ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

O

Orion.

Гостин
Како што разбрав се паѓале кпп веќе 5 год по ред и мпп, трговско прашања има само за втор а гпп слабо оваа година зашто имам измени во книгата
--- надополнето: 16 март 2012 во 15:34 ---

Тоа значи дека треба и влезните колоквиуми да се полагаат ?? јас го презапишав вонредно , знаеш ли како иде полагањето за вонредни по новиов систем ??
Еден влезен колоквиум(ваљда се вика колоквиум а може се вика и влезен испит пошто ќе биде сочинет од двата влезни кои ги полагаат редовните студенти) Ќе се полага после вторите 6 недели предавање и после тоа ако го положиш идеш на усен испит. И јас исто го презапишав вонредно. А редовните имаат два влезни колоквиуми и усен испит.

Спирка

Чорбаџиска Кучка
Член од
1 октомври 2008
Мислења
394
Поени од реакции
14
Некој од постарите колеги да сподели за IV семестар предметите како е на колоквиум. Посебно трудово, некако професорот ми е :sick:.

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Прелесни се, лесно се вади 30ка.
--- надополнето: 15 март 2012 во 16:24 ---
оф чекај, вие по нов систем... се залетав ја... :)

лани беа лесни! :D

А имат многу години?Пошо асистенткана не напна учете години,учете ситници...
И појќе имат за уставиве,правава или за државиве Франција,Англија,Америка...?

Advokatce

откачено
Член од
2 ноември 2009
Мислења
209
Поени од реакции
27
Некој од постарите колеги да сподели за IV семестар предметите како е на колоквиум. Посебно трудово, некако професорот ми е :sick:.
Лесно е свеееееееееееее .... трудово е баш треба да се потрудиш малце ги дава зезнати ... ;)
--- надополнето: 20 март 2012 во 01:10 ---
КПП ГПП И МПП И ТП ве МРАЗАМ ете ! толку.!

Член од
16 јуни 2010
Мислења
108
Поени од реакции
21
Луѓе да ве прашам, Административно ни рече да се фокусираме на презентациите као прашањата од таму се паѓале, има вистина во тоа?

Член од
11 јуни 2011
Мислења
24
Поени од реакции
8
Се паѓаат ли прашања по англиски од книжарата кај зоки за колоквиум?? :)

Спирка

Чорбаџиска Кучка
Член од
1 октомври 2008
Мислења
394
Поени од реакции
14
Се паѓаат ли прашања по англиски од книжарата кај зоки за колоквиум?? :)
Лани се паѓаа едни од табели и тоа сите до едно и клучот беше грешен.Сега не знам дали се тие од Зоки.

Лесно е свеееееееееееее .... трудово е баш треба да се потрудиш малце ги дава зезнати ... ;)
--- надополнето: 20 март 2012 во 01:10 ---
КПП ГПП И МПП И ТП ве МРАЗАМ ете ! толку.!
Фала, а казнено сите што викаат дека се паѓаат прашања каде може да се најдат во копирнициве се за втор колоквиум има?

Advokatce

откачено
Член од
2 ноември 2009
Мислења
209
Поени од реакции
27
Лани се паѓаа едни од табели и тоа сите до едно и клучот беше грешен.Сега не знам дали се тие од Зоки.

Фала, а казнено сите што викаат дека се паѓаат прашања каде може да се најдат во копирнициве се за втор колоквиум има?
абе има све таму .... ако не книгата и учи хахах :D

Член од
21 август 2011
Мислења
145
Поени од реакции
46
Еден влезен колоквиум(ваљда се вика колоквиум а може се вика и влезен испит пошто ќе биде сочинет од двата влезни кои ги полагаат редовните студенти) Ќе се полага после вторите 6 недели предавање и после тоа ако го положиш идеш на усен испит. И јас исто го презапишав вонредно. А редовните имаат два влезни колоквиуми и усен испит.
Фала на информација. Уште нешто само ,дали знаеш дали овој влезен испит ќе се полага во колоквиумската (после вторите 6 недели) а усниот испит во испитна или се еден по друг ?? ме интересира затоа што граѓанско процесно ми е условен од овој предмет и можам да да го полагам само на испит, па да не го пропуштам и тој рок за полагање

Advokatce

откачено
Член од
2 ноември 2009
Мислења
209
Поени од реакции
27
ни страната ја нема хахахха

O

Orion.

Гостин
Фала на информација. Уште нешто само ,дали знаеш дали овој влезен испит ќе се полага во колоквиумската (после вторите 6 недели) а усниот испит во испитна или се еден по друг ?? ме интересира затоа што граѓанско процесно ми е условен од овој предмет и можам да да го полагам само на испит, па да не го пропуштам и тој рок за полагање
И ја сум у иста ситуација, прво треба граѓанско да го положам па после одма ГПП. Ако биде испитот ГПП прв а после него да биде граѓанско опасно ќе се изнервирам:)
Сега да завршат првиве колоквиуми и да почнат со предавања и ќе прашам и тоа.
Инаку не е апсолутно сигурно дека ние што сме презапишале Граѓанско вонредно дека ќе полагаме усно. Мене така ми кажа Љубиша (ептен релевантен фактор:) ) а други колеги ми викаат дека наводно Драги им рекол дека презапишан граѓанско вонредно ќе се полага по старо.

Advokatce

откачено
Член од
2 ноември 2009
Мислења
209
Поени од реакции
27
ГПП како е на колоквиум??? лесно//тешко???? прашањата се како кај родна или??? овде паники ме испофатија....депре моменти .... ах хелппппппппппппппппппппппп:tapp::tapp::tapp::place:

Kajgana Shop

На врв Bottom