Шкртање по ѕидови, уништување фасади...

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Ако се работи за приватна сопственост немаш абсолутно никакво право да шкрташ или фарбаш. Не сите ги интересираат вашите бедни фанатизми околу спортот, уште помалку да се океј со тоа сегде да ги пишувате.
Не сите ги интересираат вашите бедни фантазии околу педерлукот, педерски права и други болештии.Уште па да ги презентирате преку паради.;)

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Не сите ги интересираат вашите бедни фантазии околу педерлукот, педерски права и други болештии.Уште па да ги презентирате преку паради.;)
You ran out of decent arguments so you picked up on my sexual orientation?

If this wasn't the debate in question, I'd say you are hitting on me sir :X3:.

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053

Не, сакав да ти кажам дека ако за тебе навивањето е бедна фантазија за некој и педерлукот е бедна фантазија и болест, па ве трпат.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754

Иритантно е со англискиов, немој веќе. И не дека рен аутирал од дисентни аргументи, туку баш добар пример ти даде, дека не мора сите да ги интересира нешто за истото да биде промовирано. Ако тебе не те боли кур за прослава на Комити и Вардар, не значи дека не треба истото да се промовира, ако некој друг го заболе дека педерите во оваа земја се дискриминирани, не значи дека не треба ти да се бориш против тоа, sir :X3:

karlovic

имам срце ама имам и фрижидер
Член од
5 ноември 2010
Мислења
616
Поени од реакции
161
прецедателите на клубот маме ебаја од крадење,па уште ќе си бил мангуп да навиваш за Вардар...јас незнам дали вреди ќотек немерен да се изеди за ова..барем да имаше некоја поинвентивн графит...:confused:

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Не, сакав да ти кажам дека ако за тебе навивањето е бедна фантазија за некој и педерлукот е бедна фантазија и болест, па ве трпат.
Дечко, има разлика меѓу тоа што се дискутира овде, и тоа што го спомна. Во мојот случај, никаде нема оштета на јавен имот или други форми на вандализам. Овдека има. Без непотребни паралели молам :rolleyes:
--- надополнето: 19 март 2012 во 14:06 ---
Иритантно е со англискиов, немој веќе. И не дека рен аутирал од дисентни аргументи, туку баш добар пример ти даде, дека не мора сите да ги интересира нешто за истото да биде промовирано. Ако тебе не те боли кур за прослава на Комити и Вардар, не значи дека не треба истото да се промовира, ако некој друг го заболе дека педерите во оваа земја се дискриминирани, не значи дека не треба ти да се бориш против тоа, sir :X3:
ОООоооо црвена ми ѕвездо...

Кога веќе претпочиташ користење на македонски јазик, да те поправам - се вика иритирачки, не иритантно, македонско детенце наше.

Друго, овдека каде гледаш дека се дискутира за комитите специфично? Збориме за вандализам и шарање графити на јавни имоти.

Да беше темава исклучиво за Комитите и нивнава собиранка на фанатици немаше ич ни да ја отворам. Не влечете во насока каде ќе ви биде погодно за аргументирање, ако не е тоа темата на дискусија.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Првпат кога го видов ова, како идеја и како графит искрено ми се свиѓаше. И како што кажаа погоре, поарно би гледал графити за Работнички, Вардар, МЗТ, отколку да читам за Грујо, Бранко, ДУИ, ДПА или да гледам како цел град е "обоен" со постери и плакати заокружи петка, осмица.
И колку што имам јас видено се ова е нацртано по згради и објекти каде што има уште триста други срања и глупости, така да не кењајте сите одма против Вардар и против Комитиве (бај да веј: не сум Комита, да не сфатите дека оти навивам за Вардар па го оправдувам ова).

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.216
Поени од реакции
34.485
И колку што имам јас видено се ова е нацртано по згради и објекти каде што има уште триста други срања и глупости, така да не кењајте сите одма против Вардар и против Комитиве (бај да веј: не сум Комита, да не сфатите дека оти навивам за Вардар па го оправдувам ова).
Не кењаме против Вардар и Комитите (со почитување кон клубот и навивачите), туку против дебилите што ги уништуваат фасадите.
И да, иако „оправдувањето“ за шкртање по ѕидови ти е смешно, фасадата во конкретниот случај беше бела и без други шкртаници по неа.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Дечко, има разлика меѓу тоа што се дискутира овде, и тоа што го спомна. Во мојот случај, никаде нема оштета на јавен имот или други форми на вандализам. Овдека има. Без непотребни паралели молам :rolleyes:
--- надополнето: 19 март 2012 во 14:06 ---

ОООоооо црвена ми ѕвездо...

Кога веќе претпочиташ користење на македонски јазик, да те поправам - се вика иритирачки, не иритантно, македонско детенце наше.

Друго, овдека каде гледаш дека се дискутира за комитите специфично? Збориме за вандализам и шарање графити на јавни имоти.

Да беше темава исклучиво за Комитите и нивнава собиранка на фанатици немаше ич ни да ја отворам. Не влечете во насока каде ќе ви биде погодно за аргументирање, ако не е тоа темата на дискусија.
Браво.

Второ, како каде гледам? Па целата тема ради шаблонот на Комити, и ти викаш мене ме боли кур за Комити, Вардар итн. Каде е проблемот сега?

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Не кењаме против Вардар и Комитите (со почитување кон клубот и навивачите), туку против дебилите што ги уништуваат фасадите.
И да, иако „оправдувањето“ за шкртање по ѕидови ти е смешно, фасадата во конкретниот случај беше бела и без други шкртаници по неа.
Никаде не реков за тие што ги уиштуваат фасадите на куќите. Не е нивно, татко им не го купил тоа, ниту па татко им ќе го бели тоа одново после, така да далеку дека го оправдувам тоа.
Ама пак ќе речам тие 4-5 графити што ги имам видено низ град се поставени каде тоа што веќе има триста глупости шкртано и цртано, за друга немам видено.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.216
Поени од реакции
34.485
Па добро, нема баш многу шкртаници за Тетекс или Силекс во Скопје, инаку би отворил и тема за нив.
Добро знаете на што се однесува темата. Не се сите навивачи уништувачи на ѕидови. Не се ни обидуваме да таргетираме одредена навивачка група, туку одредени ликови кои мислат дека со уништувањето на фасадите ја изразуваат љубовта кон клубот.

Не е нивно, татко им не го купил тоа, ниту па татко им ќе го бели тоа одново после, така да далеку дека го оправдувам тоа.
Тоа е муабетот.

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Браво.

Второ, како каде гледам? Па целата тема ради шаблонот на Комити, и ти викаш мене ме боли кур за Комити, Вардар итн. Каде е проблемот сега?
Пак треба да се повторувам? Тоа беше дадено како пример - станува збор за појави кои ги има насекаде по градов. Дали се работи од политички изјави, до своеволни филозофии, интелектуални бисери, повици за навивање и подршка, до изјави на љубов.

Зборам за тоа дека ваквите работи често се наоѓаат на ѕидот од нечија куќа или зграда. Без разлика дали имало претходно некоја фарбаница, не дава за право некој друг да додаде своја на истото место. Јас не гледам што ве буни овде.

T

Tetro

Гостин
Наша работа е што и како ќе правиме и како ќе го обележуваме градот. Не ви сметаа досегашните шкртаници и потписи сега кога има нешто креативно и убаво почнувате да мрчите. Ако му смета на некој нека дојде да се пожали, бујрум!!!

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Кретени бе..за мене тие шкртачи и графитџии се кретени..незнаат што друго да прават па тоа..само ќутек од полиција за нив.

Kajgana Shop

На врв Bottom