Мобилната единица ''Алфи'' клучна за јавниот ред и мир во Скопје

• Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
L

.Lost Angel.

Гостин
Мобилната единица ''Алфи'' клучна за јавниот ред и мир во Скопје

670 приведени, 1370 легитимирани во првите три месеци од годината. Алфите открија дека дневно апселе по десет лица. За она што го работеле досега и реферираа на министерката Јанкуловска, а за неа единицата има добри резултати.
Иако имале најризични случаи и најтешки задачи успевале успешно да се соочат со предизвикот.
Алфите добија признание од Јанкуловска за апсењето на Харис од Хиподром. Случајот бил доказ дека и Македонија не е имуна на предизвиците со кои се соочува светот. Токму мобилната единица го запре по добиените три дојави за напад од граѓани. Го привеле и водачот на гробарите и грчкиот бизнисмен барани преку Интерпол. Алфите биле и најефикасни во разрешување на последните инцидентите меѓу малолетниците.
МВР очекува со новата систематизација единицата да продолжи со ефикасно спроведување на задачите. Да се борат со криминалците и да ги решаваат проблемите.
Според вас што мислите колку е сето ова точно? :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Апсат ли на Џон Кенеди и сл.? Пошо другар што го знам кога се враќал дома некоја вечер двајца се тркале со коли и се пукале со пиштоли сред вожња.

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.407
-сакам да кажам не да нејќам,да се чуе,да се знае ама пусти страв
да не ми дојдат за 5 минути пред врата да ме одвлечат на “разговор“

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Само така нека продолжат ЦАРЕВИ СЕ !
животна желба ми е да бидам дел од нив..може и ке бидам :)

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Алфиве се како затвореници што работат за полиција од една страна спремни се на разни ситуации во најтешки случаи за најбрзо тие реагираат од друга страна може многу лесно да дојде до проблем ако некој нешто им пререче инаку точно е статистиката вели дека се успешна единица само нека си ја вршат должноста со ум.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.863
Јасно е дека се клучни за јавниот ред, затоа во Скопје не можеш сам по улица да прошеташ.

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Факт е дека се хулигани, али невозможно е некој културен дечко во оделце и краватичка да се справи со сите битанги што шетаат по улица, нели;)

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Алфите се нешто како Бед Бојс кои работат за државата !
За разлика од обичните униформирани Полицајци, кои се познаваат од километар, Алфите се облечени во цивилка и затоа се доста поуспешни во извршувањето на нивните задачи т.е. сузбивање пред се на уличниот криминал, како и превенција да не дојде до тепачки !
Инаку незнам колку е вистина, но имам чуено од другари дека сите Алфи биле лица со некакво полициско досие: тепачки, кражби и сл.

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
За разлика од обичните униформирани Полицајци, кои се познаваат од километар, Алфите се облечени во цивилка и затоа се доста поуспешни во извршувањето на нивните задачи т.е. сузбивање пред се на уличниот криминал, како и превенција да не дојде до тепачки !
Инаку незнам колку е вистина, но имам чуено од другари дека сите Алфи биле лица со некакво полициско досие: тепачки, кражби и сл.
Па, за успешно да се справиш со криминалци, треба да размислуваш како криминалец ;)

Член од
24 јуни 2010
Мислења
206
Поени од реакции
68
Среќа овие неможеш да ги приметиш од километар

Апсат ли на Џон Кенеди и сл.? Пошо другар што го знам кога се враќал дома некоја вечер двајца се тркале со коли и се пукале со пиштоли сред вожња.
Вакви урбани митови... 18 години живеев и меѓудругото пораснав таму, во најлошите времиња немаше такви работи. Многу работи се дешаваат и е катастрофа невидена нема ни закон ни ништо, ама Тексас не е.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Среќа овие неможеш да ги приметиш од километар

Па нормално во цивилка се облечени, не носат никакви униформи, но оружје(пиштол), токи-воки и полиц.значка(легитимација) носат !
Еднаш ме легитимираа во град, касно ноќе беше пред 4-5 год. и ме извадија од памет, двајца крупни момци на моја висина 182цм облечени цивилно, ми пријдоа, ме фатија за рака, прво ме легитимираа(лична карта), а потоа и ме претресоа од глава до пети, но откако не најдоа ништо сомнително ме пуштија !
Рекоа дека тоа им било рутина б.т.в. бев сам, а беше касно ноќе, но беа доста културни, така да тоа им е работа !

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Морам да им признаам на алфите луди момци се

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop