Во што веруваат атеистите?

B

Black Guard

Гостин
Легачи,па после офлеле мајко немаме пари епа така ебаве лежиме само неработни денови бог да чува ма само велигден,божиќ и Мај како ден на Трудот и Нова година.

Легачка држава а еден неработен ден=намален БДП.

T

Tetro

Гостин
Eпа треба,исто како што и Христијаните работат за Бајрам, а муслиманите за Божиќ и Велигден (мада не сум сигурен за нив).. Срби на Св,Сава празнуваат ,Македонците не, католиците 25 декемви им е неработен, на православните да..што се чудиш.
како да се чудам, :rolleyes: и ден на дрвото е неработен за сите, иако некои се прават дрва без причина. Према закон од Р.М. секој си има неработни денови, без разлика на која религиозна група припаѓа.
За Бајрам и ти имаш неработен ден, иако припаѓаш на друга верска заедница, колку што знам.
--- надополнето: 12 април 2012 во 22:10 ---
Легачи,па после офлеле мајко немаме пари епа така ебаве лежиме само неработни денови бог да чува ма само велигден,божиќ и Мај како ден на Трудот и Нова година.

Легачка држава а еден неработен ден=намален БДП.
за Французите си слушнал колку денови им се неработни на годишно ниво?

N

Nessa Alcarin

Гостин
Eпа треба,исто како што и Христијаните работат за Бајрам, а муслиманите за Божиќ и Велигден (мада не сум сигурен за нив).. Срби на Св,Сава празнуваат ,Македонците не, католиците 25 декемви им е неработен, на православните да..што се чудиш.
Празниците се осмислени за да се даде одмор на вработените додека им дојдат годишните одмори... :)
Јас еве како атеист не ми пречи што утре ќе работам, но на моите колеги за кои Црн петок е голем празник им пречи, но неможат ништо да сторат во врска со тоа. :)
Некој ќе мрчи утре цело работно време, додека мене се ќе ми е исто.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Празниците се осмислени за да се даде одмор на вработените додека им дојдат годишните одмори... :)
Јас еве како атеист не ми пречи што утре ќе работам, но на моите колеги за кои Црн петок е голем празник им пречи, но неможат ништо да сторат во врска со тоа. :)
Некој ќе мрчи утре цело работно време, додека мене се ќе ми е исто.

А зашто ти мора да мрчиш ? Задоволство ли ти е тоа,егото поголемо ли ти станува? Сватив дека најголем дел од вас атеистите сте исти како педерите,кој не е како вас одма е глуп,прост,демоде, дебил и сл. Вреѓајќи ги моите врски чувства исто како лично да ме навредуваш,еве како сега ја на тебе да ти кажам грда си,или лезбејка си или к*рва си .. Има српска изрека што гласи - испеци па реци пред да кажеш нешто,нормално ако си човек со домашно барем минимално воспитание.

Limbo

maybe an alien
Член од
26 декември 2007
Мислења
835
Поени од реакции
1.471
А зашто ти мора да мрчиш ? Задоволство ли ти е тоа,егото поголемо ли ти станува? Сватив дека најголем дел од вас атеистите сте исти како педерите,кој не е како вас одма е глуп,прост,демоде, дебил и сл. Вреѓајќи ги моите врски чувства исто како лично да ме навредуваш,еве како сега ја на тебе да ти кажам грда си,или лезбејка си или к*рва си .. Има српска изрека што гласи - испеци па реци пред да кажеш нешто,нормално ако си човек со домашно барем минимално воспитание.
:facepalm:

N

Nessa Alcarin

Гостин
Цитро што ти е бе пеер... Кој мрчи кој навредува... Ме остави без зборови... Сакам да ти кажам дека мене не ми пречи што ќе работам утре, а на верниците им пречи... Ова е само објаснување дека се согласувам со кажаното, ако некој не е верник, треба да работи на верски празници...
п.с Незнам кој ти згрешил толку, па мене да ми се пуштиш со навреди...

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Цитро што ти е бе пеер... Кој мрчи кој навредува... Ме остави без зборови... Сакам да ти кажам дека мене не ми пречи што ќе работам утре, а на верниците им пречи... Ова е само објаснување дека се согласувам со кажаното, ако некој не е верник, треба да работи на верски празници...
Го навреди со "црн петок" :pos: Требаше со тегет...пошто тегет на све иде......

