- Член од
- 11 ноември 2009
- Мислења
- 2.809
- Поени од реакции
- 2.631
ЈАс како што кажав не е војната играчка и комјутерска игра како Call of Duty и BattlefiledСите овие "патриоти" што се многу силни на тастатура, војна единствено виделе на филм или на интернет! Ниеден од нив незнае како е со месеци да неможеш да излезеш од соба.....да те будат експлозии и рафали! Никој од нив незнае каков е звукот на испуканото зрно.....Затоа толку ноншалантно и лесно повикуваат на војна!
едниот го знаев многу добро, а останатите само на здравоИма ли некој на форумов, што ги познаваше децата? Имам питањце...
Сител беше таму уште во 22:30, ОД КАДЕ ЗНАЕЈА ЗА УБИСТВОТО????tri dena pred ova ubistvo celo SVR Skopje e krenato na noze, i uniforma i civili, za presmetka so kriminalot. i toa PLANSKI! znači, rastreseni se redovite na podzemjeto. mijalkov i negovite gavazi den i nok prislušuvaat telefoni, te uveruvam deka SVE znaat.
ako SITEL i Sarma Novinar bile pola saat pred policija na lice mesto, znači deka i KOS i Beograd znaat!
Не ми беше тоа поентата,конкретно за тие случаеви што ги наброја,два се решени..Овој е во тек,теков додуша е никаков,ама во тек е.. -.-Лесно е македонче да го стрпаш во затвор.Кај се балистите од тетово што тепаа полицајци???Кај се тие од Кале иако имаа ножеви на сликите?Како смее некој во државата да ти се закани дека ке го уништи цел град ако не се ослободат 2 насилници и притоа ти да ги ослободиш????
Ова не се дешава во неговата држава, ова на некој друг му се случува.... а може да се појави и да фрла лопати на секој темел за wc што се прави во државата... може да го има во секоја реклама... сега има попаметна работа ,,фарба јајца,, Државата пред војна а тој и медиумите немаат гајле, си слушаат песни.... Сега дури осетивме што значи сите медиуми да се под контрола на државата, сега осетивме што е информативен мрак и перење мозоци.. цела ден музика и серии... баш како ништо да не се случило... камо бре вести, информации, снимки од блокади, дебатни емисиии.... НИШТО! ПУ! Да му се плукнам и на медиуми! Каде е сега газолижачот Миленко да јаде малку лајна? Каде е Јанко да отвори муабет за оваа тема а не за пеперутките кои ги јаделе доматите во Струмица ебему педерот? Каде е простакот Латас да се излигави? Каде се сите бре вошки платенички!?
rodninska vrska so eden da ne navlagam natamuИма ли некој на форумов, што ги познаваше децата? Имам питањце...
Пиши ми порака или тука ако не е премногу лично прашањето(а и така не би знаел да го одговорам)Има ли некој на форумов, што ги познаваше децата? Имам питањце...
Да не ме сватиш погрешно.Затоа народов бара смена на целиот кадар затоа што само нас не трпаат у затвор нас ни лепат казни даноци и нас ни перат мозок .Не ми беше тоа поентата,конкретно за тие случаеви што ги наброја,два се решени..Овој е во тек,теков додуша е никаков,ама во тек е.. -.-
А во врска со твојот пост,тотално си во право..Шљуновите уживаат посебни права,но како па да не уживаат...Кога команданти на станици и генерали се шљунови... -.-
А така планираш да живееш?Да се плашиме од непознатото и непредвидливоста?Па каков живот е тој?Што ќе речат децата твои,гледајќи те како се плашиш?ТИ,гледајќи ги нив како се плашат?Не си поддржувач на ниедна партија?Па со самото тоа ФАКАТ кажуваш дека си поддржувач..Не туку се плашиме од непознатото и непредливидоста на наредните денови а камоли на подалечна иднина. Утре може друг да убијат, задутре други и да ескалира цела ситуација. Ова го кажувам од објективна гледна точка бидејќи не сум поддржател на ниедна партија (доказ за тоа се моите 6000 и нешто мислења каде што никад неам пишувано нешто партиски настроено.
Треба да се спомне и Аркан какви злосторства има правено има косата да се ви се дигне на сите на форумов. Најкрвав човек бил на Балканот, покрвав и поголем психопат од најлошите психопатски убијци во светот.Koja ironija covece, od edna strana osuduvate ubistvo na mladi, od druga strana go velicite Milosevic
Имаше таков пост 100% јас го видов прееска .. ќе го побарам па ќе ви кажам на која страна попосле.Кој е уствари Димитар бе ... оти таков пост не видов...?
Незнам за вас но јас веќе не се плашам од ништо. Имам некое внатрешно чувство кое ми вели дека од мене треба да се плашат. Значи доста се плашевме ние, дојде времето од бесот на Македонскиот народ да се плашат сите оние кој не унаказија и психички, физички и економски.Не туку се плашиме од непознатото и непредливидоста на наредните денови а камоли на подалечна иднина. Утре може друг да убијат, задутре други и да ескалира цела ситуација.
Има, и те како има врска. До сега и сонцето кога изгреваше наутро беше негова заслуга а сега одеднаш нема никаква одговорност за овој масакар!? Па не командам јас со службите кои треба да превенираат вакви работи! Касапите не изникнале од земја, дошле од некаде, набавиле оружје, убиле и избегале! Што работат службите кога такви убици се шетаат по државава како по корзо!? Да плукнеш веднаш до тебе џандар ке се појави и оп казна а за ова се некадарни, неспособни! Сега Грујо треба да излези и да им даде рок на гомнарите да ги фатат касапите ако не има да летаат глави и чинови, метла од служби и министерства! Неможе да ќути ппремиерот кога луѓето се плашат да излезат надвор!Што би требало според тебе да направи? што треба да направи? да беше некој друг демек нешто повеке ке направеше? ВРЕМЕ ГРУЈО,МУЈО,БРАНКО И СТАНКО ДА СЕ ИЗВАДАТ ОД МУАБЕТ...4 деца се убиени грозоморно ниту бранко ниту грујо ниту не знам кој нема врска со ова....а за кој што направил тоа е друг муабет сосема!,,,кој и да бил ова , со каков и да е мотив и цел ова е НЕЧОВЕЧКИ И АКО ГИ ФАТАТ ШТЕТА ШТО НЕМА СМРТНА КАЗНА!
пс: ако испадне како што е најверојатно да бидат од спротивната националност, ке се спремаме за 2001 пак...
поздрав.