на врвот.

Член од
9 февруари 2012
Мислења
24
Поени од реакции
20
А од каде знаеш дали имало или немало пораки? Чекаш од вести да дознаеш? Нашиве вести се најголемите манипуланти во случајов со убиството! Јас се дознав од www.kurir-info.rs Нашиве ништо не кажаа.
Е па незнам затоа прашувам? Не мора од вести, родителите на жртвите би виделе и не верувам дека би молчеле!

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
ЈАс како што кажав не е војната играчка и комјутерска игра како Call of Duty и Battlefiled
Е не е, јас не зборам напамет, сум ја проживеал секоја минута од војната во 2001 - ва, и знам како е.
Но работата не е само во тоа, да се биде до толку предвидлив и брзоплет, значи да им играш како што ти свират на оние кој ги мразиш! Се знае кому одговара војна и дестабилизација.

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805

СЕГА ДОБИВ ВАКВА ПОРАКА:

Денес на гробиштата во Бутел, Груевски, Јанкуловска и голем број истакнати функционери на ВМРО-ДПМНЕ биле на погреб кај сопственикот на „Република“, нивни сега веке бивш бизнис партнер во ПЕРЕЊЕ ПАРИ. Нешто подоцна во соседната капела последен поздрав и почит му се оддавл на Кире Тричковски, едно од трагично загинатите деца во грозоморното петкратно убиство.

Таму, Премиерот и министерката не се појавиле!
А бе преку тасета више со овие тапа муабети .... ај МРШ бе Зоче да не те пцујам празник е денес !!

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
А така планираш да живееш?Да се плашиме од непознатото и непредвидливоста?Па каков живот е тој?Што ќе речат децата твои,гледајќи те како се плашиш?ТИ,гледајќи ги нив како се плашат?Не си поддржувач на ниедна партија?Па со самото тоа ФАКАТ кажуваш дека си поддржувач..
Те молим просветли ме и кажи ми на која партија сум поддржувач зошто јас за мене самиот не знам :/ Ебаве етикетарите. Иди лепи плочки на портокалова боја или на сина или на која било. Ти ако не се плашиш иди бе у борба. Земи 4-5 познаници, земи автомати, најди МЛАДИ деца може и уште помлади за да докажеш дека не се плашиш од ништо и направи еден масакр ок?

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.002
Поени од реакции
5.636

СЕГА ДОБИВ ВАКВА ПОРАКА:

Денес на гробиштата во Бутел, Груевски, Јанкуловска и голем број истакнати функционери на ВМРО-ДПМНЕ биле на погреб кај сопственикот на „Република“, нивни сега веке бивш бизнис партнер во ПЕРЕЊЕ ПАРИ. Нешто подоцна во соседната капела последен поздрав и почит му се оддавл на Кире Тричковски, едно од трагично загинатите деца во грозоморното петкратно убиство.

Таму, Премиерот и министерката не се појавиле!
Извини што те цитирам, не се однесува на тебе... ама како може овој да е едеинствениот кој пронаоѓа вакви завери, Тоше е жив, Тоше не е жив, Тоше убиен со завери, вчера имаше изјави дека Сител биле 20 минути пред полицијата на местото на злосторот, денес ова... Не знам што да кажам, преку глава ми е од вакви луѓе со ваков извитоперен мозок кои прават се за да добијат пет минути слава на маката на некој друг.

Член од
13 април 2012
Мислења
88
Поени од реакции
94
Да не ме сватиш погрешно.Затоа народов бара смена на целиот кадар затоа што само нас не трпаат у затвор нас ни лепат казни даноци и нас ни перат мозок .
Што ке биде ако пишеме сега дека ке одиме на масовен протест пред владата???ке згасне форумот?ке те обвинат за ширење расна омраза така???нив што им направија???па не било криво мвр???
А извини,претходниот кадар демек трпаше шљунови?Ај сети се на ѓорче,струга,бучко итн итн...Сите се исти,разбери еднаш за секогаш!
Што ќе биде?Прво можеш да очекуваш разочарување од сопствениот народ кој што нема ни да се појави на тој "масовен" протест..Форумот нема шанси да згасне заради тие причини,тоа е едноставно смешно..За расна омраза ќе те обвинат само пацифистите космополиТАНКИТЕ и другите распеани граѓани,кои што едноставно сакаат да мижат кога убиваат Македонци,а зјапаат кога убиваат шљунови...

O

Orion.

Гостин
Нешто што не ми се вклопува во мозаиков кој го правиме овде е следново:
Ако биле УЧК/АНА тие обично оставаат препознатливи пораки(докази)?
На пример ако ги мачеле ке се потпишеле на нивните тела?(како што правеа во некои предходни случаи). Не ми текнува во моментов, но ако некој има подобра меморија нека се присети дали имало дело на УЧК/АНА без оставање белег дека е нивно, или пак без коминике на нет?
Хахаха да убијат цивили и со коминике да објават дека они го сториле тоа? И после не само што нема никој да ги поддржува како ,,борци за човекови права,, туку напротив ќе ги прогласат за обични терористи(што и всушност се) Затоа САМО САКААТ да предизвикаат дестабилизација во Македонија односно македонците да почнат да враќаат на невини албанци мило за здраво и да се јават УЧК како заштитници на ,,невиниот албански народ од угнетувачите македонци,, и ете релевантна причина за поддршка од сите меѓународни фактори.

