Чудо во црквата Свети Димитрија- фреските „крвават“ и сами се чистат

• Креатор на темата Паган-др
  • Време на започнување

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
А вашио аргумент е : Чудо е !
Од дека , шо како , не е важно , важно Чудо е !
Дефиницијата за чудо приближно го означува токму она што ја остава науката без цврсти аргументи...Шо да правиме кога таква е дефиницијата!!?

Член од
30 март 2012
Мислења
63
Поени од реакции
38
Имајте верба во бог , а тој истиот вели дек бог е во секој од нас ... ;)
Да но тоа не не прави богови погрешно си ја протолкувала реченицата.
"Бог живее во нас" во овој случај ние сме божјиот храм и доколку го уништиме тој храм Бог ќе не уништи нас,
зошто храмот божји е свет,а тоа е она што си ти.
А Бог сам по себе е љубов,и секој што живее во љубов живее со Бог,а самиот факт што не веруваш во него те остава без љубов,ти ниту си сакала ниту знаеш да сакаш извини ама вистината е таа.

wqx

Член од
12 април 2012
Мислења
49
Поени од реакции
36
"Бог живее во нас" во овој случај ние сме божјиот храм и доколку го уништиме тој храм Бог ќе не уништи нас,
А Бог сам по себе е љубов,и секој што живее во љубов живее со Бог,а самиот факт што не веруваш во него те остава без љубов,ти ниту си сакала ниту знаеш да сакаш извини ама вистината е таа.
ај така нека биде ,значи уствари затоа што не верувам во она што вие верувате ...тоа ме праи човек без чуства ??

Член од
30 март 2012
Мислења
63
Поени од реакции
38
ај така нека биде ,значи уствари затоа што не верувам во она што вие верувате ...тоа ме праи човек без чуства ??
Да a cold bloody bijach:pos: just kidding.
Имаш чувства но си хендикепирана од љубов неможеш незнаеш вистински да сакаш,незнаеш на вистински начин да ја пренесеш љубовта.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Имаш чувства но си хендикепирана од љубов неможеш незнаеш вистински да сакаш,незнаеш на вистински начин да ја пренесеш љубовта.
Претпоставувам дека за да знаеш што е љубов, треба да го следиш примерот на Авраам, кој без двоумење го поведе својот единствен син на колење, само за да му докаже колку му е покорен на бог нели?
Или можеби да го следиш примерот на Лот, кој си ги понуди своите две ќерки да бидат силувани во замена за ангелите господови? И кој подоцна ги забремени во пештерата?
Или можеби треба да го послушаш Исус кој порача: Кој љуби мајка или татко, син или ќерка, повеќе од мене, не е достоен за мене?
Дали ти би бил спремен да го убиеш своето дете ако бог го побара тоа од тебе?
Дали би ги понудил своите ќерки да бидат силувани?
Дали ти го сакаш Исус повеќе од твоите родители и деца?

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Ако е така тогаш ако бог не уништи нас и самиот себе ке се уништи со тоа, зошто, затоа што за да постои храмот бог е потребен, но за да постои и бог храмот е онолку битен колку и самиот твој бог. :tapp::facepalm:
--- надополнето: 13 април 2012 во 00:09 ---
А чудово е драпај си газот, какви преваранти се ова религииве, ама ако се док има прост народ--овци ке има и кој да ги стриже
[MERGETIME="1334268580"][/MERGETIM

wqx

Член од
12 април 2012
Мислења
49
Поени од реакции
36
Претпоставувам дека за да знаеш што е љубов, треба да го следиш примерот на Авраам, кој без двоумење го поведе својот единствен син на колење, само за да му докаже колку му е покорен на бог нели?
Или можеби да го следиш примерот на Лот, кој си ги понуди своите две ќерки да бидат силувани во замена за ангелите господови? И кој подоцна ги забремени во пештерата?
Или можеби треба да го послушаш Исус кој порача: Кој љуби мајка или татко, син или ќерка, повеќе од мене, не е достоен за мене?
Нормално дека нема да го убијам своето дете , нормално дека нема да дозволам да ми бидат силувани ќерките и нормално дека ги сакам повеќе од се родителите ,,, не се покорувам никому како што веќе кажав верувам во самата себе , тоа не ме прави нечовек ме прави човек што се базира на вистински реални ствари ...ако ти веруваш дека те создал Исус јас повеќе ја подржувам теоријата дека сме настанале од мајмуни ...што е вистина никој не знае и неможе да ми суди , на крај краева сите сме грешници на овој свет ;)
--- надополнето: 13 април 2012 во 00:17 ---
хаха малку ми е смешно сето ова , ако си спремен ти толку многу работи да направиш за Бог , ај да видиме кој ке те вади од затвор или евентуално лудница ...ако Бог ти нареди да си го поведеш син ти на колење :cuc:

С

Само Човек

Гостин
Нормално дека нема да го убијам своето дете , нормално дека нема да дозволам да ми бидат силувани ќерките и нормално дека ги сакам повеќе од се родителите ,,, не се покорувам никому како што веќе кажав верувам во самата себе , тоа не ме прави нечовек ме прави човек што се базира на вистински реални ствари ...ако ти веруваш дека те создал Исус јас повеќе ја подржувам теоријата дека сме настанале од мајмуни ...што е вистина никој не знае и неможе да ми суди , на крај краева сите сме грешници на овој свет ;)
исус никој не создал и не сме од мајмун. А права љубов е безусловената љубов, сакаш а не очекуваш да ти се врати. Кој сака денес безусловно...никој. Така што
сите сме грешници.
--- надополнето: 13 април 2012 во 00:22 ---
--- надополнето: 13 април 2012 во 00:17 ---

хаха малку ми е смешно сето ова , ако си спремен ти толку многу работи да направиш за Бог , ај да видиме кој ке те вади од затвор или евентуално лудница ...ако Бог ти нареди да си го поведеш син ти на колење :cuc:
со Аврам приказнат е друго.Синот Аврамов не се противел, а вербата на аврам била голема башка и бог му се јавил.Денес на некој да му се јави бог ќе полуди, пак нема да верува на сопствените уши .Таков е човекот, грешен

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
исус никој не создал и не сме од мајмун. А права љубов е безусловената љубов, сакаш а не очекуваш да ти се врати. Кој сака денес безусловно...никој. Така што
сите сме грешници.
Се слагам за безусловната љубов и таа љубов е сеуште присутна кај ептен малите деца, а за тоа дека сме грешници не се слагам, не се слагам според тоа ти како го толкуваш тоа, да луѓе сме грешки правиме и ке правиме тоа не прави по искусни и поинтелигентни, едино нешто неинтелигентно е да се повторуваат грешките, а не дека праиме гревои и шо ти ја знам па ке не казнел некој си драпај си газо.

wqx

Член од
12 април 2012
Мислења
49
Поени од реакции
36
сите сме грешници.
--- надополнето: 13 април 2012 во 00:22 ---

со Аврам приказнат е друго.Синот Аврамов не се противел, а вербата на аврам била голема башка и бог му се јавил.Денес на некој да му се јави бог ќе полуди, пак нема да верува на сопствените уши .Таков е човекот, грешен
Па јас попрво би рекла дека е тоа психа ...свест и потсвест , како и да е на крајот ке излезе вистината на виделина ...

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Зошто мислиш дека сме сите грешници?
Гревот како религиски концепт има само една цел, да ти ја разбуди во тебе грижата на совест, и со помош на неа да те манипулира најуспешно што може.
Патот до успехот е поплочен со грешки, тие се неизбежен дел од животот. Секое учење, кое има цел да те направи да се каеш и бараш спасители, е учење кое од тебе сака да направи понизен и послушен роб!
Никој неможе да ги земе на себе туѓите искушенија, секој сам мора да го носи тој товар, и во тоа е убавината на животот.
Како што друг неможе наместо тебе да ужива во зајдисонце или убава музика, така неможе ни да ги земе на себе твоите страдања.....

Член од
30 март 2012
Мислења
63
Поени од реакции
38
Да затоа што бог го прати на земјата својот единец возљубен син кој на својот грб ги зеде сите човечки гревови,а со тоа не спаси од пропаст оти да не беше тој ние немаше сега да го правиме овој муабет.
by the way ниту аврам си го уби синот ниту на лот му беа силувани ќерките оти сето тоа беше само тест за нивната вера и поданост кон бога ако читаш нешто дочитувај го до крај ретард еден и не шири дезинформации.
Ако е така тогаш ако бог не уништи нас и самиот себе ке се уништи со тоа, зошто, затоа што за да постои храмот бог е потребен, но за да постои и бог храмот е онолку битен колку и самиот твој бог. :tapp::facepalm:
Храмот не е составен дел од бог па за да може тој да се самоуништи на тој начин,храмот не го создал бог туку бог го создал храмот,така да со ова што го кажа си напрај харикири или сам го себе убијал:tapp: туку најдов јас со кого да терам дискусија све од глупи по глупи тука и ај што не знаете ништо туку и се буните згора на тоа,а ова wqx ви е дупли профил за провокација но за тоа ги кривам администраторите.

С

Само Човек

Гостин
Се слагам за безусловната љубов и таа љубов е сеуште присутна кај ептен малите деца, а за тоа дека сме грешници не се слагам, не се слагам според тоа ти како го толкуваш тоа, да луѓе сме грешки правиме и ке правиме тоа не прави по искусни и поинтелигентни, едино нешто неинтелигентно е да се повторуваат грешките, а не дека праиме гревои и шо ти ја знам па ке не казнел некој си драпај си газо.
грешките постојат за да осознаеме што е правилно. Верувам ќе се сложиш

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Да затоа што бог го прати на земјата својот единец возљубен син кој на својот грб ги зеде сите човечки гревови а со тоа не спаси од пропаст оти да не беше тој ние немаше сега да го правиме овој муабет.
by the way ниту аврам си го уби синот ниту на лот му беа силувани ќерките оти сето тоа беше само тест за нивната вера и поданост кон бога ако читаш нешто дочитувај го до крај ретард еден и не шири дезинформации.
:tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom