Insanity workout програма

Ова ако почнам да го применувам дома има да направам дупки во ламинатот и собата нема да ми се излуфтира 3 месеци.
Иако ги немам видено и не коментирам за ефикасноста, ова ми изгледа на добра групна активност. Сам да рипкам по дома, тешко.

Може се рчкам кај шо нетреба али ти го почна муабетов дека “не е можно без исхрана“ додека програмата си нуди и детален нутриционистички план.
Или не си видел или си видел и знаеш нешто повеќе али не сакаш да го кажеш.

Види сега,тој нутриционистички план,исто како на другите Американски програми е составен скоро 90% од Американски производи што кај нас нема шанси да ги најдеш,ти кажувам од искуство оти и јас бев вака напален и недоволно упатен,а уште полошо е кога нема кој да ти каже или советува што да јадеш за одредена цел во нашава државичка,тоа сакам да кажам.Секој ќе ти каже ПАЗИ што јадеш,ама не ти кажува точно што,плус таа храна количински,калориски,сооднос протеини-масти-јаглехидрати кај секој индивидуално е различа.И кога ќе видиш како некој на слепо пишува тешко е да не напишеш,поготово ако си го имал истиот проблем.

Дали можам со домашен тренинг + надворешно кардио (у превод без теретана и без домашни реквизити за вежбање) + квалитетна исхрана (без хемии и прашаци и не знам какви шејкови) да го намалам нивото на масти и да ја МИНОРНО зголемам мускулната маса (т.е. да бркам lean изглед, не buffed)?

Не се однесуваше на мене но МОЖЕШ и тоа како можеш. Не само што ќе симнеш масно ткиво туку и маса бајаги ќе си ставиш а не само минорно. Единствен реквизит што ќе ти треба е едно вратило за на врата и ништо повеќе. Убаво е да се има тегови но може и без нив во секој случај. Само со склекови и вратило може многу да се постигне а има вежби и за сите други мускулни партии.

Храната нормално мора да е прилагодена на режимот за да даде подобар резултат.

Програма јас не би правел не може ќе се најде некој да има време и да ти ја направи.

Ај сеа ќе те прашам нешо шо ги прашувам сите што се едуцирани во сверата на бодибилдингот (или фитнесот у глобала)
Дали можам со домашен тренинг + надворешно кардио (у превод без теретана и без домашни реквизити за вежбање) + квалитетна исхрана (без хемии и прашаци и не знам какви шејкови) да го намалам нивото на масти и да ја МИНОРНО зголемам мускулната маса (т.е. да бркам lean изглед, не buffed)?
Ако да, дали некој се осмелува да ми направи еднонеделен план за исхрана (не само мене, може да се постави на форумов и сите да го гледаат) и месечен план за вежбање.
п.с. никој до сеа не успеал да ми помогне, сите си вртеле од околу т.е. планот бил “внесувај ова, внесувај она“ додека ја барам детално.
Фала однапред.

п.с. а да, и да бидат производите возможни да се купат у македонијава, не да барам мангоа и женшени и не знам што.

Вака тело можеш да направиш со вежби со сопствена тежина.. + кардио е екстра за согорување на мастите.. Исхраната е фактор 1 дали сакаш да ослабнеш или здебелиш..

Програма никој неможе да ти напише и состави тоа сам ќе треба да си го направиш..

Еве ти пример како јас вежбав порано..
Пон.. 300-400 склека во рок од 30 /35 минути.. повеќе серии.. ( ти за почеток измери колку склека можеш да направиш за 30 минути.. и земи си дигитронче до тебе :D
Вторник одмор
Среда вратило вкупно 50 кревања во повеќе серии.. + стомачни..
Чет одмор
Пет пак склекови и се така..
(стомачни можеш повеќе пати да правиш односно како ти одговара.. )

Исхрана сам треба да следиш барај на google која храна колку калории има.. Не е тоа некоја наука што се проучува само треба да прочиташ да знаеш што јадеш и колку треба да јадеш.. И не очекувај резултати за 1 ден или 1 недела.. нека ти стане рутина.. 30 минути во денот вежбање може многу да ти помогнат.. поздрав

Ако да, дали некој се осмелува да ми направи еднонеделен план за исхрана (не само мене, може да се постави на форумов и сите да го гледаат) и месечен план за вежбање.

Системот на Strenght е супер ама ако сакаш можеш да додадеш вежби и за сите други мускулни партии, чучњеви, на вратило за гради, вежби за трицепс на столче, вежби за листови, за секоја мускулна група има алтернарива да се развие мускулот без тегови. Посебно тие справите на кеј се одлични за најразлични варијации.

Системот на Strenght е супер ама ако сакаш можеш да додадеш вежби и за сите други мускулни партии, чучњеви, на вратило за гради, вежби за трицепс на столче, вежби за листови, за секоја мускулна група има алтернарива да се развие мускулот без тегови. Посебно тие справите на кеј се одлични за најразлични варијации.
Може линк да ми најдете со сите можни вежби со такви пасивни справи?

Ова ако почнам да го применувам дома има да направам дупки во ламинатот и собата нема да ми се излуфтира 3 месеци.
Иако ги немам видено и не коментирам за ефикасноста, ова ми изгледа на добра групна активност. Сам да рипкам по дома, тешко.

Истово и мене прво ми падна на памет.Плус глеам има доста рипање во ова,а со оглед на тоа дека добро ќе се слуша на долниот спрат овие вежби не може да се изработат со 100% вложена енергија ако имаш некој друг што живее под тебе.

Програмава е добра за топење на масти ама немој да очекувате да станете како типот нема шанса да направи такава маса со оваа програма иначе мене ми ја препорача еден другар кој правеше претходното лето и навистина и резултати ,тој си ја среди исханата и ја следеше програмава секој ден и доста ослабна за 2 месеци па така да и јас планирам да ја почнам од понеделник па ќе видиме како ќе се покаже :)

Si dojdov ednas kasno od grad i vrtam po programive onaka koga izleze ciganottt :D Train Insanity wowww, znaci imam stabilna mozocna funkcija za da mi go ispere mozokot ama duri gledajki go mi stvori misla sto za 10 sec povtorno mi iscezna deka bi bilo vistina... Dobro kaza nekoj Amerikancite se Bogovi vo prodazbata. Sto mi e poentava se bavam 9 godini so sport od koi poslednive 5 so Bodybuilding,prakticno e nevozmozno da se izgradi takvo telo za samo 60 dena.Megu drugoto mozebi ke dobies nekoja fizicka podgotvenost kondicija i sl no muskulna masa ni pod raznooo onie sto znaat sto e Zelezoto znaat onie sto ne dosle vo kontakt so istoto mozat da lutaat tragajki kako da bidam fit za 60 ,90,120 dena jas znam kako da bidam fit.Ebanooooooo Hardcore 5 pati vo nedelata da se ispukam na teretana so strasni tezini i sekoj zaeban den da izedam 10 jajca kilo mleko pol kg stek,tuna,salati,zitariici,ovosje vitamini i supelemenatacii kreatin protein bcaa i sl.Znaci ako sakate vistinski rezultati podgotvete se za nesto ozbilno Iron Blood and Sweat....

Si dojdov ednas kasno od grad i vrtam po programive onaka koga izleze ciganottt :D Train Insanity wowww, znaci imam stabilna mozocna funkcija za da mi go ispere mozokot ama duri gledajki go mi stvori misla sto za 10 sec povtorno mi iscezna deka bi bilo vistina... Dobro kaza nekoj Amerikancite se Bogovi vo prodazbata. Sto mi e poentava se bavam 9 godini so sport od koi poslednive 5 so Bodybuilding,prakticno e nevozmozno da se izgradi takvo telo za samo 60 dena.Megu drugoto mozebi ke dobies nekoja fizicka podgotvenost kondicija i sl no muskulna masa ni pod raznooo onie sto znaat sto e Zelezoto znaat onie sto ne dosle vo kontakt so istoto mozat da lutaat tragajki kako da bidam fit za 60 ,90,120 dena jas znam kako da bidam fit.Ebanooooooo Hardcore 5 pati vo nedelata da se ispukam na teretana so strasni tezini i sekoj zaeban den da izedam 10 jajca kilo mleko pol kg stek,tuna,salati,zitariici,ovosje vitamini i supelemenatacii kreatin protein bcaa i sl.Znaci ako sakate vistinski rezultati podgotvete se za nesto ozbilno Iron Blood and Sweat....
Секако дека нема да добиеш мускулна маса оваа програма е кардио програма за слабеење не за мускулна мас за мускулна маса има други програми ама мислам дека со средена исхрана и со оваа може да се симне доста маснотии

Јас ќе ја почињам у понеделник. Има некој шо ја прави/ќе ја прави?

И јас ќе ја почнам од понеделник .

Znam deka e prvenstveno za toa ama ako gledas deka na slikite pred i potoa site se od debeli ili od slabi vo atleti napraeni :O

Програмава е главно кардио со вежби за сила и неколку лажги ради маркетинг :D.

Вика типот, веројатно најтешка програма што било кога е ставена на ДВД (како да не :D) или за два месеца ќе постигнете резултати кои други ги постигнуваат за година дена тренинг (мало морген :icon_lol:).

Инаку за топење масни наслаги и општ фитнес и сила е добра исто како и милион слични програми на нет (P90X на пример).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom