Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Еве како известуваат на РТС за нас. Инаку покрај сувото гори и суровото, како последица на масакров ќе настрадаат оние најмалку кои биле виновни. Ако дозволиме да ни се случи нешто налик 2001 ќе се вратиме 20 години наназад. Мене ме интересира само кога полицијата ќе излезе со било какви информации, за сега сите траат, па дури и политичките партии.
-.-

Кога Македонија била понапред од 1990 и 2001 ?? Мислам што е разликата сега кога е исто.....? Добро со цел памет мислите дека држават оди напред...во никој смисол напред не одиме - во никој .... освен со милиот ни соживот кој мора да се негува....Ти ебам државата 1 ден и пол помина го дркаат во МВР уште...каде се сторителите?

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Да
И ако ќутам како до сега, егзекутираа 5 деца.
Веќе нема ќутење.... нема вртење образ. Сега ќе работиме пропорционално. Па кога ќе дојдат да егзекутираат наше дете невино, ќе настрада и ваше.
Извинете што ви се мешам, но ве читам бидејќи немам што да правам и дојдов до нешто нејасно, па да си прашам. Ти и пукк не сте Македонци?

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
данте. во околината на железарсково езеро имаш само ниви кои ги поседуваат албанци на кои садат бостан. околните села се претежно албански... на тоа место кај езерцето одат претежно албанци. што мислисш кој ги убил? сите зборат дека се албанци - ваљда има нешто - што викаш на ова?
јас (како и многу други) мислам дека се работи за убиство од меѓуетничка основа поткрепено со претходна вербална расправија... ако дојде време да се војува сите што пишуваат на фејс форум и слично верувај ке се укењаат у гаѓи и при прва прилика ке фатат магла. кој грција кој србија кој бугарија - веќе виден филм. ке останат само оние кои немаат каде да одат и немаат ни средства за да отидат било каде па сакале несакале ке бидат принудени да се борат за себе и зас војата слобода - не за државата. тие кои се бореа за државата во 2001 видовме што ги снајде - некои завршија во затвор ( невините ) некои ги убија ( чесните ) и некои седнаа на фотељи ( терористите ) - после ваква ситуација НИКОЈ нема да искочи и да се бори за државата затоа што државата во ниеден момент не се грижи за обичниот граѓанин, напротив гледа да го исцеди финансиски до крај додека не умре за глад!

да не забегуваме ептен надвор од темата... накај бутел коли послабо се движат попразно никогаш не било! на фејс прочитав прееска се организирало наводно некој протест пред влада у понеделник у 3 - не ми е јасно зашто се организира у понеделник кога ништо не живо не ра боти. нема да има ефект од тоа ама ај. - у секој случај каков протест и да има кај и да има сакам да присуствувам... и мислам дека е рено време еден асален протест да се направи.
не ги бранам албанците воопшто, ги мразам од дното на душата, но ете ги ги имаме насекаде околу нас, значи неможе малцинство да владее покрај 70% МАКЕДОНЦИ, мора тоа да се реши некогаш, или ние или они. муабетот ми е дека со протест нема да направиме ништо, ако реплицираме со протести нема да постигнеме ништо. виде ли како они возвратиа на убиството на двајцата шипци од гостивар? се групираа и тепаа се што ќе им застане на патот. значи мора да се застане сложно и да се покажат заби. иначе не треба да ми образложуваш што се случи во 2001 убаво ги знам како стојат работите пошто имам луѓе од семејството што учествуваа во 2001.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Мислам дека оваа бљувотина нема да се истера и заврши..убијците се веќе сигурно пребегани во Косово, и сево ова ќе си остане така..Тешко само на фамилиите на младите деца и на сите нас македонци кои оваа загуба ја чувстуваме како дел и лична.. Бог да ве прости ,нека ви е лесна земја.

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Ova bese Makedonska sloga site se tresea od Makedonskite rezervisti strav i trepet bea kade vleguvaa nemaa milost za sipovcite ....

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
не ги бранам албанците воопшто, ги мразам од дното на душата, но ете ги ги имаме насекаде околу нас, значи неможе малцинство да владее покрај 70% МАКЕДОНЦИ, мора тоа да се реши некогаш, или ние или они. муабетот ми е дека со протест нема да направиме ништо, ако реплицираме со протести нема да постигнеме ништо. виде ли како они возвратиа на убиството на двајцата шипци од гостивар? се групираа и тепаа се што ќе им застане на патот. значи мора да се застане сложно и да се покажат заби. иначе не треба да ми образложуваш што се случи во 2001 убаво ги знам како стојат работите пошто имам луѓе од семејството што учествуваа во 2001.
ајде бе пријател нека организира некој протест да каже јавнно јасно и гласно протест ради тоа и тоа нека искочи по медиуми да видиш дека ке има луѓе - вака тепање маубети по форуми и џафкање на празно ЏАБЕ Е.... тие во гостивар беа организирани повеќе од очигледно беше дека се организирани нели приметуваш

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Не знам кој е Пикасо...
Имаше аватар на црн самурај,нинџа така нешто..
па добро бе мајку му стара, каква администрација имаа кајгана,нели беше он перманентно баниран,зашто сега пак се толерира!
Големи замерки имам за админите,огромна!

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.313
Море урдата од курот на амди бајрам да ја цицате и ти и таквите како тебе. Ебате будала ебате.
Што бе толку беше од човечноста што ја глумеше. Прејде на твоите базични инстикти.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
DISKUTIRATE?!
Da, vo pravo si, ustvari. Od temava ima uste mnogu da se iscrpi.
Mozda treba da izlezeme nadvor na protest, ke uspeeme da gi unistime prokletite kopilinja albanski, da go smenime sistemot vo drzavata i Jankulovska da dade otstavka!!!

Kreteni bez mozok.
Ти кажав, ако не ти се чита бегај...ме разбираш БЕГАЈ....кој те тера да седиш на темава...не те пуштаат надвор и сега тролаш овде....оди играј нешто не седи овде.....И нетуку навредвај ни мене ни никој овде....

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855

Kajgana Shop

На врв Bottom