Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.702
Поени од реакции
43.806
Зашто се напаѓаат телевизискиве екипи ја незнам, па дефакто медиумиве ако не напраат притисок за да се дадат брзи одговори никој нема да напраи, поготово овие од 24 зашто они не работат под диригентската палка на власта ...
На погрешно место се истура овој гнев ако воопшто и станува збор за тоа или па нешто друго е во прашање зашто не видов некој да ги напаѓа новинарскиве екипи на Сител или Канал 5, ќе видам баш на нивниве вести дали тоа е случај.

Во Радишани овие од 24 случајно настрадале ама гледам сега и во Бутел ги нападнале што е грешка во чекори у случајов.
 

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Искрено малку сум запознаен со оваа вест и неможа да коментирам нешто што незнам затоа реков ... потврдено е дека биле шљ ??
Сеуште нема ништо, се чека на МВР да излезе на прес со повеќе информации и детали за убиствата!
 
Член од
1 мај 2009
Мислења
204
Поени од реакции
52
Ova e preterano svirep chin. Naredeni i strelani (ne znaeme za sigurno dali se site strelani vo glava ili ne, no ova ne go pravi chinot pomalku grozomoren).

Da gi razgledame motivite namesto da narekuvame eden cel narod "kozoebachi" i "divi pleminja" i da placeme pateticno "makedonce kaj ti e drzavata...i ke se otselam i red drugi pateticni raboti". Mirna glava, a srceto neka tupa 100 na saat.

Vo Makedonija i nadvor od Makedonija sekade kade sto ziveat albanci ima lugje sto se zaboleni so "Golema Albanija" i lugje sto ne se. Na tie shto se ne im odgovara Makedonija da vleze vo NATO. Ako vlezeme vo NATO shansite za voen sudir vo Makedonija drasticno se namaluvaat. Umobolnite sto sonuvaat Golema Albanija rezoniraat vaka: sega mu e majkata. Ke se reshi Kosovo makar i so nasilstvo zatoa sto Srbija ja drzat za jajca oti e so ednata noga vo EU. A Makedonija ne e ni pred EU i mozebi (ne znaeme) so ednata noga vo NATO (ni prakjaat izmeshani signali CELO VREME). Mozno e ubistvoto da e so takva umisla- da ima posledici, da se podeli narodot, da ima tepacki, nemiri i ednostavno da izgleda drzavava za NIKADE pred ocite na tie sto gi pravat najgolemite odluki sto nas ne zasegaat. Za tepackite ne znam dali bea zapocnati da go destabiliziraat javniot zivot - covek da ne se cuvstvuva bezbedno nadvor od domot. Ako dobro povrzuvam, vo prvata tepacka vo avtobus nakaj Sopishte kjotek izedoa albanci.

Druga varijanta e ova da se mafijashi sto sluzat na sopstvenite interesi i na interesite na nekoi politicari. Dali e ova poraka do MVR posle "Detonaror"? Poraka da ne pomislat da vlezat vo Tetovo, Gostivar ili ednostavno kazano da ne zamaraat albanci. Dali ovaa poraka e po cena na 5 mladi zivoti...mislam i mafijashite imaat granica i ne bi ubile civili.

Se zboruva za nekoja koncesija sto barale lokalni ziteli (albanci) za ezeroto. Ako ne mozele da se dogovorat ili ako tie sto gi drzat tapiite za toa ezero ednostavno gi ignorirale celo vreme tie sto ja barale koncesijata togas eve uste edna verojatnost.

Site raboti sto se pokrevaat stihijno i pod pritisok nema da donesat nikakva polza. Poleka so protestite. Nema da se znae koj protestira, protiv kogo (protiv kogo tocno, realno? protiv site albanci, protiv ubijcite...?) so kakvi paroli ke se izleze na protest. Dali protestot ili protestite imaat odgovorni lica? Ako nekoj odvoi posebna tolpa i trgne da vandalizira imot ili da tepa, sto mozeme da ocekuvame od toa?

Poleka so protestite.

I da ne mislime deka ova e del od nekakov zionisticki zagovor a nie sme bezglasna bukva. Toa se gluposti od strana na nekoi optereteni umovi. Ne e se zagovor!
 

