Собири и протести за петкратното убиство кај Смиљковско езеро

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
ime na protestot baram
--- надополнето: 13 април 2012 во 17:31 ---

За Мартин протеститрав пошо беше убиен од државен службеник. Тоа е недозволивО, а други убиства има милион , ДА ПРТЕСТИРАМЕ ПРОТИВ СИТЕ АКО НЕ ?

Знаеш колку државни службеници имаат убиено ? иди вози се со критичните автобуси,иди во школите што се мешани,ќе сфатиш зашто,и против кого.

С

Само Човек

Гостин
Знаеш колку државни службеници имаат убиено ? иди вози се со критичните автобуси,иди во школите што се мешани,ќе сфатиш зашто,и против кого.
океј што добиваш од протестот...ќе биде исто само ќе се исељачиш

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Кој знае што проблеми имале меѓусебе, јас ќе излезам да протестирам затоа што медиумите одма му дадоа меѓуетнички димензии, на бре видени се овие работи веќе...

С

Само Човек

Гостин
sto pisuvas na temava ako ti e povazno da ne se iseljacis
da imate muabet be bace
--- надополнето: 13 април 2012 во 18:06 ---
А што добиваш ако седиш дома ?
роблемот е кај нас шо одма се дава меѓуетнички димензии, а тоа го прават медиумите.Кујзне што биле зајадени тие меѓу себе. Ама да не мисли народо на сиромаштијата па ајде секое ебано запленување на оружје почна да се кажува.

Член од
15 февруари 2012
Мислења
794
Поени од реакции
633
Одма поделби: Ако си за протест и пцуеш се живо и диво по интернет си патриот, а ако речеш чекајтете малце не дигајте тензија си пичка!
Значи јас лично ќе излезам на протест ако знам зошто треба да протестирам и против кого, тоа што нашите новинари и медиуми се исполитизирани и со само еден наслов знаат да дигнат тензија и да распалат емоции не значи дека треба да излезам на марш надвор.
Чекајте, вдишете длабоко да видете прво што се случило можеби убијците навистина биле албанци ама мотивот можда бил да речеме нерасчистени сметки, кражба, за девојка се спречкале и сеа не дека јас ги оправдувам во било кој случај само мислам дека е подобро да чекам да видам што се случило одколку да правам група на фб во која 60% се 14 годишни дечиња кои оставаат патриотски песни, кажуваат како ќе горело скопје,ќе правеле војна они и слично.

/МIRЧ3_МкД\

Временски патник
Член од
7 март 2012
Мислења
380
Поени од реакции
102
Зашто ти е никот со МкД ? јас ли ги пуштив тука ? зошто е најмалку препорачливо ? подобро ужасен крај,отколку ужас без крај.

Види и јас пред неколку години во протестите гледав како една совршена алатка на демократскиот систем да се изменат некои работи, по извесно време сфатив дека се е само измама и ние сме ситни риби кои треба да направиме многу повеќе од едни обични протести. И стварно ми станаа смешни овие од невладините , ќе облечат маички во боја и ќе шетаат по улиците , ок и после шо ? ќе се осеќаш како магаре за кое на владата ја заболело десното уво ако не си и од некаква корист. Не викам дека некои работи не се промениле со излевање на протести , ама позади тоа стојат и луѓе кои лобираат внатре во управата.

болд: ги пуштил кој ги пуштил , дали направивме ние се што можеме тогаш или притисокот од надвор беше преголем не знам точно да ти кажам, ама зборот ми беше дека со еден протест они нема да се посерат во гаќи и да избегаат туку-така.

плаво: граѓанската војна ја оставам во краен случај чисто заради економски, политички и финансиски кризи кои би можеле да достигнат огромни размери и уште повеќе да ја влошиме ситуацијата.

Главна улога овде играат државните органи , специјалните служби , разузнавачките агенции и слично. Имаме ние вакви специјалци или не , ако имаме редно е да им се даде шанса да ја завршат својата проклета работа и да ги оправдаат платите кои ги земаат ( ако ги земаат ). Друго е кога народот со пиштоли и молотови ќе излезе на плоштад а друго е кога целата работа ќе се заврши од позадина и на тивок начин. Плус тоа , секако дека се работи само за одредени сепаратистички групи или мафијашки кланови кои се добро познати и не се наоѓаат во милионски градови како што е Њујорк , туку во Скопје , Тетово , Гостивар и т.н градови од по 300-500 илјади жители. Значи треба да се удри директно на критичните точки а не да маваме на празно. Плус правата кои ги уживаат албанците како етничка група се преценети и се јамка во која самите се давиме. Сечи им ги корените, скрати им ги правата и после пак нека земаат сила ако можат. Барем јас го гледам тоа како еден од начините за решавање на одредени проблеми.

Црвено: За да прашаш .

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
Абе каков протест што ви е на вас..како вчера да сте се доселиле во Македонија да живеете па чекате некој друг да ги среди работите...
според мене има две решенија во случајот во шпоновите..
1.Вечно вака да си ќутиме како пички и да чекаме некој да ги реши проблемите...држава,закони..ау.. како што ќе поминува времето се повеќе власт ќе им се даде на нив,а ние ќе ги губиме правата...ќе се случуваат вакви немили инциденти..

2.Да има војна,да одиме машки до крај...да се обединиме како Македонци и да го исчистиме ѓубрето..па после нека не удрат од страна душманите(еу,нато,америка)...ќе загинат многу Македонци ако не и сите...али барем сме пробале нешто да смениме...

Пошо ова моментално не е живот ја сум за второво...па нека биде што ќе биде..пошо не се трпи вака веќе..

С

Само Човек

Гостин
Абе каков протест што ви е на вас..како вчера да сте се доселиле во Македонија да живеете па чекате некој друг да ги среди работите...
според мене има две решенија во случајот во шпоновите..
1.Вечно вака да си ќутиме како пички и да чекаме некој да ги реши проблемите...држава,закони..ау.. како што ќе поминува времето се повеќе власт ќе им се даде на нив,а ние ќе ги губиме правата...ќе се случуваат вакви немили инциденти..

2.Да има војна,да одиме машки до крај...да се обединиме како Македонци и да го исчистиме ѓубрето..па после нека не удрат од страна душманите(еу,нато,америка)...ќе загинат многу Македонци ако не и сите...али барем сме пробале нешто да смениме...

Пошо ова моментално не е живот ја сум за второво...па нека биде што ќе биде..пошо не се трпи вака веќе..

B

Bafra

Гостин
Протестирајте но не пред Влада, идете Чаир, Љуботен Кондово, Арачиново ..........
Помогнете им на фамилиите на загинатите
што ја кривите полицијата (не дека си ја работат работата) за немирите во автобусите?? влегуваат 4-5 шќиптари а во автобус има 50 македонци !!
пред 15 год истото ни го правеа во 57 на идење во град, полн автобус а они 3-4 и пари ни бараа и земаа. Неколку вечери им успеваше се додека не ни текна дека заедно сме појаки па да видевте што ќотек добија и веќе на никој не му текна да прави проблеми.

Да одземеш 4 невини животи е однапред испланиран и кукавички чин.

За на крај: луѓето се делат на Добри и Лоши

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Е за ова прееска дедо ми ми збореше дека кога тие биле во сфрј немало вакви пиздарии. Не смеел никој со нож некој да забоде а камоли 5 луѓе да утепа.
Сакавме демократија, еве ни ја ја добивме, дури имаме и закон кој ни забранува да се браниме, односно ако некој проба да не повреди и ние во самоодбрана му возвратиме, и двајцата ке го јадеме стапот пред суд. Каде е тука правдата?

Kajgana Shop

На врв Bottom