Чудо во црквата Свети Димитрија- фреските „крвават“ и сами се чистат

• Креатор на темата Паган-др
  • Време на започнување

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.527
Поени од реакции
24.324
Може само едно да кажам , тоа е Божја работа која нетреба ни јас ниту пак ти да ја оценуваме и да коментираме ....
ами ако не е, што правиме тогаш.
вака ако не провериш, се правиш слеп на очи.
па макар било и чудо божјо, сепак треба да се провери дали стварно е чудо божјо.
не гледам причина зошто да не се направи детална анализа, ама буквално детална анализа.
можеби ке откриеме нова боја со која би заштедиле при фарбањето на становите.
по неколку години бојата како нова, замисли само фасадите или се друго што се фарба.
--- надополнето: 11 април 2012 во 03:41 ---
Па што не се молат на тој со го измислил пеницилинот или мозеби на никола тесла .
па распрашајсе незнам, можеби затоа што пеницилнот е пронајден кога ???
--- надополнето: 11 април 2012 во 03:44 ---
А како им помагал Исус на луѓето?Сигурно не со пеницилин како ти. Се е запишано во евангелијата кои се пронајдени и преведени од НАУЧНИЦИ.И поради тоа што им помагал и ја ширел верата бил распнат на крст од римјаните.А римјаните значи го виделе дека правел чуда со божја помош.Размисли.позз
мислам дека треба малце повеќе да си се запознаеш со верата, посебно со евангелијата, кои патем речено се збирка раскази.
ми е мака сега да навлегувам во вакви дебати, имаш тука на форумот веќе објаснето , мислам ако сакаш веќе да научиш.

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Зошто да не ја оценуваме и коментираме?Забрането е?
Голем е нашиот грев сите ние сне грешни , грешиме намерно или ненамерно .
Во десете заповеди има еден кој вели не го изговарај божјото име напразно .

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.527
Поени од реакции
24.324
а си се прашал зошто на пример.
зошто да не се изговара името божјо на празно.
или демек така пиши, па мора да е така.

Пратеник

Ала Мадрид
Член од
28 ноември 2011
Мислења
995
Поени од реакции
617
мислам дека треба малце повеќе да си се запознаеш со верата, посебно со евангелијата, кои патем речено се збирка раскази.
ми е мака сега да навлегувам во вакви дебати, имаш тука на форумот веќе објаснето , мислам ако сакаш веќе да научиш.
Како не разбирате дека римјаните го имаат тоа сето за Исус запишано во нивните китапи дека правел чуда со божја помош???
Така да факт е дека постои БОГ И ПРАВИ ЧУДА !

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.527
Поени од реакции
24.324
Како не разбирате дека римјаните го имаат тоа сето за Исус запишано во нивните китапи дека правел чуда со божја помош???
Така да факт е дека постои БОГ И ПРАВИ ЧУДА !
можи ради ова

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
а си се прашал зошто на пример.
зошто да не се изговара името божјо на празно.
или демек така пиши, па мора да е така.
Јас многу добро знам кога и како го изговарам, затоа и напомнав сите сне грешни души понекогас намерно или ненамерно.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.527
Поени од реакции
24.324
Јас многу добро знам кога и како го изговарам, затоа и напомнав сите сне грешни души понекогас намерно или ненамерно.
не те прашав кога го изговараш туку зошто не смее да се изговара на празно.
тоа се две различни парашања.
инаку види погоре слика можеби и тебе ке ти се разјаснат мистериите на универузмот.

Пратеник

Ала Мадрид
Член од
28 ноември 2011
Мислења
995
Поени од реакции
617
чим ти така велиш да не проверуваме за џабе.
и тие на истиот принцип размислуваат.
некој така рекол, па така мора да биде.
не мора ни да провериме, мора да е така.
си ја препознаваш сличноста со ситуациите.
Па ако пратеше вести нешто такви работи денеска веќе се испитува.

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
не те прашав кога го изговараш туку зошто не смее да се изговара на празно.
тоа се две различни парашања.
инаку види погоре слика можеби и тебе ке ти се разјаснат мистериите на универузмот.
Еве просто колку пати денеска е напразно тука изговорено неговоото име (намерно или ненамерно)

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.181
Поени од реакции
18.258
Не сме безгрешни точно.А во десетте заповеди пишувало и Не убивај, ама црквата палела живи луѓе поради реакции како мојата.Баш хумано и нелицемерно.А за напразно изговарање име спомни им на тие таканаречени верници на кои секој втор збор им е баш тој, почесто беспотребно.Јас не го изговарам и избегнувам, освен во вакви дискусии.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.527
Поени од реакции
24.324
Па ако пратеше вести нешто такви работи денеска веќе се испитува.
и што заклучија , ете не пратев.
дека е чудо ???
--- надополнето: 11 април 2012 во 04:07 ---
Еве просто колку пати денеска е напразно тука изговорено неговоото име (намерно или ненамерно)
и ајде по трет пат ке те прашам.
зошто не смее да си изговара на празно, освем дека пиши во 10 божји заповеди.
која е причината???

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Не сме безгрешни точно.А во десетте заповеди пишувало и Не убивај, ама црквата палела живи луѓе поради реакции како мојата.Баш хумано и нелицемерно.А за напразно изговарање име спомни им на тие таканаречени верници на кои секој втор збор им е баш тој, почесто беспотребно.Јас не го изговарам и избегнувам, освен во вакви дискусии.
Ха колку неразбираш немозам јас да докажувам на никому тука Бог рекол не го изговарај моето име напразно мислејки баш на вакви непотребни работи или на пр. убиј некого и барај прошка од бога на тоа се мисли во тие заповеди сите едни со други се поврзани имаат слично значениие , Црквата за која црква збориш ако збориш за Православието тука си во заблуда.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.181
Поени од реакции
18.258
Ха колку неразбираш немозам јас да докажувам на никому тука Бог рекол не го изговарај моето име напразно мислејки баш на вакви непотребни работи или на пр. убиј некого и барај прошка од бога на тоа се мисли во тие заповеди сите едни со други се поврзани имаат слично значениие , Црквата за која црква збориш ако збориш за Православието тука си во заблуда.
Убиј некого и барај прошка од бога, а ако се слични со другите муабетот е дека шо и да сториш лошо ако побараш прошка демек опростено ти е?!
Кажи му го истиов муабет на луѓе шо загубиле најблиски.Ako веќе некој би требало да простит, тие се.Само џабе извини после сторена штета или изгубен живот.

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
и што заклучија , ете не пратев.
дека е чудо ???
--- надополнето: 11 април 2012 во 04:07 ---

и ајде по трет пат ке те прашам.
зошто не смее да си изговара на празно, освем дека пиши во 10 божји заповеди.
која е причината???
Причината е многу јасна и претходно објаснив неможе да убиеш човек и да бараш прошка од бога ете на тоа баш се мисли која е таа причина .

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.527
Поени од реакции
24.324
Причината е многу јасна и претходно објаснив неможе да убиеш човек и да бараш прошка од бога ете на тоа баш се мисли која е таа причина .
сега не ми го врти муабетот.
ти рече така бог рекол и така е запишано во 10 божји заповеди.
и толку.
никакво друго објаснување освем дека така бог рекол.
е ај сега убаво видија сликата која е ставена погоре малце и разгледаја и наместо мајмуни гледај луѓе.
наместо банана замисли дека некој го изговара напразно името божје. се дуго исто, и кажими до каков заклукок ке дојдиш.
немој да ме сватиш погрешно нејкам да те навредам , само сакам да си ги отвориш хоризонтите малце пошироко.
да не ти е доволно само тоа дека некој така рекол или така било запишано, а да не се запрашаш зошто е тоа така.

Kajgana Shop

На врв Bottom