I jas toa go velam .... sakaat da naparvime vojna, i nogu dobro e jasen izhodot.Nov ramkoven, vo koj sto kje treba da se podeli makedonija.Neli toa sakaat, golema albanija Teuta Arifi si go kaza toa ped 2 meseca.No za da se stigne do tamo treba da ima zdravo klanje.Tocno toa sakaat.Tocno zatoa i MVR ne ne brani oti se e dogovor.Se dodeka MVR se pasivni se diga pritisokot kaj narodot.Oti ako sega zastanat na nasa strana MVR, celiot plan za golema albanija kje bide oteznet.MVR kje bidat pasivni se dodeka ne izbuvne narodot i togas kje recat demek kje zastanat na strana na narodot (vo 5 do 12), kje prodolzi vojnata 10 dena i ajdeeeee nov ramkoven vo koj kje kazat deka NE ODI VAKA kje mora da se deleme.Povekje od jasno e ... No toa si e moe mislenje.Strav me e da go kazam da ne me lincuvat tuka, ama mene taka mi izgleda.MORA da ima vojna, se gleda deka toa go sakat.Kade i da si vo svetot ubieni 4 mladi deca na takov (voen) nacin egzekutirani, znaci deka nekoj zdravo i konkretno provocira so edna jasna cel NOVA VOJNA od koja kje ima nov ramkoven.Kako sto kazaa.Kje pocnat so ofanzia ANA vo 3 drzavi.Nie sme prvi na udar oti kaj nas naj lesno se prodadoa politicarite.Sto se da receme 12 milioni (pari od droga/oruzje/organi/prostitutki) od albanskite bosovi, podarok na naste politicki vrvovi.NISTO!!!No za taa smetka kje ima nov dogovor...
Si kazuvam mislenje... ne me pcuvajte ve molam