Член од
13 април 2012
Мислења
88
Поени од реакции
94
Те молим просветли ме и кажи ми на која партија сум поддржувач зошто јас за мене самиот не знам :/ Ебаве етикетарите. Иди лепи плочки на портокалова боја или на сина или на која било. Ти ако не се плашиш иди бе у борба. Земи 4-5 познаници, земи автомати, најди МЛАДИ деца може и уште помлади за да докажеш дека не се плашиш од ништо и направи еден масакр ок?
Пеер смири се шо ти стана?Значи ете,ја го докажав тоа што пред малку го напишав..ПУКАТЕ КО ЕФТИНА РЃОСАНА САЈЛА.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.330
Поени од реакции
4.127
Не сакаш граѓанска војна а сакаш да подгреваш етнички тензии и да ја отежниш работата на структурите кои се грижат да опстане државата (на кои и така им е ептен тешко да си ја работат работата)

Дечко ти имаш проблем сам со себе, среди се малку! Ако сакаш политички партии да мешаш, само ќе ти кажам си го згрешил форумот!
Каде виде ти политички партии во мојот коментар? Ај да ќутиме пријателе! Структурите си ја работат работата, видовме од приложеното деновиве, се е безбедно. Додека ние ќутиме ај ти оди прошетај се вечерва некаде во природа. Ти фуфка? Не се плаши структурите си ја работат работата! Јас проблем со сам себе а ти со целиот свет!

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Касно ја видов темата, а и 200 коментари се многу за читање. Еве го моето гледиште на работите:

Убиството не е случајно, туку најверојатно со цел дестабилизација на државата и нова војна како таа од 2001ва. Децата се убиени ден пред Велигден, зошто некој намерно сакал да ги разгневи Христијаните, кои место радост за празникот гледаат плач и се полни со гнев. Знаат дека луѓе се собираат пред црква вечерва, што значи дека без да сакаат и без да имаат повод да направат протест или било каков знак на револт, ќе бидат собрани на едно место. Сигурен сум дека меѓу луѓето собрани пред црквите ќе се збори за убиството, а не би ме зачудило и некој намерно да испровоцира да се врати на крв со крв со цел да ги разгневи уште толку и евентуално да испровоцира нешто многу повеќе од револтот на луѓето во Радишани.

Позади ова сценарио најверојатно стои голема машинерија, оти ми делува на бајаги прецизно осмислено.

Како една од причините за ова сценарио мислам дека е „Детонаторот“, бидејќи незнам дали приметивте уште кои градови останаа не зафатени од таа акција: Скопје, Тетово, Гостивар, Дебар... Убиството се случува за да се забошоти таа акција и сите да се сконцентрираат на масакарот, а воедно и да се исплашат од понатамошна истрага тие што го водат „Детонатор“.

Финтата е што мафијата која стои позади ова, со убиствата на овој начин го заташкува „Детонатор“ и евентуално би можела да ќари со нова војна, за која пак би била таа во центарот на внимание, ако се знае дека располага со дрога и оружје.

Е сега како убиените се наоѓаат во средината на оваа приказна не знам. Не би рекол дека случајно се нашле таму, оти така би се оставило премногу на случајноста за мафијата да го изврши овој план.

Инаку не знам дали приметивте скоро сите портали се обидуваат некако да ја смират тензијата, дури и Латасоид во неговиот весник пишува текст дека не треба да се напаѓаат Албанците како виновници за убиството, особено ако сеуште нема докази за тоа. Латасоид никогаш не смирува ситуација освен ако не му е наредено да го прави тоа. Со оглед дека Латасоид е со ВеМеРо значи дека позади сето ова сигурно не стои владејачката партија, туку некој сосема друг.

Напомена: Ова се мои претпоставки не ги земајте здраво за готово.

Член од
13 септември 2008
Мислења
556
Поени од реакции
307
во отсуство на вести од нашите медиуми читаме од српски медиуми.....кои за жал сакаат да се случи војна.......

бтв она влера шо го напишале германски весници далеку од вистината беше......некако ми смрде на 2001......пак ние сме лошите извртени вести.....

инаку да ве информирам дека и Б92 газдите се грци......

лесна им земја.......на децата.......брзо расветлување сакаме.....имат простор во службите......ама не повеке од 5-7 дена........ако до петок нема некоја акција за факање (макар и фингирана, колку да се смириме, н.з, Бродец) готови сме......

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.125
Поени од реакции
30.206
Ме интересира, дали пробаа со кучиња да им ја откријат трагата? Или такви единици нема кај нас?

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Пеер смири се шо ти стана?Значи ете,ја го докажав тоа што пред малку го напишав..ПУКАТЕ КО ЕФТИНА РЃОСАНА САЈЛА.
Пеер ја не сум Скопјанец да ми се обраќаш со такви педерски изрази. Ако мислиш дека си доволно заебан порасни твое дете у Тетово за да видиш како тоа би се соочило. А тоа дали некој пукал како некоја сајла или не, не ти е никаков контра аргумент за тоа ја што го наведов во претходните коментари.

Kajgana Shop

На врв Bottom