Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
паралели кој во овој случај непостојат построени и застрелани деца
Исти убиства по начин на изведување нема да најдеш. Значи има околности и начини пун милион. Паралела можам да повлечам по резултатот - убиство.
Значи внимавајте што пишувате и оставете не во бесот и гневот.
А на кого си бесна и гневна? На Албанците? Чекај малку, уште не е утврдено дека убиецот/убијците (с)е Албанци.

Странски тајни служби кои ги имаат преземено од поранешната ОЗНА и УДБА
sto ke ni treba edna "Teroristicka agencija" i eden "lider" na taa organizacija sto se vika Gafuri Adili sto ima poteklo od Kicevo, a ne moze da se vrati od svojot grad zasto site go znat koj e toj i za kogo raboti.
Sto ke ni treba taa organizacija koga imame Albanska Armija sto e vo Nato, FSK (kosovskata armija) sto ovie godini imase golemo investici tamu.
I ARM sto ima mnogu vojnici Albanci.

Celta na ANA e da praat nekoj snimki vo ne stabilni momenti za da izlezeme kako destabilen narod vo drzavata...

:sneaky:

Da be se ispotepale za kilo riba, se naredile eden do drug i se samoubile. Kako i da e, dosta so spekulacii. Ako ima troska cesnost i doblest vo MVR nema da go zataskaat slucajov i ke se vidi koj e i sto e. Ako go zataskaat togas treba na protesti za neefikasnost na MVR i treba da letaat ostavki. Do togas prestanete so spekulacii i palenje i odadete im pocit na zaginatite.
ubavo e kazano deka ne e najdeno oruzje pokraj telata i zatoa ne e izvodlivo da imalo megusebna prestrelka, alooooooo!!!!

Да се знаеше кој пукал, па што?
Демолирање на коли и дуќани на луѓе кои никаква врска немаат со убиецот освен иста националност е во ред? По твојата логика и денешново демолирање е во ред.

По мојата, и двете не се во ред.
Вака не те слушав да збориш пред еден месец за случувањата во Гостивар, исто имовина на МАКЕДОНЦИ која настрада, а кои немаа никаква врска со Јаким кога ги уби тие двајцата. Дај те молам не реплицирај, за твоја чест, само можеш да заработиш навреди и пцовки и повеќе да те замразат и непочитуваат на форумов останатите.

на власт е националистичка партија!

Ахахахахахахахахаахахах, не чекај, АХАХАХАХАХАХАХАХА. Абе овие се плашат збор да им речат, националисти биле :pos::icon_lol: сте виделе вие што е националист....

Sega pravev muabet so drugar i mi kaza deka se poznava so sestrata na eden od ubienite i deka taa idela so nekoj albanec moze tuka e pricinata za ubistvoto ?!?!?!?!

Кај нас во Прилеп не обвинија албанци ради то шо видоја кој го отепа детето.
Ова е сосем друго братче
Зборот ми е земјаче, да не фрламе колективна вина на албанците, колку и да ги мразиме. Затоа што сторителите на неделово се болни луѓе злосторници

Вака не те слушав да збориш пред еден месец за случувањата во Гостивар, исто имовина на МАКЕДОНЦИ која настрада, а кои немаа никаква врска со Јаким кога ги уби тие двајцата. Дај те молам не реплицирај, за твоја чест, само можеш да заработиш навреди и пцовки и повеќе да те замразат и непочитуваат на форумов останатите.
За нередите во Гостивар подоцна слушнав, не бев известен.
И не, нема да престанам да си го изразувам своето мислење.

Да само што си седат дома и гледаат сеир на телевизија како и сите ние на форумов што троламе и жалиме, а не преземаме ништо.
Не плашат како мали деца, со еден пендрак и со една 1.50 сантима жена не плашат. Се е излишно што да се каже! Пичка народ сме и ке бидеме! Жал ми е навистина за целава ситуција. Ке ни ги замачкаат очите коо на волови. Многу ми е бед, не сум се надевал дека може до овој степен да стасаме.

Ајде сега едно хипотетичко прашање,што правиме ако испадне и ова поради некоја баналност,како што испадна убиството кај Козјак?
Да речеме се испотепале за кило риба ? Или рибаров што велат дека бил сведок,а испадне дека децава всушност нагазиле каде што не треба и во погрешно место биле на погрешно место ?
Што правиме тогаш ?
Колку само и јас си ги поставувам истите прашања во глава.....Прво ако хипотетички ги гледаме изјавите на братот на еден од починатите(рибарот) и семејството на едно од момчињата. Детето најавило дека ќе оди на риболов со другарите.....додека братот прво нешто што кажа е дека неговиот брат немал никаква врска со тие таму што биле онака посочувајќи како очигледно да е дека децата биле замешани во нешто сериозно.....
Мене вака се како што стои размислувајќи повеќе ме насочи кон ваква некоја ситуација. Иако е сето ова ХИПОТЕТИЧКИ.....

Не плашат како мали деца, со еден пендрак и со една 1.50 сантима жена не плашат. Се е излишно што да се каже! Пичка народ сме и ке бидеме! Жал ми е навистина за целава ситуција. Ке ни ги замачкаат очите коо на волови. Многу ми е бед, не сум се надевал дека може до овој степен да стасаме.

Aко сами не се кренеме сега,џабе ќе ни биде и да ги воскреснеме Илинденците,Фалангата на Александар и Ченто.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom