Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

?

..........

Гостин
Не грижете се господ ќе им пресуди на насилниците.
--- надополнето: 13 април 2012 во 15:36 ---
Не грижете се господ ќе им пресуди на насилниците.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Ганди, каде живееш ти? Во Индија? Секој ден гледам како ни се намалува нашево државиче, како Албанците стануваат мнозинство во Струга, Гостивар, Кичево, се шират во Куманово, Скопје, Охрид. Се ќе беше во ред ако стварно САКАА да живеат во иста држава со нас. Меѓутоа се што прават набедува на спротивното. А од слепци кои се колнат во соживотот и кои животно мото им е ''наведната глава сабја не сече'', како и од луѓе кои што не ги боли уво за ништо се додека не осетат на нивна кожа државава стигна до тука.

Децата не погинаа од нашиот национализам, зашто нашиот национализам го нема!! Го немаше кога се палеа цркви, го немаше кога се протестираше на Кале, го немаше ни со тепачките во автобуси. Децата погинаа затоа што сме гниди кои дозволуваат да бидат еб*ни во сопствената држава.
Ние Македонците и Албанците патиме од исти душмани.
Од душманите кои финансираат националистички и патриотски идеи за да профитираат со политички поени.
Дали е антика, дали е Обединета Македонија, дали е Голема Албанија, различно е името, срањето е исто.
Не трујат со пропаганда и местат меѓуетнички тензии за после да излезат како бранители на народот од ‘душманите‘. И ние паѓаме на истите финти со години и години.
Има добра латинска поговорка, ‘Кој ќе ги чува чуварите?‘

I

Ilindenka

Гостин
Додека ти тупиш на форум за мојот национализам, брачата ја поделија Македонија со заплашување врз македонците и убивање. Јас во таква Македонија не сакам да живеам. Ми се смачи веќе од нивните барања. Преку се ми е од убедувањата на глаучите дека се е супер у државава и дека живееме у мир и хармонија. Јас не сакам мојот брат/сестра/народ без причина да биде убиен и никој да не го расчисти тој случај. Не сакам да се плашам да излезам надвор бидејќи некоја будала качачка ќе ме убие. Сакам да живеам во чиста Македонија. Ако ти не сакаш да живееш во таква, не ме терај да мислам како тебе со тоа што ќе ме цитираш и ќе ме убедуеш дека не сум у право.
Е па јас не сакам да живеам во чиста Македонија, сакам да живеам во МИРНА Македонија. Од таквите како тебе што сакаат да живеат во чисти држави Балканот дојде до ова дереџе. Која си па ти да ги чистиш Албанците што со поколенија живеат во Македонија? Која? Кој ти го дал тоа право? Фактот што си се родила ко Македонка? Така и Грците сакаат да живеат во чиста Грција, а на тебе со "МАКЕДОНИЈА ВО СРЦЕТО" сигурно тоа не ти е право.
И јас не сакам бра/сестра/народ без причина да биде убиен и никој да не го расчисти случајот, ама не верувам дека дури и ти со толку многу памет би успеала да го расчистиш случајов за 16 саати.

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
Ако се вистинити шпекулациите за мотивот за убиствата, лична пресметка кај езерото со албанци, тогаш баш твоето размислување и размислувањето на Цитро доведе до смртта на тие млади момчиња.
Нон-стоп серете на форумот да ја земеме правдата во наши раце, епа овие момчиња решиле да ја земат правдата во свои раце наместо да викнат полиција кога биле вознемирувани, и завршиле со куршум во главата.

ПРЕСТАНЕТЕ! Нели гледате каде тој ваш идиотски национализам ве води?
Oni nas ni ubile 5 nie niv 50....
Ako ti izvadat zab izvadi mu ja cela vilica ako ti izvadat oko izvadi mu gi dvete .

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Имам пријатели македонци од тетово, често разговараме за ситуацијата таму со албанците и секогаш ми кажувале, ако не се закачаш, нема да те закачаат.
Така да, тресеш глупости од ракав.
Не тресе ништо.
Ако не се закачаш не те закачаат дури е мирно, а у вакви конфликтни ситуации кој имаа наредба да се рчкаа дојди живи у Тетово па да видиш дали Цитро тресе.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Сите што повикуваат на протести немири и остали срања ШТО КОЈ КУР СТЕ ДРЕМНАЛЕ ОВДЕ ?

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Па земи исчисти ја.
Не тропај глупости на форум.
Земи пиштол/метла/мотика/нож и чисти ја Македонија, не замарај на Кајгана.
Мирна Македонија може да се постигне само ако се изгради огромен ринг заграден со 5-метарска жица, и внатре да се стават сите националисти албанци и сите националисти македонци, па нека се ‘чистат‘ меѓусебе.
1.Треба да се изгради
2.Треба да се најдат националистите.
3.Дури тогаш нека се требат меѓу себе,а тие што ќе останат куршум меѓу рогови!

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.734
Поени од реакции
8.752
Ќе биде интересно ако тие што стојат зад ова не се Албанци.

Кога се работи за пари, националноста е небитна. Досега имавме доволно примери за тоа.

R

Rigel Kent

Гостин
Ние македонците и Албанците патиме од исти душмани.
Од душманите кои финансираат националистички и патриотски идеи за да профитираат со политички поени.
Дали е антика, дали е Обединета Македонија, дали е Голема Албанија, различно е името, срањето е исто.
Не трујат со пропаганда и местат меѓуетнички тензии за после да излезат како бранители на народот од ‘душманите‘. И ние паѓаме на истите финти со години и години.
Има добра латинска поговорка, ‘Кој ќе ги чува чуварите?‘

Imas edna gramaticka greska, otkrij ja sam....

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Абре никој ништо нема кажано официјално, сите ќутат, полицијава уште истражува, а се најдовте тука 3-4 паметни да проповедате, а немате блага веза што се случило.
Дај бре луѓе полека смирете се, нека кажат што како е, таман се смири работава, да не се прават пак проблеми за џабе.

Член од
13 април 2012
Мислења
19
Поени од реакции
8
Па земи исчисти ја.
Не тропај глупости на форум.
Земи пиштол/метла/мотика/нож и чисти ја Македонија, не замарај на Кајгана.
Мирна Македонија може да се постигне само ако се изгради огромен ринг заграден со 5-метарска жица, и внатре да се стават сите националисти албанци и сите националисти македонци, па нека се ‘чистат‘ меѓусебе.
Националисти Македонци во Македонија??? Ти го читаш ли тоа што го пишуваш брат? А, размислуваш ли? :facepalm:

Жалам за децава навистина, многу сум нервозен и растревожен! Меѓутоа од вакви "коментари" ми се гади....

RIP

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
За тие што јадат лајна за Гоца и државниот врв....нека се сетат дека во овакви моменти цела светска јавност е вперена кон нашето МВР.

Значи Гоца и МВР немаат простор ни за цигар пауза,а камо ли да си дозволуваат луксуз со незамарање.

Сега цела Европа,деноноќно ќе ги бомбардира Груевски,Гоца и МВР....поготово рачунајте ова се случува пред самитот на НАТО.....абе толку се заплеткани работиве што ако на некој му гори под газот,верувајте дека тоа се претходно споменатите.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.734
Поени од реакции
8.752
НЕ

Твоето и на таквите како тебе подвиткување на кичма и подигање на опашката не одведе до тука, ебати продадената душа ебати. Ако не се осеќаш Македониец и ако ти смета тоа чувство ете ти ги братјата Бугари оди кај нив еби се и ти и твоите дебилни изјави за соживот, оди кажи им на тие што се тепани, на тие што се силувани, на тие што се малтретирани, и на родителите на децата у очи. Буљаш ни еден скапан. Дојди тука да живееш, да не можеш дете да пуштиш само да иде у школо или да го пуштиш надвор да си игра од тие скапани гниди, семето да им се сотре.
Се согласувам.
Но факт е дека - оваа земја - пред се ја уништија (и уништуваат) домашните предавници.
Таа историја, неколку пати ни се повтори.
Албанците, Бугарите, Грците, Србите......... сите само нашле продадени души и добро ги платиле.
Јас не гледам зошто повеќе би ги осудила било кои од овие, од нашите домашни.
И мене некој да ми даде нечиј двор за ситни пари, ќе си го земам.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Добро бе до кога со овие работи??..до кога во ѓуспка смрдена држава каде живееме и страдаме секој ебан ден ќе се случуваат вакви неразјаснети чинови??..Ме интересира Јанкуловска што ќе искоментира односно што има искоментирано??..до кога криминалците ќе ја имаат власта во оваа држава до кога ќе се плашиме да излезиме од дома???..неможам да разберам за што всушност живееме ние за некои партиски смрдени суштества кои имаат ќар од сето ова???..кој ќе се побуни сега за македонските граѓани кои загинаа??да загинеа 4 албанци ќе се кренеше паники на секаде..Разбуди се,Дпа,Обединетите нации,Европската Унија,Косово сите ќе јадеа лајна вака што се случи:?:???..тешко на фамилиите на децата што го загубија животот...нека почиваат во мир!

Kajgana Shop

На врв Bottom