Кунг-Фу vs Аикидо vs Таеквондо vs Кик-бокс vs Karate

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
Дечки, знаете ли каде се одржуваат тренинзи по Вин Чун Кунг Фу во Скопје?

Клубот во кој јас тренирам се вика МКФА. Можеш да го побараш на фб и да исконтактираш

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Ми треба помош од поискусните...вака...

имам проблем со левава нога,жилите,препоните,задна ложа,ме кинат...кога дигам нога исто...почетник сум,ако може така да се каже,па ако знае некој како да поправам тоа,да ставам,мачкам,пијам нешто за да помине ?

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Ми треба помош од поискусните...вака...

имам проблем со левава нога,жилите,препоните,задна ложа,ме кинат...кога дигам нога исто...почетник сум,ако може така да се каже,па ако знае некој како да поправам тоа,да ставам,мачкам,пијам нешто за да помине ?
коњска маст и ако имаш стегач за да го стегни делот и ќе ти помине, помалку ќе ја напрегаш ногата и би требало да се опушти
ако не има едни ленти се местат незнам колку пари се али не се скапи, ти ја лепат мускулот и го држи во правилна сосотојба, кога ќе се намести комплетно лентата сама ќе ти се одлепи

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
коњска маст и ако имаш стегач за да го стегни делот и ќе ти помине, помалку ќе ја напрегаш ногата и би требало да се опушти
ако не има едни ленти се местат незнам колку пари се али не се скапи, ти ја лепат мускулот и го држи во правилна сосотојба, кога ќе се намести комплетно лентата сама ќе ти се одлепи
ејј кај да најдам такви ленти,знам за кои ми збориш...што пари се,и читав пред некое време во списанието Здравје,дека морало лекар да ги намести...тоест стручно лице...

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
ејј кај да најдам такви ленти,знам за кои ми збориш...што пари се,и читав пред некое време во списанието Здравје,дека морало лекар да ги намести...тоест стручно лице...
види по аптеките, а за тоа мора физиотерапевт да ти ги намести. ако имаш пријател уште поубаво :)

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
види по аптеките, а за тоа мора физиотерапевт да ти ги намести. ако имаш пријател уште поубаво :)
Неам баш тоа...а од прилика,што пари се ? и како точно се викаат,пошто после ќе идам до аптека..

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Неам баш тоа...а од прилика,што пари се ? и како точно се викаат,пошто после ќе идам до аптека..
незнам друже трчни до аптека и прашај, немам користено досега ама мислам дека се околку 300 денари
ама не сум сигурен :)

Брзии

Бело сунце, Бело небо, иди даље бог те јебо!
Член од
15 јануари 2012
Мислења
1.026
Поени од реакции
481
1.Кунг фу
2.Aikido
3.Таекwondo
4.Kick box
5.Карате
Инаку имам вежбано Wing Chun. Навистина многу побрзо од аикидото и полесно да ставиш некој на земја без да го повредиш премногу. Во велес има и во Скопје тренинзи. За други градови незнам.

Член од
1 мај 2012
Мислења
153
Поени од реакции
74
Абе според мене најдобра вештина е борењето... Мислам дека за 3 секунди нема да си свесен што те снајдело. А најатрактивна е теквондо... колко е само добро кога се вртат по 360 степени и изведуват неверојатни удари со нога!

Брзии

Бело сунце, Бело небо, иди даље бог те јебо!
Член од
15 јануари 2012
Мислења
1.026
Поени од реакции
481
Абе според мене најдобра вештина е борењето... Мислам дека за 3 секунди нема да си свесен што те снајдело. А најатрактивна е теквондо... колко е само добро кога се вртат по 360 степени и изведуват неверојатни удари со нога!
Wing Chun... Гледај го филмот на Yip Man. Всушност човекот сега има 60 години или помалку. Изгледа како скромен, повлечен и мирен човек, ама пробај да го предизвикаш те крши за 10 секунди. Оние потези со куклата што ги прави, се истите што ги учев на часови по Wing Chun...
Наставникот мој како помлад:

Kajgana Shop

На врв Bottom