Дивајн
блаблабла
- Член од
- 3 април 2005
- Мислења
- 15.748
- Поени од реакции
- 1.855
Јас со тоа не сакам да докажам или негирам дека сум човек. Пишувам тоа што ми лежи на душа, а баш ми е гајле како тоа изгледа во твои очи. Не сакам да грешам и да посакувам туѓо убиство, а и не можам. Затоа постојат законите и надлежни луѓе кои треба соодветно да им судат на луѓето кои посегнале по туѓ живот! Како ќе е тоа - останува на нив. Ние само може да пишуваме што сакаме, да сме злобни или добри, да осудуваме или оправдуваме, но само на тоа ќе остане. Но сепак мислам дека кога не можеме ништо да промениме, подобро е да си преќутиме и да не испаѓаме поголеми злосторници во душа од тие кои испаднале такви на дело.Демек тоа што си против смртна казна те прави повеќе човек? Ептен е хумано мачење до скоро смрт, да пати во најлоши улосви од кои ќе замине порано. Ако, битно ќе имаш лека ноќ. Па.. нека ти е лека, сигурно и на убиецот му е сега. Секој во главата може да си рационализира убиство и мачење и што не за полесно да спие. Не си ништо различно.
Како и да е, прееска гледав на вести дел од погребите... навистина преголема трагедија која не може никого да остави рамнодушен. Се надевам дека еден ден, нивните семејства ќе најдат мир и ќе ја прифатат некако оваа сурова реалност за нив. Се` друго е џабе! Ништо нема да ги врати нивните синови...