3G од VipMK

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Секогаш во насока да им понуди повеќе на своите корисници, Vip забрзано работи на модернизација и надградба на целата мрежна инфраструктура. Во моментот на територија на град Скопје се врши и тестирање на 3Г услуги, обезбедени преку сопствена мрежа.

Се деси и тоа чудо, Вип КОНЕЧНО ќе пушта 3г мрежа во Македонија. Сега за сега е во тест фаза и тоа само во Скопје.
Епа ајде кој може нека тестира и нека кажи каква е брзината.

Се надевам дека нема да се занесуваат со цените, и дека ќе бидат во нормала за да можеме сите да се поврзиме.

kakoesega2.png

Неколку тестови кој ги најдов ТУКА

Остај се пофалија на FaceBook не ми се веруваше дека воведуваат вакво нешто...

Остај се пофалија на FaceBook не ми се веруваше дека воведуваат вакво нешто...

Чудно но прво корисниците забележаа, па потоа се пофалија. :)
--- надополнето: 9 април 2012 во 14:36 ---
Сепак јас си седам на мојот став

ВИП - Треба да имате поголема покриеност (Дека кога патувам Охрид - Скопје) исто како на месечина да одам, недостапен за никого пола пат. И КАДЕ што има мрежа сигналот треба да биде ЈАК, а не по 5 пати АЛО да викам од што сецка.

While in Canada:

winning-entry.jpg

Кога и ние ќе имаме LTE?? :cuc:

Каква мизерија. Плаќам 400 денари претплата за интернет месечно, со download од 1гб, а не можам да направам ни 500кб. Не можам ни mail да проверам некогаш. За мрежата и сецкањето додека разговарам да не споменувам. Само се надевам ќе средат во догледно време, затоа што со следниот договор, го менувам операторот ако не се оправат.

Каква мизерија. Плаќам 400 денари претплата за интернет месечно, со download од 1гб, а не можам да направам ни 500кб. Не можам ни mail да проверам некогаш. За мрежата и сецкањето додека разговарам да не споменувам. Само се надевам ќе средат во догледно време, затоа што со следниот договор, го менувам операторот ако не се оправат.
Зависи и што телефон користиш.
И пак wi-fi то по дома од t-mobile ми е каде,каде побрзо од 3G на Vip

Лееј, баш преска приметив горе у ќош 3г глеам, чудно ми падна. Тоа било работата. :)

A да, и од време на време губам мрежа.

Зависи и што телефон користиш.
И пак wi-fi то по дома од t-mobile ми е каде,каде побрзо од 3G на Vip
Без разлика, и други луѓе го имаат истиот проблем, дали со телефон од 6000 денари или од 30 000, иста приказна. Инаку имам Wildfire S.

Без разлика, и други луѓе го имаат истиот проблем, дали со телефон од 6000 денари или од 30 000, иста приказна. Инаку имам Wildfire S.
Јас немам никаков проблрм со HTC 7 Mozart CPU 1 GHz Scorpion Adreno 200
LG E900 Optimus 7 CPU 1 GHz Scorpion Adreno 200
А има и тоа како разлика 7 Mozart и Optimus 7 се околу 30000 денари,додека Wildfire S е околу 13000 денари.
Сепак HTC Wildfire S е послаб телефон CPU 600 MHz ARM 11 Adreno 200
За џабе не рекле колку пари толку музика.

Јас немам никаков проблрм со HTC 7 Mozart CPU 1 GHz Scorpion Adreno 200
LG E900 Optimus 7 CPU 1 GHz Scorpion Adreno 200
Сепак HTC Wildfire S е послаб телефон CPU 600 MHz ARM 11 Adreno 200
Сакаш да ми кажеш дека HTC EVO 3D не чини, и е слаб за да има добар нет на вип?
Исто и Sensation XL?

Сакаш да ми кажеш дека HTC EVO 3D не чини, и е слаб за да има добар нет на вип?
Исто и Sensation XL?
Не би рекол пошто имаат CPU Dual-core 1.2 GHz-HTC EVO 3D & CPU 1.5 GHz Scorpion-Sensation XL
А и цената им е по солена

Верувај и многу зависи што телефон користиш, не само за 3г интернетот или вифи, туку и за ситеостанати функции. Пример некои тест телефони со вифи од 100евра како sony ericsson w705, samsung chat s3350 итн... имаат вифи - ко да немаат вифи. iPhone 4 и покрај тоа што е најпопуларен телефон ширум светот има послабо вифи и трансфер од некои шкљ телефони како HTC Desire S etc...
Nokia 5630 XM има ресивер за10mpbs 3г :)

Samo shto mi stigna poraka, demek neshto vo tek e testiranje na 3G a u... ke vidime sho ke bide, se nadevame na prifatlivi ceni!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom