Македонско фудбалско првенство 2012/2013

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 февруари 2012
Мислења
464
Поени од реакции
285
Ренова - Тетекс 0-0 ( Пред некој ден 5-1 , денеска 0-0 :pos: )

Работнички - 11 Октомври 1-1

Вардар - Брегалница 2-1 ( Секогаш у 90+ :ROFLMAO: )

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.337
Поени од реакции
5.358
R.I.P Петар :(

Еден од најдобрите судиите во нашето првенство...

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Да се мачат во најголеми маки 'големите водачи' на ФК Охрид.Пак по старо...се надевам вратено ќе им е се некогаш сите шо го користат клубот за лични малодушни и партиски интереси :sick:

Михајлов го напушти ФК Охрид
Стратегот на охридските “бели“ Горазд Михајлов се повлече од клупата на охридскиот прволигаш Охрид. Михајлов преку соопштение до јавноста ги објасна своите причини поради кои го напушти охридскиот состав.

фудбалерите на Охрид продолжуваат понатаму без Михајлов​

Во соопштението кое ви го пренесуваме во целост се вели :“Имаше ветување од челните луѓе дека се ќе биде во ред и затоа се нафатив да го преземам кормилото на ФК Охрид. Но, од ветувањата до ден денеска нема ништо, иако беше најавено дека барем дел од долгот-платите ќе им бидат исплатени на фудбалерите пред мечот со Работнички.

Сепак и во една таква ситуација успеав да ги мотивирам фудбалерите да согоруваат на теренот и да играат борбено и полетно. Шансите говорат колку бевме надмоќни. Тоа што не постигнавме гол е навистина штета, зашто бевме на прагот на победата. И самите луѓе од Работнички го признаа, дека никогаш досега не биле надиграни како досега и дека сето ова што го правам заедно со мојот стручен штаб составен од Ѓорески Зоран - Џајо, кондициониот тренер Борче Лазарев, Миле Цветановски тренер на голмани и физиотерапевтот Горан, е еднакво на феномен, имајќи во предвид во какви услови работиме и дека дел од играчите не се исплатени повеќе од 6, 7 месеци. Кога ќе се земе предвид дека не ни беше досуден и пенал, а за иста таква дури и помала грешка беше досуден пенал за противникот, јасно зборува колку немавме среќа и колку судијата влијаеше врз конечниот исход на мечот.

Би сакал да се навратам на еден момент, по убедливата победа против 11 Октомври сред Прилеп, во најфудбалскиот град во Македонија, прилепската публика знаеше на максимално коректен спортски начин да не наградат со неколкуминутен аплауаз, додека претседателот Малезанов кој присуствуваше на тој натпревар не најде за сходно да дојде во соблекувалната и да им честита на играчите за прикажаното .

Пред мечот со Работнички размислував на ваков потег, но и по поразот, се солидаризирав со играчите и по тој пораз се обидов да ги вратам во игра со дигната глава и да ги водам и на следниот натпревар во Кичево против Напредок. Но како да слутев дека тоа ќе биде и мојот последен натпревар како тренер на Охрид. На овој натпревар дури немавме клубски преставник што за еден прволигаш е незамисливо, но и тоа се случува за жал.

Но да се вратам на луѓето од управата Малезанов и Атанасов. Корените се многу подлабоки: челните луѓе одвреме навреме доаѓаа и ветуваа. Од тоа ништо немаше, а не успеаја - како сите други клубови, да обезбедат подготовки,иако ветуваа подготовки во Сандански и ред други места. За да создадам некоја атмосфера успеав да издејствувам шест-седум дена условно речено заеднички подготовки во Охрид, со сместување во станови, се со цел екипата да биде заедно и да се чуствуваат како екипа. И тука, на сметка на мојата работа-жртвував многу, само да се заштеди за клубот.

Имаме играчи од надвор ,Скопје, Струга и од Србија и Словенија ,кои мораа да се снаоѓаат сами , дури и родителите да им испраќаат парична помош за да се чувствуваат достоинствено и функционираат како нивните врсници. А, тие божем професионални фудбалери - со празни џепови.

Незамисливо е за еден фудбалски професионалец да живее со тоа дали ќе има за јадење, да стрепи дека ќе го избркаат од станот во кој е сместен или дека кога ќе дојде во станот ќе наиде на темнина поради нерасчистените сметки со струјата. Не можам да сфатам како немаат човечност да се јават и да го прашаат самиот фудбалер, како се чуствува кога на еден од последните тренинзи пред шампионатот ја скрши ногата, а тоа го немаат сторено и до ден денес, навистина нечовечки и нехумано.