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Навредата беше истакната со болд . Црн Петок
Ок нема врска,извини ако те навредив,немав намера.

Член од
9 јули 2010
Мислења
75
Поени од реакции
48
Е видиш, јас па познавам доста момци и девојки што џигерот ми го извадиле како Господ постои и го создал светот, како еволуцијата е срање,а јас ќе горам во пеколот, иако јас ниту сум ги прашала ниту па сум побарала проповеди од нив.

Еден од нив денес не пропушти да ми се пофали како ја вара женска му со некоја цицлеста плавуша. Во глава си помислив: Did I miss something my theist friend?
Зарем предбрачниот секс не беше најстрого забранет во Библијата? Зарем прељубата не беше еден од најстрашните христијански гревови? Oh wait, 95 посто од верниците се верници само декларативнo, ниту ја имаат прочитано Библијата, ниту па живеат според христијанските принципи. Ама битно нема да одат на работа на Велики Петок.
Али за разлика од овие блудниве атеисти, нема да одат на викенд во Банско, или да се пијанчат у некоја кафана. Нема шанса.
Сигурно цел ден ќе го поминат во молитви и литургии. (y)
Хехе, и јас познавам такви. Многу такви.
Помалку познавам, како другар ми, луѓе кои го тераат овој Велигденски пост „од крај-до крај“. Многу помалку.

Секако, цитираниот „Гоце the atheist" е исто толку фејк, колку што е и „блудничавиот хард-кор православен христијанин“. Првиот утре свесно и самоволно одбира „де факто“ да биде христијанин, а утре ќе продолжи да сере атеизам. Вториот, свесно одбира „де христијански правила“ често пати да биде грешник, а утре да ти сере христијанство. И едниот и другиот се бљувотини, свесно. А и секој друг како нив. На вака фертилна почва Монти Пајтон би доделе сцена во двор на христијански храм, сабота наспроти недела, во која вапцаното јајце на Гоце го сјебува она на блудникот-христијанин.

Декларативни верници има еден тон на овие простори и тоа не е екслузивно само за христијаните. Кај муслиманите од Косово, имав прилика да запознаам една девојка за време на работен престој во Хрватска која ми го потврди тоа, многу „полиберално“ се разбира исламот. Оваа Косоварка иако беше воодушевена од одлуката на една друга госпоѓица од Тексас, САД (инаку по потекло од Турција) да носи фереџе и да врши 5 молитви на ден како нејзин личен избор, оваа Косоварката во ниту еден момент не беше спремна да прифати за себе таков начин на верско однесување. За Косоварката исламот на Американката изгледаше претеран, иако е чисто Курански. Едно објаснување за оваа „верска либералност“ би можело да се поврзе со присуството на комунистичките режими на овие простори во минатиот век.

Познавам и еден дечко (познат македонски глумец) кој во една прилика ја кажа оваа реченица, што се однесуваше на друг момак (инаку калуѓер во манастир во Азот): „Абе, тој ти е урбан калуѓер“. Ќе се засркнев за малку од пивото. Но, тоа е друга приказна...

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Има српска изрека што гласи - испеци па реци пред да кажеш нешто,нормално ако си човек со домашно барем минимално воспитание.
Ова не е лошо да си го примениш самиот на себе нареден пат. Неса има кажано предходно дека во нивното семејство, петокот го викаат "црн петок". Затоа друг пат не скокај, туку прашај или како што самиот кажа: "испеци па реци" :)

N

Nessa Alcarin

Гостин
Навредата беше истакната со болд . Црн Петок
Ок нема врска,извини ако те навредив,немав намера.
аааа сфатив... :)
Значи објснување: Црн петок не е кажано со никаква навреда. Кај нас во Струмица, утрешниот ден е познат како Црн петок. Значи така го вика и баба ми и мајка ми... Црн петок е тежок празник, зошто на тој ден Исус е распнат и умрел. Значи тежок ден, црн ден ... за после 3 дена да воскресне и сите да се радуваме (ова е објаснувањето што ми е и мене дадено од моите на прашањето зошто денот го викаме Црн петок)
Така да кога го користам терминот не се навредувајте, тоа е само дијалектичко-културолошки израз. :)

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Црн Петок навреда? Прв пат слушам...:confused:
Инаку ме интересира дали ако Христијанскиот Бог (Отецот) го викаш Јехова како што му е изворното име дали тоа е навреда?

Kajgana Shop

На врв Bottom