Чудо во црквата Свети Димитрија- фреските „крвават“ и сами се чистат

• Креатор на темата Креатор на темата Паган-др
  • Време на започнување Време на започнување
Го прочитав јас ,, објаснувањето'' што понапред што го имаш напишано. Јас незнам каде си се образовала и кој те образовал ама знам дека баш на памет збориш.
Дај аргументи, докажи дека ти не збориш на памет

da da se slucuvaat cuda eve pred nekolku dena jas ne znam kaj sum gi stavil cvikerite i abe cela soba salonot tarasite cel stan go prebarav i gi nema ko u zemja da propadnale i nisto, drugiot den pak baram baram abe sve odnovo i nisto vikam izlea sum gi ostavil negde nadvor i koga posle nesto pisuvav na tastaturava i koa se svrtev na stolceto od leva strana naocarite apla ostaveni onaka znaci zaklucok nekoj od paralelniot svet to est od Onoj svet gi zel i posle eden den pak mi gi vratil toa e znak deka ima nesto eve jas licno nema sansi da bile tuka pa stopati gledav ne vo masickata nego sekade sve ispopretresov i toa dva pati edniot i drugiot den a gi najdov tuka na masickata i toa otvoreni ehe si vikam nema racionalno objasnuvanje ete znak Od Onoj svet.

Дај аргументи, докажи дека ти не збориш на памет

Веднаш кога ти ќе ги понудиш. За каква реакција станува збор и како резултат на која физичка или хемиска проомена се појавува. Сето тоа хемиски ќе го претставиш па после ќе разговараме. Како образован човек треба да знаеш дека си подеднакво ,,глупава'' како оние кои декларативно феноменов го претставуваат како божје дело. Барем до до оној момент додека и ти сама на научна основа не востановиш што се случило.

da da se slucuvaat cuda eve pred nekolku dena jas ne znam kaj sum gi stavil cvikerite i abe cela soba salonot tarasite cel stan go prebarav i gi nema ko u zemja da propadnale i nisto, drugiot den pak baram baram abe sve odnovo i nisto vikam izlea sum gi ostavil negde nadvor i koga posle nesto pisuvav na tastaturava i koa se svrtev na stolceto od leva strana naocarite apla ostaveni onaka znaci zaklucok nekoj od paralelniot svet to est od Onoj svet gi zel i posle eden den pak mi gi vratil toa e znak deka ima nesto eve jas licno nema sansi da bile tuka pa stopati gledav ne vo masickata nego sekade sve ispopretresov i toa dva pati edniot i drugiot den a gi najdov tuka na masickata i toa otvoreni ehe si vikam nema racionalno objasnuvanje ete znak Od Onoj svet.

Pa postojat teorii deka cesticite od koi se sostoi ovoj svet postojano vibriaat sto znaci deka vo ovoj moment postojat okolu 1 000 paralelni svetovi slicni na ovoj kade se odvivaat razlicni dejstvija (zemen primer kaj edna individua koj moze da ima vo nekoj svet uspeh vo drug neuspeh i slicno)

Pa postojat teorii deka cesticite od koi se sostoi ovoj svet postojano vibriaat sto znaci deka vo ovoj moment postojat okolu 1 000 paralelni svetovi slicni na ovoj kade se odvivaat razlicni dejstvija (zemen primer kaj edna individua koj moze da ima vo nekoj svet uspeh vo drug neuspeh i slicno)
И мене еднаш ми исчезна мобилниот и после осетив вибрации и ми се појави во џебот.

Знаеш , ти си единствен до сега од страната на верници со кои може да се прави нормален разговор и кој очигледно има нешо знаење.

Точно е ова , дел од квантната физика е. Паралелни универзуми.

И мене еднаш ми исчезна телефонот и после осетив вибрации и ми се појави во џебот.

ova e za filozofija dokumentarec koj go gledav na nacionalna geografija
i koj precizno go obrabotuva toa prasanje ali ne e za ova tema .
--- надополнето: 9 април 2012 во 21:16 ---
Знаеш , ти си единствен до сега од страната на верници со кои може да се прави нормален разговор и кој очигледно има нешо знаење.

Точно е ова , дел од квантната физика е. Паралелни универзуми.

da ja pratam naukata i vernik sum
ali da ne odime off topik interesna tema e kvantnata mehanika i bogami sum dlaboko zainteresiran ako ima takava tema daj link :)

Добро, модераторите и администраторите не живеат на форумот, па во иста минута да реагираат. :rolleyes: prijatelot e баниран од тема и навредливите постови избришани. Нема теории на заговор и муабети за селективна правда. ;)

Како и секогаш, ќе има такви што веруваат покрај се` и други што нема да веруваат и покрај се`. И трети на кои не им е гајле што се случило (незаинтересирани, неинформирани и неутрални), зошто - секое чудо за три дена.
Инаку вести за вакви случки низ светот - со лопата да ги ринеш, од сите страни и вери, во секое време. И нам ни дојде редот. Се сети Господ и на нас. А во оваа духовна беда (блажени се бедните по дух - или за друга категорија на беда се зборуваше?) и секаква друга немаштија, ова ќе дојде како кец на десетка. Ем верниците ќе се утешат, ем другите ќе имаат материјал за малку сеир, ем црквата ќе се офајди од оваа работа.
Меѓутоа, лошо би било, ептен лошо, ако некој таму се нафатил да „реставрира“ преку ноќ. Не за друго, не знам која е вредноста на тие фрески, ама ич не е христијански, а богами ни православно МПЦ да си поигрува со нечии чувства на ваков начин. Барем не отворено :sneaky: Инаку не верувам дека било која верска организација, институција и сл. е имуна на вакви чуда и настани, или ако така повеќе сакате, испади и маркетинг.
Се` некако си мислам дека Бог, ако постои, и ако сака да ни се обрати, нема да праќа вакви збунувачки ишарети. Освен ако не е некој со величенствена и по малку чудна смисла за хумор. Тоа е веќе друга работа.
За Велигден, сепак, ќе одам во Св. Димитрија :)

Тоа е знак ама слободен за толкување. Моето толкување е знак дека е време владиците да ги продадат џиповите и мерцедесите и за свој возен парк да имаат нешто поскромно.
Нивната функција не е да бидат надмени господарски поставени со сета своја свита накит круни и обележја, туку да бидат скромни духовници. Се изгубија во значењето на самите себеси а го подзаборавија сведочењето На Бога.

Златото симболизира светлина просветлување духовни учења, а не материјалистичко нешто хотели бизниси мерцедеси. Затоа иконите светнаа да подсетат на тоа нешто.

Тоа е знак ама слободен за толкување. Моето толкување е знак дека е време владиците да ги продадат џиповите и мерцедесите и за свој возен парк да имаат нешто поскромно.
Нивната функција не е да бидат надмени господарски поставени со сета своја свита накит круни и обележја, туку да бидат скромни духовници. Се изгубија во значењето на самите себеси а го подзаборавија сведочењето На Бога.

Златото симболизира светлина просветлување духовни учења, а не материјалистичко нешто хотели бизниси мерцедеси. Затоа иконите светнаа да подсетат на тоа нешто.
Грешиш. Ова е знак од Господ дека треба да инвестираат во злато. Читај цената му рипа.

Браво бе Чорба! Цел ден те чекам да коментираш... Сега уште Мики1 фали да изнесе мислење.
Не за друго, според мене само вие двајца сте вистински христијански верници. Другите може да верглаат цела вечер и ништо да не кажат :love:

Ако тебе ти е скапо да дадеш 5 денари во црква за свеќа,тогаш немора ни да одиш во црква.
Не бе бачко, се' е кул со мене и 5 денарките.
Си плаќам јас и за крстена вода и за свеќи. И за влез во црква. Па у за Q7-цата на попот. Се' по пропис.

Само јас никаде не ги спомнав свеќите, сувенирите, шишенцата за вода и тн... - туку црковните услуги (крштевање, венчавање, пеење на погреб и слично). За нив нема „попуст“ за сиромашни и не се бесплатни. Ако немам пари, јас нема да можам да влезам во Св. Наум во Охрид. Ако немам пари, нема да можам да си го крштевам детето, ниту пак да направам венчавка во црква. Мислам дека православните Христијани се единствените верници кои плаќаат за примање на верата. Тука претеруваме со материјалното. Од друга страна пак, кај Католиците воопшто не е така.

Верувам во Господ. Благодарен сум што истиот тој ми дал и разум и очи.

Acid ti koga odis na crkva na Bog li se molis ili na popo :) ??
На Бог се молам. Која е поентата?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom