Фан Клуб: Рома

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.926
Поени од реакции
8.803
утре т.е. денеска :D вториот меч од финалето во примавера купот. само за потсетување малдинците на првиот меч го совладаа јуве со 2-1 на гости така да имаат голема шанса да го освојат првиот трофеј сезонава. минатата сезона ја освоиа лигата и стигнаа до финале на купот а еве и годинава породолжуваат да играат добро.
кој сака да го гледа мислам дека ќе има на http://www.facebook.com/asromastreaming

интересно продадени биле околу 18-20 000 карти тоа е просекот на публика кој го имаат лацио на домашен терен :D:pos:
--- надополнето: 22 март 2012 во 15:20 ---
Ова ме радува:vozbud:

Roma juri top pojačanja

Sportski direktor Vučice Valter Sabatini otkriva planove za naredni prelazni rok u kome će Roma želeti da dovede dva ili tri vrhunska pojačanja.
Poznat kao čovek koji ima posebnog dara za pronalaženje mladih zvezda, Valter Sabatini otkriva da će u letnjem prelaznom roku Roma imati donekle promenjenu transfer filozofiju.
„U cilju ojačavanja ekipe, moraćemo da dovedemo dva ili tri već etablirana fudbalera."
"Ne možemo svoju budućnost i napredak bazirati isključivo na mladićima od 19, 20 godina. Potrebni su nam dokazani vrhunski fudbaleri.“, rekao je Sabatini.
Sportski direktor Rome nije želeo da govori o konkretnim imenima, ističe samo da su Vučici potrebni fudbaleri koji će kvalitet igara podići na viši nivo.
„Želimo da igramo kvalitetniji i bolji fudbal. Koncentrisaćemo se na kvalitet, ne toliko na kvantitet kada su u pitanju pojačanja“, zaključio je Sabatini.

Член од
31 октомври 2008
Мислења
265
Поени од реакции
41
утре т.е. денеска :D вториот меч од финалето во примавера купот. само за потсетување малдинците на првиот меч го совладаа јуве со 2-1 на гости така да имаат голема шанса да го освојат првиот трофеј сезонава. минатата сезона ја освоиа лигата и стигнаа до финале на купот а еве и годинава породолжуваат да играат добро.
кој сака да го гледа мислам дека ќе има на http://www.facebook.com/asromastreaming
Не му признаа гол на Политано! :( Ај да видиме во второ полувреме што ќе направат!

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.926
Поени од реакции
8.803
Младинците продолжуваат да воодушевуваат, си освојуваат титули како од шала и сега слободно можам да кажам дека имаме најсилна школа во Италија ... секоја чест за сите, но најголеми заслуги одат за капитенот Вивиани, ова момче е нешто посебно, од ова момче наредната година очекувам да има солидна минутажа во прв тим, ненормално потсеќа на Де Роси како во стилот на игра и позицијата така и на карактер, знаеме дека позицијата деструктивец е голема одговорност и ретки се играчите во цел свет кои се квалитетни на таа позиција, Вивиани ќе биде еден од најдобрите!!
Има и други квалитетни играчи како Него,Пичитела,Тало,Вере,Чичирети и голманот Пиглиачели, мислам дека сите овие ќе бидат одлични играчи ... многу ме радува тоа што лани кога освоивме, пола од екипата се растури,најдобриот играч Капрари и најдобриот стрелец Монтини отидоа на позајмица, Флорензи, оној црнецот незнам како му беше името ни избега во франција, Антеи исто така на позајмица, но сепак повторно испаднаа млади квалитетни момци кои ги замениа за да ја продолжат доминацијата .. сега и управата ќе има важна улога за понатамошниот развиток на ове деца, треба паметно да се одлучи на кои играчи ќе се смета за наредната година, кои треба да останат во Примавера а кои треба да одат на позајмица и тоа во добро одбран клуб каде ќе играат ;)

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Пупоне примавера Интер во сите категории се први сега за сега, ако сакаш слика како доказ кажи :)

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
Пупоне примавера Интер во сите категории се први сега за сега, ако сакаш слика како доказ кажи :)
џабе му е во плејофот секогаш ја заебуваат работата :) а исто така први се во група б а не во ц каде што е рома :) http://www.futbol24.com/national/Italy/Campionato-Primavera/2011-2012/Girone-C/

дај линк да видам кај гледаш за останатите категории :)

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.926
Поени од реакции
8.803
навистина дај да видам во што се први Интер примавера? :) минатата сезона Рома беше шампион а изгуби во Купот од Фиорентина во финалето, сега го освоија Купот а за првенството ќе видиме, ај ти дај ми ја таа слика или линк да видам :)

Член од
31 октомври 2008
Мислења
265
Поени од реакции
41
Има три групи во Примавера. Ако ги земеш бодовите на сите тимови и ги ставиш во една група, ќе добиеш дека лидер е Рома. Oд 20 кола има 54 бода + трофеј во примавера куп. :P Втор е Лацио, 21 утакмица, 52 бода и тако даље

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199

Еве слика :)

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Интер игра во финалето на ЛШ во примавера против најдобрата школа во светот Ајакс:P..каде се другите??:D

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.926
Поени од реакции
8.803
Интер игра во финалето на ЛШ во примавера против најдобрата школа во светот Ајакс:P..каде се другите??:D
И ја се чудам како можеше младинците на Интер да играат ЛШ кога се толку големи дрва ^_^

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
И ја се чудам како можеше младинците на Интер да играат ЛШ кога се толку големи дрва ^_^
не се дрва..ги немаш гледано..добар фудбал играат брз со пресинг игра не се како овие неспособните сењори:D

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.926
Поени од реакции
8.803
не се дрва..ги немаш гледано..добар фудбал играат брз со пресинг игра не се како овие неспособните сењори:D
ќе ги видам доколку се најдат со Рома(ние сме ти сигурни финалисти:D ) во финале за освојување на шампионатот на Примевера :cool::D

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Пупоне јави сее..кај се криеш после вчерашната очигледна местенка произведена од твое масло...барем да ни кажеше на сите не вака..неубај работи прајш ити:D

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.926
Поени од реакции
8.803
Пупоне јави сее..кај се криеш после вчерашната очигледна местенка произведена од твое масло...барем да ни кажеше на сите не вака..неубај работи прајш ити:D
Вечер и вас ќе ве направам 2 у 1 па да видам како тебе ќе ти биде :D

Ахх Рома Рома .. разочаран сум после поразот, не дека не беше заслужен, ама криво ми е што така испадна, кога веќе имавме водство и второ полувреме игравме подобро зошто не успаевме да извлечеме поволен резултат .. вајда сме многу млада и неискусна екипа, сепак тоа не е оправдување за киксот на Кјаер за вториот гол, повеќе ми е криво за киксот на Кјаер отколку за поразот, Кјаер додека беше во Палермо го сметав за дефанзивец кој за неколку години ќе биде еден од најдобрите, кога отиде во Германија и имаше лоши игри мислев дека враќање во Италија ќе му ја врати самодовербата и повторно ќе биде ѕвер во одбрана, ама вчера конечно ме убеди дека тој е слабак и никогаш нема да биде ворлд клас плеар, затоа 10мил на лето за него се премногу, жал ми е што не успеа во нашиот тим, бидејќи како што кажав ми беше омилен уште кога играше за Палермо .. друга работа, незнам што му е на Тоти, изгледа човекот заборавил како е да се најде во шанса да постигне гол, додје во шанса и се изгуби како некој неискусен играч :confused:

Во иднина очекувам да одиме на победа на сите натпревари до крајот на сезоната, доколку го сакаме 3-то место, ма да искрено не го ни заслужуваме, до крајот имаме уште две тешки утакмици, дома со Наполи и во гости со Јуве, освен овие на другите на сите очекувам победа .. Форца Рома !!

Kajgana Shop

На врв Bottom