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Стварно, што кур е со траењето на казната за убиство? Им даваат по 7, 10, 11 години, ШТО КУР!?
Пф.. максимална казна е 15 год па што останува за друго. Дури ако се досуди некому доживотен затвор во Македонија има шанси тоа да се замени до 20 год. затвор :)
 
H

HITCH

Гостин
HITCH, све у реду со постот, освен техничка примедба околу овој дел:
Велики Петок и зборот весело не одат заедно.
Велики Петок е најтежок, најтажен ден во Христијанството.
...така и ни испадна, оваа година
Некој можеби би си помислил дека чудото со фреските беше најава за ова....
Не е место за муабетов. Се слави смртта на нашиот Спасител. Се слави оти смртта со смрт ја победил, значи со своите добрини успеал да се воздигне од мртвите и да биде блиску до Бога. Не сакам и немам намера да полемизирам на темава за религија.

Ве молам сите да се држиме до темава и онака е доволно тешка.
 
Член од
17 август 2011
Мислења
10.049
Поени од реакции
17.915
Немојте одма со окривување на албанциве,ке направиме штета од која нема назад после..
Сваќам дека албанците не мразат,и ние исто ама прашајте се колку од вас што се сметате за екстремни националисти би убиле 4 деца:place:Овде некој има замешано прсти на велико,и очекувам да паѓаат глави за ова..Ако нејке власта да отиде државава у оган.И не ми споредувајте со гостивар,не се ова малски рекетари и тепачишта туку матуранти:(
 

О|ивер シ

Анти.
Член од
14 октомври 2011
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.018
Ете, НА КАНАЛ 5 КАЖАА !

Пуштете сега !
 
I

Ilindenka

Гостин
Не се Албанците.
Kaurite sami go ubile, za da go nabedat na Albanec.
А бе ај....
ДОСТАТЕ БЕ ВЕЌЕ! Каква катастрофа ни се случува, а вие вашиот национализам го испукувате на тастатура.
ДОСТА!
На никој од вас што дробите тука со национализмот не ви е гајле за децата.... Како едвај да чекате да се случи нешто грозоморно и да удрите по Албанците или по Каурите.
МИЗЕРНИ!
 

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Стварно, ај најубаво да се смириме и да дознаеме повеќе, па кога ќе бидеме сигурни што е работата, и кои се сторителите, мотивите и слично, тогаш да реагираме.
 

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Пф.. максимална казна е 15 год па што останува за друго. Дури ако се досуди некому доживотен затвор во Македонија има шанси тоа да се замени до 20 год. затвор :)
Во нашиот закон - воопшто нема опција за доживотен затвор, што е без преседан. Во повеќето држави, имаш неколку типа казни за свирепите убиства: Убиство од прв степен -25 до доживотна (без можност за помилување, значи ќе си дремеш во затвор до крај на животот или додека не те убијат таму) и убиство од втор степен - 25 до доживотна (ама со можност за помилување). Зависи секако од тежината на убиството, а ова е најсвирепо убиство што може. А ние не би можеле да ги казниме со доживотно. Евентуално за секое момче поединечно да им фукнат казна, за секое убиство посебно по 15 години, па да биде некој вид доживотна, иако и за ова некако е невозможно сценарио, под услов да бидат фатени.
 
Член од
13 април 2012
Мислења
88
Поени од реакции
94
Српскиве медиуми први се да измислуваат некакви си нереди со Албанците.
Многу знаат они што се случува, овие Б92 се најманипулативни идиоти од целата српска јавност.
Радишанци се таков народ,јас таму израснав..Има две тре арнаутски куќи,и неколку ФАЦИ што сакаат многу да бидат газди,изгледа на тие им ги дигнале куќите у воздух..А екипите "демек ги нападнале"..Сами се нападнале,мора да има некој изговор..Ако влезат во Радишани има што да снимаат,а тоа на власта не и одговара..Па ај ќе си ја скршам камерата сам...
 
Член од
26 април 2007
Мислења
29
Поени од реакции
10
Не постои доживотна казна во Македонија, најголема индивидуална казна е 15 години. Провери си во кривичен закон ако сакаш. Ако и после ова не се направат промени во законот, па стварно нема да има никаква смисла. Требаше уште многу одамна да се промени. Нашиот кривичен законик не мрднал што се вика уште од време на Југославија, кога немало толку криминал за да има потреба за доживотна. Вака сега... има огромна потреба.
Aj Ti ubavo proveri vo KZ na Rm , vo Makedonija ima dozivoten zatvor i odsekogas imalo, momentalno 11 dusi se so taa kazna , vovedena e vo 96 godina, a do pred 96 imalo smrtna kazna !!!!
 

Kajgana Shop

На врв Bottom