Робињо и Емануелсон не сакам да ги видам станати од клупа а камо ли да играат против барса на реваншот, не се способни да изиграат на потребното ниво на таква утакмица. Ночерино исто така би го седнал на клупа од проста причина, што дечкото од преголема желба се губи на терен, мислам дека со Аквилани многу повеќе би добиле во играта. Сидорф нема сила за цела утакмица, не ми е јасно зашто остана во игра на сан сиро до 90та минута, последните 15 минути се приметуваше дека нема сила да ги доигра. Секоја чест на Амброзини, капитенот одигра на нивото на кое што ги играше изминатите финалиња во ЛШ. Одбраната нема потреба да ја коментирам, Бонера, а особено Антонини изигираа феноменално, можеби силниот мотив и желбата за докажување го направија своето, за прв пат кога ги гледав нив двајца на терен, се осеќав сигурно. Го заборавив Месбах кој може да биде колетарална штета, не сакам да го видам и него заедно со оние двајцана трупови спомнати на почетокот. Убава вест е тоа што Пато, можно е да игра, ќе се створи нервоза кај Барса, знаејќи дека пред нивниот гол го има триото ибра-боа-пато. Според мене алгери може да се потпре на 15 играчи за реваншот Абиати, Абате, Бонера, Мексес, Неста, Антонини, Бомел, Амброзини, Сидорф, Аквилани, Ночерино, Боатенг, Ибра, Пато и Шарави. Сите останати би ги исклучил од комбинација, но за жал Алегри ќе се изглупира со емануелсон или робињо, а во најлош случај и со двајцата. Што е тука е, имаме активен резултат, имаме мотив и желба, последен пат кога игравме 1/4 финале, беше 2-2 на Сан Сиро, и сите го отпишаа Милан, сметајќи дека не може да извади позитивен резултат во Минхен кај Баерн, но сите знаеме што се случи.
Сепак треба прво да си земеме 3 бода утре, што ќе биде исклучително тешко, пред се заради тоа што мислам дека сите се преокупирани со реваншот во барселона. Дај боже да грешам и утре да се радуваме на победа, што ќе биде мотив плус.
Ме интересира зашто Бомел и Неста не се повикани, кога нели се збори дека не се повредени и дека ќе играат на реваншот?
--- надополнето: 31 март 2012 во 00:03 ---
Ј
Најбитно ќе биде стартовите што ќе ги прават да бидат што е можно поодмерени, за да не се десат црвени, пошто овие веќе почнаа да спремаат терен за тоа, со плачење и притисоци уште од сега, како што прават стално.
Од ова ми е највеќе страв, затоа што одма после утакмицата срипаа ко заклани петли, да плачат дека биле оштетени, се мислам дека уефа ќе делегира судија кој што ќе и надомести на барса за "пеналите". Штета ќе биде ако судиите ја уништат утакмицата, а све мислам дека ќе се случи нешто такво, зашто на секое паѓање на играч од барса ќе ја гледаме стартната постава на барса собрана околу судијата, и огромен притисок од публиката. Е токму поради овие работи ги замразев барса.