Жал ми е што се решив на еден ваков чекор, зашто цела зима со моите соработници и играчите, пеколно работевме и нашата игра доби физиономија, станавме препознатливи само со овие почетни три натпревари. Ако, имавме нормални услови кој знае до каде ќе стигневме, зошто во Охрид има квалитет и перспективни играчи во Џалески, Мартиноски, Далчески, Клечкароски, Блажевски, Каланоски и останатите.

Играчите стојат зад мене, но јас нема да ги повлечам, им советувам да останат во клубот и да продолжат со работа. Тоа што на сите нас, посебно мене - некој сака да ни импутира некои работи, тоа е нивни проблем. Не сакам да бидам жртва на нечии игри, на стартот од мојата кариера во Македонија, па затоа во една ваква беспомошна средина која се фаќа за сламка за да се спаси, не гледам резони да останам. Охриѓани сами нека заклучат што им се случува со клубот, во чии раце го препуштија? А, тоа кој сум јас и каков е мојот карактер, најдобро зборува мојата сплотеност со фудбалерите. Но, се има свој крај. Па дојде крајот и на мојата тренерска епизода во Охрид. Жално е што во овој наш најпопуларен туристички центар и кај градските фактори нема слух за фудбалскиот прволигаш, но ете луѓето така мислат и јас не можам да ги сменам. Што се однсува до мене, во изменети услови - за кои се борат и славните охридски фудбалски имиња како Спасоски, Бакулески и Заров, секогаш сум подготвен заедно со истите мои соработници, на кои им благодарам на соработката и трпението, да дојдам во Охрид и да го продолжиме она што го започнавме.

Вака, кога со клубот манипулираат луѓе, со други цели, а не фудбалски, нема иднина. Дури и сега гледам - зошто се лутам на судиите, зошто барам ако ништо повеќе заштита и чесност од нивна страна, кога истата ја немаме во клубот од нашите луѓе.

Им благодрам на сите они луѓе кои во овие изминатите 3 месеци беа покрај нас и со нас и би сакал да му се заблагодарам на Зоран Ѓорески -Џајо, зашто навистина е голем човек, педагог, жртва за Охрид :cuc: и секако голема благодарност до останатите луѓето од стручниот штаб кои беа и стоеа секогаш со мене и на играчите кои максимално и професионално ги извршуваа задачите зададени од мене и стручниот штаб. На фудбалерите и идниот тренер им посакувам успех во останатиот дел од шампионатот и секако да обезбедат опстанок во елитното друштво, но не со оваа управа и луѓето кои му мислат лошо на фудбалот во Охрид.

Ohridnews​
1

31.03.2012 19:09​

Прочитана е : 372 пати​

© 2012 Ohridnews.com​

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.970
Поени од реакции
73.961
Тоа е, ве кандисаа за втора лига :(
Ич не сакам да испадне Охрид, се надевам на крај Турново ќе патува во втора лига, ама изгледа ве спремиле за таму :(

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Тоа е, ве кандисаа за втора лига :(
Ич не сакам да испадне Охрид, се надевам на крај Турново ќе патува во втора лига, ама изгледа ве спремиле за таму :(
Не ни планираа да влегуваме :) Ама ете од инат и од срце, секоја чест ланскиот тренер шо го внесе клубот во 1 Лига, Џајо.Оваа сезона е се од парите на Антич, по некоја шитната и слично...Еден од најстарите формирани ФК и некој таквото си заиграл...Тие таквите сите пари шо ги зеле досега им посакувам по аптеки и болници да ги потрошат, ама бавно!

М

Мартин`

Гостин
Има шанси утре Силекс да му ја пушти на Турново утакмицата ? гледам добри односи имале во минатото ..

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.251
Поени од реакции
19.536
Хаха Работнички:D
Немој не ме радуј....
Овие 11ти се тешки местачи....:cool:
Дома губат како Грчка од кој стигнат,,до гол не можат да се докопаат,во гости вадат бодови...:)Каде бе деца?
Значи секое коло во лигата има по една класична местенка..
Во средата Тетекс-Ренова ако не беше местена јас ќе се прекрстам.....
4 парчиња прима Тетекс за само едно полувреме,ма дајјјјјјјјјјјјјјј:гик:
Дај барем тие шо имате добро инфо споделете го,да лапниме и ние некоја банка од нашите хазардери шо ги водат тн.фудбалски колективи(читај друштва за брзо,лесно и без ризик збогатување на мала група на луѓе):cool:

Тетекс фан ^

100% МАКЕДОНЕЦ
Член од
24 јануари 2009
Мислења
2.394
Поени од реакции
881
Хаха Работнички:D
Немој не ме радуј....
Овие 11ти се тешки местачи....:cool:
Дома губат како Грчка од кој стигнат,,до гол не можат да се докопаат,во гости вадат бодови...:)Каде бе деца?
Значи секое коло во лигата има по една класична местенка..
Во средата Тетекс-Ренова ако не беше местена јас ќе се прекрстам.....
4 парчиња прима Тетекс за само едно полувреме,ма дајјјјјјјјјјјјјјј:гик:
Дај барем тие шо имате добро инфо споделете го,да лапниме и ние некоја банка од нашите хазардери шо ги водат тн.фудбалски колективи(читај друштва за брзо,лесно и без ризик збогатување на мала група на луѓе):cool:
5 :D . Јорде прво полувреме брани пенал :D . Па второ одеднаш 3 гола прима, иначе на полувреме е наместена ова од сигурен извор...

Да не им ги земаа мобилните пред секоја утакмица на играчите, верувај ќе ги скиневме кладилнициве :)

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.530
Поени од реакции
29.059
Не ни планираа да влегуваме :) Ама ете од инат и од срце, секоја чест ланскиот тренер шо го внесе клубот во 1 Лига, Џајо.Оваа сезона е се од парите на Антич, по некоја шитната и слично...Еден од најстарите формирани ФК и некој таквото си заиграл...Тие таквите сите пари шо ги зеле досега им посакувам по аптеки и болници да ги потрошат, ама бавно!
Не за друго, одлично гостување си имавме минатиот пат и викенд истеравме и капење у езерото ма супер беше, стварно штета ако испаднете..

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.970
Поени од реакции
73.961
Шкендија-Охрид 1-0
Металург-Напредок 1-1
Силекс-Турново 0-1

Вардар 59
Металург 45
Шкендија 44

Одиме на +14 :icon_mrgr:

Член од
23 февруари 2012
Мислења
464
Поени од реакции
285
Шкендија-Охрид 1-0
Металург-Напредок 1-1
Силекс-Турново 0-1

Вардар 59
Металург 45
Шкендија 44

Одиме на +14 :icon_mrgr:
Сите ги имате тесни победи :D

Силекс им ја пушти на Турново :pos:

Металург е послаб и од Шкендија , КАТАСТРОФА СЕ :facepalm:

Шкендија , еден тренинг пред Дербито КАДЕ ЌЕ ИМ ВРАТИМЕ на следните второ лигаши :vozbud:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.970
Поени од реакции
73.961
Силекс-Турново апла наместена :facepalm:
Нема спас, ќе иде Охрид курбан...

М

Мартин`

Гостин
Има шанси утре Силекс да му ја пушти на Турново утакмицата ? гледам добри односи имале во минатото ..
Алал вера на кладилнициве 5.82 за Турново, добар подарок денеска фала ви.. од 6 натпревари 5 ги добива Турново :love:

Член од
14 април 2010
Мислења
4.695
Поени од реакции
6.059
Силекс-Турново апла наместена :facepalm:
Нема спас, ќе иде Охрид курбан...
Ќе иде Охрид курбан а на негово место две селски екипи ебати лигата да ти ја ебам и сакаме луѓе па кого да гледаат бе кога ќе им кажеш дека Вардар ирга пртоив Дрита или Миравци а екипи како Беласица ќе пропаѓаат

Член од
14 март 2010
Мислења
16.937
Поени од реакции
16.228
Ќе иде Охрид курбан а на негово место две селски екипи ебати лигата да ти ја ебам и сакаме луѓе па кого да гледаат бе кога ќе им кажеш дека Вардар ирга пртоив Дрита или Миравци а екипи како Беласица ќе пропаѓаат
Што има везе ако две селски екипи играат, сигурно не се туку така на тоа прво-второ место.
Миравци без разлика што игра во втора лига, една од најдобро организираните екипи во Македонија е. За теренот да не прајме муабет.
Баталете тоа селска градска да го ебам.
Кој е крив што Беласица или некој познат градски клуб пропаѓа..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom