Буџетот ми е 17.000 денари , не е доволно...Па ако имаш некоја комбинација што може да се направи со тие пари , пиши слободно !
Друже, со тие пари... тешко да склопиш гејмерска машина. Али пиши , кои делови можеш да ги искористиш од стариот компјутер, и какви се тие делови. И тогаш може ќе испадне нешто
izvini brat ali ja imam 460 fabricki overklokuvana i nikad ama bas nikad sum nemal nikakvi problemi so nea,dodeka site imaa problemi so ati radeon grafickite na battlefield 3 ja nemav nikakvi problemi, ja vozam na ultra high na igrata na 1920x1080, inace zemav ati 6850, edna nedela i ic ne bev zadovolen so neja ja vrativ i ja zemav 460, inace ati grafickite tapa se,ako sakate da nemate problemi nikakvi zemajte sekogas geforce
А кој се тие сите? " Me, myself and I" ?
Сите кои сакаат да земат добра графичка за не толку многу пари, зимаат АМД ХД, бидејќи се супериорни во однос цена/перфоманси.
И ајде кажи на јазик на кои сите го разбираме, колку фрејмови ти даваат двете графички на одредена игра, и на одредени сетинзи??
Иначе и јас имам хд6850, и графичката си е екстра за 8000 денари. а gtx460 ем е малце послаба, ем е постара ( прва генерација DX11 графичка) и ем е поскапа( претпоставувам дека цената и е околу 9000, ако ја има воопшто некаде на ново).
само мислам дека овој од Chieftec e 550w видете на линкот горе пишува A135 550W RP
Немој да си се излажал да купиш од ДД компјутери! Ќе им е*ам лоповите. На чифтек гаранција... 0 денови а? -_-
Иди друже у мебиус, ќе си земеш чифтек со 2 години гаранција. И не, моделот не е 650 W, туку 550w e. Излеа овие како ќе им текне така си пишуваат.
Ако сакаш да си заштедиш пари, земи си чифтек а80 500w, за 3000 денари, или чифтек а135 500W за 3900 денари. Вториот е поквалитетен од првиот модел. Или чим ти се фрлаат ко што гледам 4000 денари за напојување, собери си уште 800 и земи си кулер мастер сајлент про, модуларно напојување, 500w, со 5 години гаранција
) Господ да те види
)
Значи ако сакаш да заштедиш на пари, зимај го тоа од 3000, а ако сакаш уште подобар квалитет за не многу повеќе пари, земи CM silent pro за 4800. Јас би играл така
Одсекогаш имале најбрза карта или поточно GPU, со исклучок на моментов бидејки GTX6xx уште не се излезени, али крајно e глупо, детски и нубски да кажеш "од секогаш имале подобри карти" без да направиш споредба помегу два или повеке конкретни модели по критериум цена-перформанси.
И како мислиш постабилни
? Сум имал карти и карти од двата производители и не ми "пагале" ми биле стабилни и од двата.
Исто дефинирај ми што мислиш и под тоа "поубав гејмплеј".
Ти сецкаат игрите на АМД карта? Епа нормално ке ти сецкаат ако споредуваш HD5670 со GTX580 и нормално дека nVidia GTX580 ке има "поубав гејмплеј".
и да не заборавиме дека 2 хд6870 у CF за 20 илјади, ќе ја изгазат gtx580 која чини нешто повеќе од 30 илјади. Ма и две хд6850 за 16000 ќе имаат сличен перфоманс ко една gtx580.
Она што е битно, е price/perfomance и тука водат амд, не водат којзнае за колку многу... но сепак водат.
Е сега со HD7xxx направија утка... тука можат да искористат nVidia,и со новите gtx6xx да го превземат водството. И да видиме баш стварно што ќе извадат, може ќе се случи пресврт