Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.164
Поени од реакции
18.206
Но пак има многу за кои не се знае какво потекло имаат на пример: Скупи, Манастир, Штип, Лихнид(охрид), Хотла, итн..... е сега во овие кој живееле чим немаат словенски имиња.....
Скупи - Шкупи, Астибо - Штип, Наисус - Ниш, Скодра - Шкодра, Леисус - Леж, според тоа се гледа дека го следаат модифицирањето на албанскиот јазик....значи биле овде од тогаш кога името било такво.....
Битола (Манастир) бил со мнозинство албанско население но сега е сменето.....дали ти го знаеш тоа? се рабира не...

ЈАС сум во полоша финанциска состојба затоа што во албанска куќа се вработени едвај еден во државна работа, а кај македонската куќа мин. два вработени,
И не гледај ја куќата, албанецот не иде на море туку гради куќа, а македонецот секоја година по 3-4 евра троши во Грција...
Што бара Ујп во албанско село каде нема вода, нема канализација, едвај има струја, асфалтот е со нивни пари..........
Да велиш дека: мојот народ е покултурен од твојот не е ништо друго туку рацизам.......
Јас цело време викам дека треба да се затворат, пак ми велиш дека ќе чутам.....
Кај ти се Подгорица, Загреб, Венеција, Москва, Милано?Дај не заебавај.И за Битола кој ви праел таква доктрина и пропаганда не знам.Како Битола била таква, а Охрид и Ресен не?:tapp:

Во колку македонски куќи се вработени по двајца?И не те сфатив добро, ако мислеше за двајца во државна администрација, би требало да се замислиш.И како градите куќи (а голем дел и без жители, најверојатно за уметнички ефект), ако се само по еден вработен по дома?

УЈП во македонско село со население од албанско етничко потекло бара истото како во македонско село со население од македонско етничко потекло.Како немало струја, а полно села со мнозинско население од албанско етничко потекло се ставени редовно како примери за неплаќачи во билтенот на ЕВН, која патем е приватна фирма.Нив им е сеедно дали дошле кај Македонец, Албанец, Ром или Марсовец, битен им е профитот и да си наплатат за обезбедената услуга.
Не сум мераклија на генерализација, во добар контакт сум со неколку луѓе твојата етничка заедница, ама ти со твоиве муабети и уште неколку души на форумов ме тераш да мислам обратно и дека и тие со кои сум во контакт ми прает лице.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.020
Поени од реакции
74.389
Нема што повеќе да се дискутира, ти му даваш факти од реален живот, тој кажува гачки.
Ние сме имале бесни коли, они немале.
Затоа во Чаир секој втор лета со ауди без регистарски таблички заработено со пари од некоја огравбена кладилница, додека јас се возам во скапан сто кец.
Во секоја македонска фамилија имало по 2-ца вработени членови :LOL:
Кај мене нема ниеден. Од тројца членови никој не е вработен, беа но фирмите (Охис) си пропаднаа па се чека на уште година-две до пензија...
Се граделе повеќе цркви :LOL:
Ти му збориш за осуда на кретеноиди од 18- години кои се зло за општеството, он ми збори дека сме биле затварани ако се критикувале ВЛАСТИТЕ. Вау што убава споредба...
One little, two little, three litlle inidans, four little, five litlle, Another little indian on this forum :cautious:

S

Shellshock nam67

Гостин
И Охрид плаче за „Детонатор“

Изнуди, уцени, демолирани кафеани, подметнати бомби, дрога, фалсификувани евра, нелегални коцкарници и испрани стотици илјади евра излегоа од Пандорината кутија што ја отвори МВР со акцијата „Детонатор“. Она што со години беше јавна тајна, дека криминалците имаат заштита од поединци во полицијата и во судството, се потврди по полициската акција во Kочани и во Kрива Паланка.

Според познавачите на состојбите, сликата е слична и во другите градови во земјава каде што агенции за обезбедување земаат „легален“ рекет, а локалните силеџии и криминалци, кои наместо да ги бројат деновите поминати во затвор, бројат евра од лихварењето и од изнудите. Нивните жртви се сопственици на локали, колонијални продавници, бизнисмени, обични граѓани во Битола, Тетово, Охрид, Велес, Гостивар...

Екипа на „Дневник“ беше во Охрид, град во кој во изминативе две години често се случуваат инциденти и тепачки, а за кои охриѓани велат дека се предизвикувани од локална мафија.

Во градот под Самуиловата тврдина малкумина сакаат јавно да зборуваат за тоа дали биле жртва на рекет или на друг облик на криминал, но тврдат дека организиран криминал постои. Никој не е сигурен дали е во толку голем обем како на истокот од земјата.

- Сите се поврзани. Бадијала по инцидентите вербално се пресметуваат во медиумите кој е виновен за состојбата во градот кога се знае дека имаат заеднички интереси. Не може активни полицајци да работат како обезбедувачи, а криминалците кои се во затвор секој викенд да излегуваат и да прават тепачки - ни вели локален бизнисмен.

Тој е особено револтиран од тоа што насилниците постојано добиваат кривични пријави, но ретко има судски завршници, а и кога има, силеџиите се повеќе на слобода отколку зад решетки. Друг охриѓанец смета дека партиите им даваат заштита на локалните силеџии, а за возврат тие им вршат разни услуги за време на изборите, од рекет до полнење гласачки кутии.

- „Детонатор“ нема во Охрид, но постојат рекет и лихва. Не е како во Kочани бидејќи работите се посредени. Тепачките ги предизвикуваат членовите на неколку криминални групи, кои најчесто се тепаат меѓусебно - вели нашиот соговорник.

Охриѓани велат дека во изминативе неколку месеци безбедноста во градот е подобрена, но стравуваат дека инцидентите, по кои нивниот град стекна негативен публицитет и во соседните земји, ќе се повторат и годинава.

Причината за тоа ја гледаат во тоа што едни исти насилници прават проблеми во градот, но никој ништо не презема за да ги спречи. Обвинуваат дека насилниците се добро познати, но никој не презема ништо за тие да се најдат зад решетки.

Освен што предизвикуваат тепачки, тие учествуваат во изнудување пари за лихварите, а и самите ги рекетираат помалку имотните граѓани.

- Охрид врие од луксузни спортски автомобили, а ги возат луѓе кои не работат ништо. Од каде им се толку пари? Од убавина не се сигурно, иако со парите се спастрија и си купуваат убава гардероба - вели охриѓанец.

Извори од охридската полиција велат дека во градот дејствуваат неколку криминални групи, кои секоја на свој начин се заштитувани од поединци во некоја од институциите.

- Во градот имаат влијание неколку криминални групи, повеќето составени и водени од лица од македонска националност, кои најчесто се занимаваат со лихва и рекет, а нивна цел се коцкарниците и обложувачниците. Една група е водена од охриѓанец од албанска националност. Во Струга и во Струшко криминалот го држат криминални групи од Велешта – тврди соговорникот во МВР.

Добрите познавачи на состојбите велат дека во Охрид допрва ќе се случуваат инциденти околу концесиите за објектите на плажите.
Игор Шегавиќ

Vreme e da se prezeme nesto skoro sekoj nedela ima po nekoja tepacka

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
И Охрид плаче за „Детонатор“

Изнуди, уцени, демолирани кафеани, подметнати бомби, дрога, фалсификувани евра, нелегални коцкарници и испрани стотици илјади евра излегоа од Пандорината кутија што ја отвори МВР со акцијата „Детонатор“. Она што со години беше јавна тајна, дека криминалците имаат заштита од поединци во полицијата и во судството, се потврди по полициската акција во Kочани и во Kрива Паланка.

Според познавачите на состојбите, сликата е слична и во другите градови во земјава каде што агенции за обезбедување земаат „легален“ рекет, а локалните силеџии и криминалци, кои наместо да ги бројат деновите поминати во затвор, бројат евра од лихварењето и од изнудите. Нивните жртви се сопственици на локали, колонијални продавници, бизнисмени, обични граѓани во Битола, Тетово, Охрид, Велес, Гостивар...

Екипа на „Дневник“ беше во Охрид, град во кој во изминативе две години често се случуваат инциденти и тепачки, а за кои охриѓани велат дека се предизвикувани од локална мафија.

Во градот под Самуиловата тврдина малкумина сакаат јавно да зборуваат за тоа дали биле жртва на рекет или на друг облик на криминал, но тврдат дека организиран криминал постои. Никој не е сигурен дали е во толку голем обем како на истокот од земјата.

- Сите се поврзани. Бадијала по инцидентите вербално се пресметуваат во медиумите кој е виновен за состојбата во градот кога се знае дека имаат заеднички интереси. Не може активни полицајци да работат како обезбедувачи, а криминалците кои се во затвор секој викенд да излегуваат и да прават тепачки - ни вели локален бизнисмен.

Тој е особено револтиран од тоа што насилниците постојано добиваат кривични пријави, но ретко има судски завршници, а и кога има, силеџиите се повеќе на слобода отколку зад решетки. Друг охриѓанец смета дека партиите им даваат заштита на локалните силеџии, а за возврат тие им вршат разни услуги за време на изборите, од рекет до полнење гласачки кутии.

- „Детонатор“ нема во Охрид, но постојат рекет и лихва. Не е како во Kочани бидејќи работите се посредени. Тепачките ги предизвикуваат членовите на неколку криминални групи, кои најчесто се тепаат меѓусебно - вели нашиот соговорник.

Охриѓани велат дека во изминативе неколку месеци безбедноста во градот е подобрена, но стравуваат дека инцидентите, по кои нивниот град стекна негативен публицитет и во соседните земји, ќе се повторат и годинава.

Причината за тоа ја гледаат во тоа што едни исти насилници прават проблеми во градот, но никој ништо не презема за да ги спречи. Обвинуваат дека насилниците се добро познати, но никој не презема ништо за тие да се најдат зад решетки.

Освен што предизвикуваат тепачки, тие учествуваат во изнудување пари за лихварите, а и самите ги рекетираат помалку имотните граѓани.

- Охрид врие од луксузни спортски автомобили, а ги возат луѓе кои не работат ништо. Од каде им се толку пари? Од убавина не се сигурно, иако со парите се спастрија и си купуваат убава гардероба - вели охриѓанец.

Извори од охридската полиција велат дека во градот дејствуваат неколку криминални групи, кои секоја на свој начин се заштитувани од поединци во некоја од институциите.

- Во градот имаат влијание неколку криминални групи, повеќето составени и водени од лица од македонска националност, кои најчесто се занимаваат со лихва и рекет, а нивна цел се коцкарниците и обложувачниците. Една група е водена од охриѓанец од албанска националност. Во Струга и во Струшко криминалот го држат криминални групи од Велешта – тврди соговорникот во МВР.

Добрите познавачи на состојбите велат дека во Охрид допрва ќе се случуваат инциденти околу концесиите за објектите на плажите.
Игор Шегавиќ

Vreme e da se prezeme nesto skoro sekoj nedela ima po nekoja tepacka
ЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦ Всушност не се само Кочани, Крива Паланка, Охрид, Струга, Гостивар, Тетово и што ти ги знам, туку општо целава држава е полна со разно-разен криминал, од најситен до најкрупен ........... а најлошо е тоа што работите се до толку умрсени што повеќе не се знае кој човек навистина е чесен или не !
Ова е работа на државните институции, пред се на правниот и полицискиот сектор, но кога веќе се удира врз криминалот(било каде и во било која држава) најбитно е да не се прави селективна правда како и апсење на слепо и притвор, без доволно доказен материјал, имаш докази апси, немаш докази ништо, исто така до кога во оваа држава повеќе ќе се одговара за пониските кривични дела, отколку за повисоките кривични дела !
Правна држава си е правна држава, кој е крив(навистина) нека си одговара пред закон, но само без селективна правда и казнување исклучиво во зависност од стореното кривично дело !

Tzeentch

Дискретен Херој
Член од
6 октомври 2011
Мислења
581
Поени од реакции
347
Добро кажи ми тогаш од кога до кога бил мнозинство македонски?
Пред доаѓањето на турците разликата меѓу албанците, македонците, србите, црногорцитбило многу мала забрагодарувајќи и на религијата, сите биле ортодоксни, се мажеле меѓу себе, бидејќи народите со словенски јазик биле мнозинство се разбира дека многу албанци го забораваа јазикот, најдобар пример е племето КУЌИ од црнагора...
И ортодоксната црква се разбира проповедала на Словенски јазик, затоа кога наидуваме албанец со име Ѓорѓи одма го кваливикуваме за неалбанец, затоа што албанците се викаат Мехмет....
Затоа тогаш не била проблем ако едно живеалиште е со словенско име.....
Не ги гледајте албанците како сите да се муслимани, заборавате дека пред 2-3 почнале да се исламизираат, за несреќа или среќа сега е тешко да одлучуваме.....
Се разбира дека скоро сите живеалишта се со име со словенско потекло, тоа никој не го оспорува, некои живеалишта само имаат преведено име, некои се креирани нови со населувањето на словените, некои стари живеалишта изумреле итн. Но пак има многу за кои не се знае какво потекло имаат на пример: Скупи, Манастир, Штип, Лихнид(охрид), Хотла, итн..... е сега во овие кој живееле чим немаат словенски имиња.....
Скупи - Шкупи, Астибо - Штип, Наисус - Ниш, Скодра - Шкодра, Леисус - Леж, според тоа се гледа дека го следаат модифицирањето на албанскиот јазик....значи биле овде од тогаш кога името било такво.....
Битола (Манастир) бил со мнозинство албанско население но сега е сменето.....дали ти го знаеш тоа? се рабира не...
И кои се тие геги?, стварно не ми е јасно што се геги, некоја нација? Во отоманската империја да дивее некој, мораш да се шегуваш......Немој да ми дојдеш со песните со Кузман Капидан те молам....
И во тоа време брат сите раѓале по 10 деца, во тоа време сите бевме во исто дереџе.....
И објасни ми што значи тоа Македонски словенски?
--- надополнето: 6 април 2012 во 21:49 ---

Има врска брат, затоа што сега ти ми велиш зошто не сум школуван како тебе, има разлика народ кој 2-3 генерации оди на факултет наспроти друга која е на првата, но имаш право албанецот е крив што дозволил да биде угнетуван....не се борил колку македонецот....
Да, после осамостувањето на Македонија албанците можаа да се запишат како албанци, дали ти го прифаќаш тој попис?, да сме училе албански во мизерни услови...
Да имаше албанска партија во власт но не можеше за ништо да одлучи, ни 1% вработени во било која институција дури и џабе ако се изгласа некој закон за доброто на албанците...
Признаам дека недовлоно македоснките албанци го знаат македонскиот јазик...
Се рабира брат дека после осамостувањето немало асимилација затоа што е многу е кратко времето и денеска веќе е невозможно асимилацијата, се случило пред осамостувањето....
Не знам што да кажам за овие Косовари, стварно не ми е јасно како ви влегле на глава, луѓе не постојат косовари тука, во 2001 дојдоа помогнаа но се вратија ако останале живи и ТОЛКУ, нема тајна организација, нема тајни собири, НЕМА КОСОВАРИ....
И дека имало трговија со органи е чиста лага.......жолтата куќа не постои
И ве молам СТОП со генерализирање НЕМАТЕ ВОЉА ЗА УЧЕЊЕ.
И со неколку неодговрни родители со неколку криминалогени деца не значи дека постои организација, маскирани луѓе, униформирани, или еве агенти во цивилна облека кои сакаат да прават етничко чистење....
Тие 214445436366 инциденти се случија за краток рок, значи контролирани, безопасни, потикнати,
Стварно да не очекувате НАТО да реагира затоа што се тепаат деца на улица?
ЈАС сум во полоша финанциска состојба затоа што во албанска куќа се вработени едвај еден во државна работа, а кај македонската куќа мин. два вработени,
И не гледај ја куќата, албанецот не иде на море туку гради куќа, а македонецот секоја година по 3-4 евра троши во Грција...
Што бара Ујп во албанско село каде нема вода, нема канализација, едвај има струја, асфалтот е со нивни пари..........
Да велиш дека: мојот народ е покултурен од твојот не е ништо друго туку рацизам.......

Во секој чекор се градат цркви а не џамии, барем џамиите се полнат и се употребуваат за нешто, а не како црквите кои се само за симболизам....
Бесни коли возат македонците, гледај низ скопје најнови модели кој купува, а албанците ги купуваат тие што се од странство.....
Кај вас можеби има секој свое мислење но ако го каже јавно ќе биде затворен....

НЕМАТЕ ВОЉА ЗА УЧЕЊЕ! Во ЕТФ на прсти се бројат студенти со не-македонски имиња. После ќе кукате зошто нема 20% инжињери со кечиња вработени.

Дарданиа 2.0 со можда +10 IQ. Нерелевантен , спамер ко претходниот.

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631
А Тетово и Гостивар колку плачат за детонатор,само таму владеат други закони

T

Tetro

Гостин
Одлично сценарио за општопознатиот синдром "самоуништување". Продолжете.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
А Тетово и Гостивар колку плачат за детонатор,само таму владеат други закони
За жал тие градови одамна веќе не се под ингеренција на Македонската држава и нејзините државни институции(во случајов правен и полициски сектор) !
За жал пак Македонците ќе го јадат стапот ко и увек: Кочани, Виница, Крива Паланка, Охрид и сл. градови со преку 90% Македонци !
Кој е следен на удар ............. гарант: Струмица, Радовиш, Делчево, Берово, Кавадарци, Неготино, Гевгелија, Валандово, Битола, Прилеп, Велес и.т.н.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Дали има град повеке од ТЕТОВО што заслужува детонатор ебате селективната правда ебате -.- :mad: :mad: :mad:
--- надополнето: 7 април 2012 во 12:02 ---
Добро кажи ми тогаш од кога до кога бил мнозинство македонски?
Пред доаѓањето на турците разликата меѓу албанците, македонците, србите, црногорцитбило многу мала забрагодарувајќи и на религијата, сите биле ортодоксни, се мажеле меѓу себе, бидејќи народите со словенски јазик биле мнозинство се разбира дека многу албанци го забораваа јазикот, најдобар пример е племето КУЌИ од црнагора...
И ортодоксната црква се разбира проповедала на Словенски јазик, затоа кога наидуваме албанец со име Ѓорѓи одма го кваливикуваме за неалбанец, затоа што албанците се викаат Мехмет....
Затоа тогаш не била проблем ако едно живеалиште е со словенско име.....
Не ги гледајте албанците како сите да се муслимани, заборавате дека пред 2-3 почнале да се исламизираат, за несреќа или среќа сега е тешко да одлучуваме.....
Се разбира дека скоро сите живеалишта се со име со словенско потекло, тоа никој не го оспорува, некои живеалишта само имаат преведено име, некои се креирани нови со населувањето на словените, некои стари живеалишта изумреле итн. Но пак има многу за кои не се знае какво потекло имаат на пример: Скупи, Манастир, Штип, Лихнид(охрид), Хотла, итн..... е сега во овие кој живееле чим немаат словенски имиња.....
И кои се тие геги?, стварно не ми е јасно што се геги, некоја нација? Во отоманската империја да дивее некој, мораш да се шегуваш......Немој да ми дојдеш со песните со Кузман Капидан те молам....
И во тоа време брат сите раѓале по 10 деца, во тоа време сите бевме во исто дереџе.....
И објасни ми што значи тоа Македонски словенски?
--- надополнето: 6 април 2012 во 21:49 ---

Има врска брат, затоа што сега ти ми велиш зошто не сум школуван како тебе, има разлика народ кој 2-3 генерации оди на факултет наспроти друга која е на првата, но имаш право албанецот е крив што дозволил да биде угнетуван....не се борил колку македонецот....
Да, после осамостувањето на Македонија албанците можаа да се запишат како албанци, дали ти го прифаќаш тој попис?, да сме училе албански во мизерни услови...
Да имаше албанска партија во власт но не можеше за ништо да одлучи, ни 1% вработени во било која институција дури и џабе ако се изгласа некој закон за доброто на албанците...
Признаам дека недовлоно македоснките албанци го знаат македонскиот јазик...
Се рабира брат дека после осамостувањето немало асимилација затоа што е многу е кратко времето и денеска веќе е невозможно асимилацијата, се случило пред осамостувањето....
Не знам што да кажам за овие Косовари, стварно не ми е јасно како ви влегле на глава, луѓе не постојат косовари тука, во 2001 дојдоа помогнаа но се вратија ако останале живи и ТОЛКУ, нема тајна организација, нема тајни собири, НЕМА КОСОВАРИ....
И дека имало трговија со органи е чиста лага.......жолтата куќа не постои
И ве молам СТОП со генерализирање НЕМАТЕ ВОЉА ЗА УЧЕЊЕ.
И со неколку неодговрни родители со неколку криминалогени деца не значи дека постои организација, маскирани луѓе, униформирани, или еве агенти во цивилна облека кои сакаат да прават етничко чистење....
Тие 214445436366 инциденти се случија за краток рок, значи контролирани, безопасни, потикнати,
Стварно да не очекувате НАТО да реагира затоа што се тепаат деца на улица?

Во секој чекор се градат цркви а не џамии, барем џамиите се полнат и се употребуваат за нешто, а не како црквите кои се само за симболизам....
Бесни коли возат македонците, гледај низ скопје најнови модели кој купува, а албанците ги купуваат тие што се од странство.....
Кај вас можеби има секој свое мислење но ако го каже јавно ќе биде затворен....
Другарче вас до пред 200 години ни во КОСОВО ве немало а не па во Битола -.- Манастир било Албанско име СЕРИОЗНО o_O ? не не не СЕРИОЗНО o_O ? ? за менување на имиња незначи дека и населението се менува зошто такви глупи заклучи (пример Горна Џумаја - Благоевград никој не се сменил стално истиот народ живеел таму) , а интересно е што го спомна УЈП да другарче на пластичарска УЈП еднаш се осмели да припари "затвори" 8 дуќани а тие не дочека ни следниот ден да дојде ги искинаа жолтите ленти у СРЕД СКОПЈЕ а не па у некое село ако дојдат нема да чекаат ни 5 мин да поминат .. :) селективна правда апсат во Кочани партали праат а криминалот во Тетово ќе го премолчиме , криминалот во Чаир ќе го премолчиме акооо акооо ;)
"В 1856-1857 година Панајотис Арвантинос пише за Битолја:
В Пелагонија е разположен новијат град Битолја, наричан оште и Монастир, населен от 20 000 души... Неговите христијански жители говорјат главно б'лгарски език
"... ете

"ф Васил К'нчов („Македонија. Етнографија и статистика“) в началото на 20 век Битолја има 37 000 жители, както следва: 10 000 б'лгари христијани, 10 500 турци, 1 500 арнаути мохамедани, 7 000 власи, 5 500 евреи, 2 000 цигани и 500 от други народности"
Арнаути сте вие и знаеш убаво што сте биле вие во османлискиот период нели :D ?Турски слуги едно друго.... користење на привилегирана позиција како муслимани за да се доселите на овие простори .. Убаво знаеш бе другарче дека до пред 200 години ни во Косово чак ве немаше а не па Битола , Битола се имате доселено како слуги Турски откако им ја прифативте верата :) ... немој многу многу да си летате со паметот како МАНАСТИР(ебано АПСУРДНО) е Албански топоним :D смешно е да го кажеш тоа
--- надополнето: 7 април 2012 во 12:12 ---
НЕМАТЕ ВОЉА ЗА УЧЕЊЕ! Во ЕТФ на прсти се бројат студенти со не-македонски имиња. После ќе кукате зошто нема 20% инжињери со кечиња вработени.

Дарданиа 2.0 со можда +10 IQ. Нерелевантен , спамер ко претходниот.
Не бе зошто јас мн сакам да комуницирам вака со Албанци со којшто можеш да напраиш муабет за разлика од другите 90% .. за жал

Член од
9 јули 2010
Мислења
75
Поени од реакции
48
Е, ако де... насловот на новата колумна на Паско Кузман во неговата преписка со Ерол Ризаов. Мал тизер:

Една наша позната новинарка, пред настап на премиерна претстава, му се обратила на еден наш познат артист и го прашала како се чувствува, дали е возбуден и дали има трема пред настапот. Овој и' одговорил: „Не јади л....“ Новинарката навредена утредента отишла да се пожали кај директорот на театарот, писателот Живко Чинго. Овој и' рекол: „Добро де, не ти рекол да јадеш л...., ти рекол да не јадеш л....“ Така и ти, со мене, пријателе. Ми велиш: „Паско, со многу големи имиња се идентификуваш. Не ќе да е на арно. Де со Пруст, де со Пушкин. Набргу ќе посакаш да станеш Моцарт, а јас, разбира се, злобниот Салиери“.

http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=5A688904AF13754F80681BD440E1634C

На ред е Ерол :)

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
За жал тие градови одамна веќе не се под ингеренција на Македонската држава и нејзините државни институции(во случајов правен и полициски сектор) !
За жал пак Македонците ќе го јадат стапот ко и увек: Кочани, Виница, Крива Паланка, Охрид и сл. градови со преку 90% Македонци !
Кој е следен на удар ............. гарант: Струмица, Радовиш, Делчево, Берово, Кавадарци, Неготино, Гевгелија, Валандово, Битола, Прилеп, Велес и.т.н.
Да ви кажам искрено во Тетово можес слободно да си отвориш твој дуќан (како Македонец) и нема ниеден Албанец да дојде и да ти земе рекет... само колку да ви разјаснам каква е ситуацијата во Тетово.

Во Кочани самите Кочанчани се пресреќни за акцијата детонатор- никој до сега не се побуни.

Прилеп плаче за детонатор, цела полиција е замрсена со мафијашките кругови.

И сега не сфатив, Вие како нешто да се жалите зошто обичниот народ се спасил од рекетарите или што?

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Да ви кажам искрено во Тетово можес слободно да си отвориш твој дуќан (како Македонец) и нема ниеден Албанец да дојде и да ти земе рекет... само колку да ви разјаснам каква е ситуацијата во Тетово.

Во Кочани самите Кочанчани се пресреќни за акцијата детонатор- никој до сега не се побуни.

И сега не сфатив, Вие како нешто да се жалите зошто обичниот народ се спасил од рекетарите или што?
А што ќе се случи ако ти кажам дека во топанско поле сите дуќани се рекетирани од Албанци ?? за тетово незнам ама не сумљам во способностите на тетовските Албанци ;)

Член од
14 август 2006
Мислења
45.268
Поени од реакции
84.374
Ти ќе ни разјасниш?
Што? Демагогијата на невладините организации?

Јас лично знам за два обратни случаи, кои ја побиваат твојата лага. Господ знае зашто лажеш..... Ако си од Тетово и ти ги знаеш тие случаи, верувај.

И не, немам намера да кажам за кои локали се работи.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Каписла за тебе не детонатор, те лажат комунистите никој рекет не ми има побарано мене и околу мене што значи не е вистина :icon_lol:.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom