Рудници и
ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
- Член од
- 9 декември 2009
- Мислења
- 12.164
- Поени од реакции
- 18.206
Кај ти се Подгорица, Загреб, Венеција, Москва, Милано?Дај не заебавај.И за Битола кој ви праел таква доктрина и пропаганда не знам.Како Битола била таква, а Охрид и Ресен не?Но пак има многу за кои не се знае какво потекло имаат на пример: Скупи, Манастир, Штип, Лихнид(охрид), Хотла, итн..... е сега во овие кој живееле чим немаат словенски имиња.....
Скупи - Шкупи, Астибо - Штип, Наисус - Ниш, Скодра - Шкодра, Леисус - Леж, според тоа се гледа дека го следаат модифицирањето на албанскиот јазик....значи биле овде од тогаш кога името било такво.....
Битола (Манастир) бил со мнозинство албанско население но сега е сменето.....дали ти го знаеш тоа? се рабира не...
ЈАС сум во полоша финанциска состојба затоа што во албанска куќа се вработени едвај еден во државна работа, а кај македонската куќа мин. два вработени,
И не гледај ја куќата, албанецот не иде на море туку гради куќа, а македонецот секоја година по 3-4 евра троши во Грција...
Што бара Ујп во албанско село каде нема вода, нема канализација, едвај има струја, асфалтот е со нивни пари..........
Да велиш дека: мојот народ е покултурен од твојот не е ништо друго туку рацизам.......
Јас цело време викам дека треба да се затворат, пак ми велиш дека ќе чутам.....
Во колку македонски куќи се вработени по двајца?И не те сфатив добро, ако мислеше за двајца во државна администрација, би требало да се замислиш.И како градите куќи (а голем дел и без жители, најверојатно за уметнички ефект), ако се само по еден вработен по дома?
УЈП во македонско село со население од албанско етничко потекло бара истото како во македонско село со население од македонско етничко потекло.Како немало струја, а полно села со мнозинско население од албанско етничко потекло се ставени редовно како примери за неплаќачи во билтенот на ЕВН, која патем е приватна фирма.Нив им е сеедно дали дошле кај Македонец, Албанец, Ром или Марсовец, битен им е профитот и да си наплатат за обезбедената услуга.
Не сум мераклија на генерализација, во добар контакт сум со неколку луѓе твојата етничка заедница, ама ти со твоиве муабети и уште неколку души на форумов ме тераш да мислам обратно и дека и тие со кои сум во контакт ми прает лице.