Како да инсталирам Windows XP преку USB memory stick?

• Креатор на темата Креатор на темата paraglajder
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.843
Поени од реакции
1.636
Знам дека е можно и во моментов барам туторијали на нет.

Меѓутоа би било многу покорисно доколку некој од вас го пробал истово и знае како оди, па да сподели. Доколку успеам да се снајдам сам, ке напишам во темава како сум го реализирал замисленото.

Поздрав.

Меѓутоа би било многу покорисно доколку некој од вас го пробал истово и знае како оди, па да сподели. Доколку успеам да се снајдам сам, ке напишам во темава како сум го реализирал замисленото.

Поздрав.

Јас имам инсталирано со Win2Flash, програмот и не е така сложен за работа, мислам дека ќе успееш да се снајдеш :)

Имам инсталирано седмица од усб,автоматски се пали самото..За Xp,мислам дека треба да се ебаваат утки малце појше..Имаш низ интернетов..И онака мора да бараш датотеки,така да исто ти се фаќа..Па ќе бараш..

Јас имам инсталирано со Win2Flash, програмот и не е така сложен за работа, мислам дека ќе успееш да се снајдеш :)

Брзо прашање :) :
Ке смета ли доколку имам и други нешта на USB-то пошто чувам серии на него, од 8 гига е.
?

Брзо прашање :) :
Ке смета ли доколку имам и други нешта на USB-то пошто чувам серии на него, од 8 гига е.
?

Вака сеа симни Wintoflash и со таа програма ке го направиш усб со XP

иначе сериите сами ке ти се избришат кога ке почне копирањето на фајловите на усб другото се е исто како на цд да инсталираш

Добар туторијал за темава, и инаку ке си одговорам самиот - програмава ке избрише се останато на USB стикот кога ке го подготвува за да го направи ................ "инсталационен" :)

Мојов PC е постар - од 2006 можеби, Pentium 4.
Ке може ли да се подеси да бутира од USB ?

Поздрав.
http://download.cnet.com/Windows-7-USB-DVD-Download-Tool/3000-18513_4-10972600.html

Еве ти најдобро и наједноставно програмче од Мајкрософт за бутабле УСБ.
Кога ќе го прави бутабле се форматира усб-то кога ќе заврши целиот процес можеш да ставиш што сакаш доколку има место.

Доколку има усб порта тогаш може и да се подеси да бутира од усб.
Кај некои со притискање Ф8 дава опција ,а кај други мора во БИОС-от да се подеси
не е некоја философија прилично лесно е во 2 чекори се завршува работата.

Добар туторијал за темава, и инаку ке си одговорам самиот - програмава ке избрише се останато на USB стикот кога ке го подготвува за да го направи ................ "инсталационен" :)

Мојов PC е постар - од 2006 можеби, Pentium 4.
Ке може ли да се подеси да бутира од USB ?
Ke ti zavrsi li rabota programce koe ke ti napravi bekap imidz od USB stikot za da si gi zacuvas "bitnite" stvari od stikot a posle instalacijata na XP-to da ti go vrati stikot u prvobitna sostojba? MAgic word = USBit ili USB image tool
Vtoro i treto boldiranoto se boldirani zatoa sto nebitni ni se tie informacii za da dobies odgovor. Potrebnata informacija e sto maticna ploca imas, i dali taa ploca vo BIOS ima opcija za USB boot. I za ova izgleda sam ke si odgovoris edino ako ne planiras da viknes na kafe doma nekoj od forumov da ti cepka niz bios:)
Inace bez opcija za USB boot vo BIOS pak moze da se butira od USB ama mora PCto da ima CD na koe se snima PLoP Boot Manager.

http://download.cnet.com/Windows-7-USB-DVD-Download-Tool/3000-18513_4-10972600.html

Еве ти најдобро и наједноставно програмче од Мајкрософт за бутабле УСБ.
Кога ќе го прави бутабле се форматира усб-то кога ќе заврши целиот процес можеш да ставиш што сакаш доколку има место.

Доколку има усб порта тогаш може и да се подеси да бутира од усб.
Кај некои со притискање Ф8 дава опција ,а кај други мора во БИОС-от да се подеси
не е некоја философија прилично лесно е во 2 чекори се завршува работата.

Ова пишува дека е за Windows 7, ке може ли да се употреби за XP ?

Доколку неможи, ке се расчачкам ваљда во опциите веројатно ке се снајдам (обично немам бутабилно ЦД па си местам да ми бутира од ЦД ромот кога преинсталирам... не се секавам да сум видел опција BOOT FROM USB ама ке видиме)

Во секој случај благодарам на одговорите, сега за сега ке ја одложам преинсталацијава, па во првата прилика ке го пробам методов.

Ова пишува дека е за Windows 7, ке може ли да се употреби за XP ?

Доколку неможи, ке се расчачкам ваљда во опциите веројатно ке се снајдам (обично немам бутабилно ЦД па си местам да ми бутира од ЦД ромот кога преинсталирам... не се секавам да сум видел опција BOOT FROM USB ама ке видиме)

Во секој случај благодарам на одговорите, сега за сега ке ја одложам преинсталацијава, па во првата прилика ке го пробам методов.
Искрено јас лично немам пробано за ХР ама за 7 функционира.
Колку што прочитав во резимето би требало да функционира и за ХР и за Линух(ако некад ти притреба за второво).
Ако си влегол во БИОС-от и од таму си подесил за бутабилно ЦД на истото место е за УСБ наместо хард диск го ставаш бут од усб на 1.прво место и толку рестарт после тоа.

Направи го со Wintoflash, не би требло да имаш проблем, а ако во биос немаш опција да бутираш од УСБ, кога се старта компјутерот стискај F8 (најчесто е ова копче) и имаш да избереш од што да бутираш во моментот. Инсталацијата има 2 фази и треба двапати да бутираш од УСБ.

Дечки преинсталирав еднаш од УСБ и после кога го вклучував компјутерот ми се појавуваше нешто за повторно да го внесам УСВ-то за да се направи некој repair нз што беше тоа.
Ова Win2Flash, е само за XP или може да се бутира и WIN 7 ... ?

Дечки преинсталирав еднаш од УСБ и после кога го вклучував компјутерот ми се појавуваше нешто за повторно да го внесам УСВ-то за да се направи некој repair нз што беше тоа.
Ова Win2Flash, е само за XP или може да се бутира и WIN 7 ... ?

Остај го тоа пробрамче и пробај го ОВА.
Програмчево перфектно работи и е испробано.
Многу лесно се користи и многу лесно ќе се снајдеш. Доброто е во тоа што можеш на едно УСБ да ставиш и ХР, 7 и Линукс и притоа да не се помешаат. Од кога ќе заврши процесот на копирање, кога ќе бутираш преку УСБ-то, самата прогама си има направено таков boot да ти си бираш што сакаш да инстлаираш.
Програмчево може да послужи и за оние кои не го знаеа до сега. Мое мислење е ДАЛЕКУ подобро од Win2Flash. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom