Мајами 2012 (АТП Мастерс 1000)

Статус
Затворена за нови мислења.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.740
Поени од реакции
18.486
^ не здоболе

Преку к** од ваквите вечни таленти како Долгополов , Димитров , Стаковски и остали од нивната дружина . 2-3 години веќе се во главните турнири и играат со најдобрите и НИКАКОВ напредок . Безкичмењаци . 2 кола максимум минуваат.
Неможат сите да бидат Федерер/Надал, и после некој ќе рече дека оваа генерација на тенисери е најсилна во историјата, каква глупост не ми се верува...дај му ги младиве од ова генерација на Налбадиан кога беше на 20-на години и нема да изгуби сет, во 10 од 10 дуели против било кој од нив, тука нема ни да ги спомнам Сафин или пак Хјуит....тенисот сега освем во самиот врв на ранг листата е далеку послаб од порано.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Неможат сите да бидат Федерер/Надал, и после некој ќе рече дека оваа генерација на тенисери е најсилна во историјата, каква глупост не ми се верува...дај му ги младиве од ова генерација на Налбадиан кога беше на 20-на години и нема да изгуби сет, во 10 од 10 дуели против било кој од нив, тука нема ни да ги спомнам Сафин или пак Хјуит....тенисот сега освем во самиот врв на ранг листата е далеку послаб од порано.
Можеби се добива таква слика бидејќи сепак Топ 5-6 играчите се навистина импресивни во однос на останатите, порано и опремата беше поразлична, полесно се играше, полесно се враќаа силни топки и затоа можеби тенисот изгледаше поквалитетен кога на теренот ќе беше некој топ 10 играч и некој далеку послабо рангиран.....

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Се согласувам и со двајцата. Доволно е човек да го погледне АТП ранкингот. Разликата во поени дури е смешна. Мареј кој е четврти има повеќе од 3000 поени од Ферер кој е петти.
Јас искрено очекував Долгополов да стане добар тенисер, а дечкото успеа да стане само пречка до наредно коло. Ништо повеќе. И Дел Потро за кој велат дека е во форма и е во топ 10 не ме импресионира. Неговава игра не е ништо посебно.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.937
Поени од реакции
16.228
Да не му беше повредата на Дел Потро која го оддели од тенисот речиси една година, можеби разликата во поените од првите тројца и немаше да биди толку голема, тој е најблиску до топ 3 тенисери, другите се повеќе од лабилни(тука го сметам и Мареј..) и ретко кој ја задржал формата и да им се спротистави на најдобрите.

Член од
18 јануари 2012
Мислења
619
Поени од реакции
947
Според мене Дел Потро е единствениот тенисер кој може да им парира на топ 4. Да не беше повредата сигурно ќе беше во топ 3.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Според мене Дел Потро е единствениот тенисер кој може да им парира на топ 4. Да не беше повредата сигурно ќе беше во топ 3.
Како можеш да бидеш сигурна во такво нешто? Премногу претенциозен ми е муабетот од типот, ако не било вака, сигурно ќе било така. Зар после две катастрофални сезони на Роже некој можеше да предвиди дека на 30 години ќе игра ваков тенис и ќе атерира за прво место? Секако дека не. Зашто се гледа играта на терен, а не идни претпоставки за тоа како би играл некој играч и што се би постигнал. Здравје ќе видиме, ако Дел Потро го има тоа во себе, нејсе повредата, ќе дотурка до големата четворка.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.740
Поени од реакции
18.486
Дел Потро повеќе нема да биде сериозна опасност за тенисерите од топ 3, прилично сум сигурен во тоа.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Туку кога игра Роже со Родик?
И од колку саат е Рафа? Според ова што го гледам на распоред, сигурно е после 12 часот вечерва.

Член од
18 јануари 2012
Мислења
619
Поени од реакции
947
Ако си го среди проблемот во глава, да не му се деси ко со Федерер пред една недела, ќе стигне до врвот.
--- надополнето: 25 март 2012 во 22:06 ---
Туку кога игра Роже со Родик?
И од колку саат е Рафа? Според ова што го гледам на распоред, сигурно е после 12 часот вечерва.
Да заврши Венус, па Ивановиќ-Хантухова, па дури после Надал.

А

Анноун

Гостин
Надал ќе почне во 2 саат изгледа . Оваа Венус бива ли 2 и пол саата да е на терен ? Уште се мачи . А и убавиците на белиот спорт Ивановиќ и Хантукова многу веројатно е да потраат во нивниот двобој .

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.611
Фала богу тепаше Венус после 2 часа и 54 минути

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623

Еве ја Венус, тепа, тепа, тепа. Надал гледање јок изгледа вечерва, да беше сабота ај да речиш, вака тешко, навивајте да ја предаде некоја од овие две :D

EDIT :

Ивановиќ прави брејк, треба да оди ова побрзо, се надевам :)

Иста облека скроз, тие секогаш носат иста облека, но требало нешто да променат за овај меч....
--- надополнето: 25 март 2012 во 23:28 ---
Ана го добива првиот сет брзо, 6-2. Се надеваме на слично сценарио во вториот, како би го гледале Надал побрзо :)

Заврши и мечот на Тсонга, во 2 сета, 6-4 7-6. Одлично го одигра тај-брејкот Жо Вилфред и заслужено на крајот се пласира во осмина финалето. Следен меч во машка конкуренција е Надал - Степанек, до тогаш ќе мора да гледамe женски тенис, ако воопшто се одлучиме на таков потег. :D

Член од
14 март 2010
Мислења
16.937
Поени од реакции
16.228
Друже, алал да ти е за видеата и ова што го коментираш на темата. Посветеност максимална. Секоја чест.:cuc:
Само за грешка чоек навиваш.:D .. тоа ти е единствената маана.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Друже, алал да ти е за видеата и ова што го коментираш на темата. Посветеност максимална. Секоја чест.:cuc:
Само за грешка чоек навиваш.:D .. тоа ти е единствената маана.
Готово, се премислив, од сега ќе навивам за некој друг, а за кого, ќе чекам да ми наведиш ти :D

Не за друго, да не брзам, можеби и тој другиот ќе е грешка :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom