Албански сувенири на аеродромот ,,Александар Велики"

• Креатор на темата Креатор на темата Паган-др
  • Време на започнување Време на започнување
По ова и многу други случаи гледам дека можеби сме единствена земја која демократијата ја свати навистина сериозно и ја зема здраво за готово..

Ако некој бил на аеродром ќе види дека 70% од патниците се албанци.Убаво пишаа погоре-што се бара на пазарот тоа и се нуди на продажба.Инаку што се однесува до УЈП и другите државни органи можат само да влезат и да си купат по едно капче и по некој привезок.

И што сега ако 70% се албанци на аеродромот, до толку ли се без памет и ненормални Албанците па на Македонски аеродром да продаваат албански мочани сувенири, доста е срамно замислите странец влегува во Македонија и купува албански сувенир за спомен и да се сеќава дека бил во Македонија, ТАМУ ТРЕБА ДА СЕ ПРОДАВА МАКЕДОНСКИ СУВЕНИРИ А НЕ АЛБАНСКИ!
И треба да се преземат мерки под итно!

Ако некој бил на аеродром ќе види дека 70% од патниците се албанци.Убаво пишаа погоре-што се бара на пазарот тоа и се нуди на продажба.Инаку што се однесува до УЈП и другите државни органи можат само да влезат и да си купат по едно капче и по некој привезок.

не, туку имаат моќ и да ја затворат ако сакаат, само шо некои од нив заборавиле зошто се таму

Neznam so ve cudi ova be decki. Pa pola Albanija i Kosovo ni e na gosti sekoja zima i leto a plus 70% od korisnicite na aerodromski uslugi se Makedonski Albanci. Pojdete malku po Mavrovo i Ohrid pa ke vidite deka nad 50% od turistite koi odat tamu se Albanci i Kosovari. I so ve cudi so nekoj vo prodavnicata pokraj koja sto najmnogu pominuvaat Albanci stavil takvi suveniri? Abe neznam dali vie ste prosetale malku po evropa za da vidite sto se pravat evropjanite za da dojdat do edno evro poveke. Pa odete do Italija i San Marino i ke vidite deka skoro site restorani i hoteli imaat menija na Bugarski, Ruski, Kineski,Turski pa i drugi jazici. I so da kazat sega italijanite ili lugeto od San marino? Da se bunat so nekoj stavil menija na drug jazik ili da se raduvaat so tamu vrie od gosti koi trosat pari vo nivnite zemji. Bukvalno vo San Marino ima suveniri sekakvi i od sekade. Duri prodavaat i samurajski mecevi ( eden takov imam doma i go kupiv za samo 8 evra)i sto uste ne od japonskiot i kineskiot pazar. Eeee narode moj kolku si ti nazad. Abe odlucete veke ednas ili ke staneme del od evropa - evropejci ili pak ostanete si zatvoreni zasekogas vo ovoj magicen krug od koj nikogas nema da izlezete i kazete im na onie koi mislat poinaku od vas da si begaat od tuka.

Често патувам и со сигурност кажувам дека не се 70% Албанци.

36847909_1.jpg

И вакви маички се продаваат во Скопје, алоо во Македонски град да се продава вакво нешто, ја мислам да им ги пратиме УЈП.

И што сега ако 70% се албанци на аеродромот, до толку ли се без памет и ненормални Албанците па на Македонски аеродром да продаваат албански мочани сувенири, доста е срамно замислите странец влегува во Македонија и купува албански сувенир за спомен и да се сеќава дека бил во Македонија, ТАМУ ТРЕБА ДА СЕ ПРОДАВА МАКЕДОНСКИ СУВЕНИРИ А НЕ АЛБАНСКИ!
И треба да се преземат мерки под итно!
Епа не треба тука да се обвинува народот. Народот убаво знае што треба да се продава на Македонски аеродром целата кривица е кај мвр тие седат со скрстени раце , а ние ќе војуваме по улици за нив (слуги). Да беше ова на солунскиот аеродром и да пишуваше Macedonia forever за 15мин или ќе беа во затвор и малтретирани или демолирана цела сувенирница

Често патувам и со сигурност кажувам дека не се 70% Албанци.
Јас пријателе не патувам често но имав прилика да работам еден месец на аеродромот и тоа го забележав.
--- надополнето: 14 април 2012 во 10:13 ---
не, туку имаат моќ и да ја затворат ако сакаат, само шо некои од нив заборавиле зошто се таму
Клати врата,земај плата.За тоа се таму.

Албански сувенири на аеродромот Александар Велики-Скопје ! :tapp:
Не зезајте, не могуче, па зар до таму дојдовме ! :facepalm:
Ништо си купувам јаже и чаос !

Смејурија жива е ова. Го нема во ниедна (банана) држава на светов.

Епа не треба тука да се обвинува народот. Народот убаво знае што треба да се продава на Македонски аеродром целата кривица е кај мвр тие седат со скрстени раце , а ние ќе војуваме по улици за нив (слуги). Да беше ова на солунскиот аеродром и да пишуваше Macedonia forever за 15мин или ќе беа во затвор и малтретирани или демолирана цела сувенирница
Да точно дека не треба да се обвини народот за ова, за ова ако некој е виновен тогаш тоа е мвр, тие не си ја вршат работата како што треба.

Има и на останатите аеродроми во продавниците маички со натписи од други држави, секако во помал број. Најмногу има новчаници за пасош со имиња на други држави и по некој приврзок.
Менаџерот во продавницата одлучил дека ќе направи повеќе промет ако го продава албанското знаме на сувенирите и не можеме да му замереме.
Тоа дека во матичната држава не се продаваат симболи и знамиња на туѓи држави не е за верување од причина што секој втор се шета со знаме од Јамајка.

Мешаме баби и жаби. Значи како прво секој бизнисмен има право да процени со кој производ ќе направи најголем профит. Конкретно за аеродромот треба да си слеп за да не видиш кој највеќе лета во државава. Ако ја пратиме таа информација ќе видиме дека горните слики се сосема нормални и дека сигурно нема да продава статуетки на Воинот на коњ.

Е сега друга работа е свеста на државата за стратешки цели и определби. Ова не е прв и единствен пример каде државата не согледува дека прави огромни утки на многу важни позиции. Земете ја Американската амбасада. Скоро секој втор, ако не и секој поголем државник што доаѓа во земјава оди на Бачо Ди Мано кај Јенките. А што има распослано пред и околу нивната амбасада?

Значи имаме следна хипотетичка ситуација:
  1. Државник (бизнисмен или што и да е) на странска држава слетува во Р.М.
  2. На Аеродором Александар Велики (српски) го пречекуваат Албански симболи.
  3. Додека се вози накај Скопје се чуди како тоа аеродромот се вика така кога цел живот го учеле дека тој воин е чистокрвен Грк, а ова македонциве се скарани и не си играат со грците. Чудно!
  4. Стига во Скопје и го носат во Влада и гледа куп скршени статуи и пак го запоседнува она чудно прашање од пред малку, али ај си вика можда е некоја изложба.
  5. Оди типов кај Јенките на чашка Џек и троа муабет и онака седејки удобно глеа низ прозор и оп мизерија.
  6. Решиле да го носат да ги види убаините на Охрид и така возејки се низ Западна Македонија не гледа ниту едно знаме на земјава туку само орлиња. Можеби и го прашува шоферот да не минале граница.
  7. Влегуе у Охрид (градот на 365 цркви) и насекаде ракети.
  8. Си се враќа дома и сеуште се чуди ...
Можеби малку забегав од темава али сакав само да дадам една слика дека работите се одавна испуштени од контрола и дека фраерот што си продава И Лове Албанија стварчици на аеродром не е крив. Да демократија е, но и во Канада и Америка ако не мафташ со нивно знаме на главните празници те чека тежок живот.

Смејурија жива е ова. Го нема во ниедна (банана) држава на светов.

Епа друже, ние сме бетер и од банана држава !
И во банана државите пак има некаков ред и принципи, ние сме имагинарна држава !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom