Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
Член од
10 август 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
7.811
Абе бојкотерски изиграа, не зезај, ние овде знаеме кои им се силите, а не па они, Снајдер е класична нула, а не е до него, истото важи и за Маикон, нема зашто они да се разочаруваат кога гарант и они знаат до кај е доена работава.
Сеа точно е дека на мизерен начин испаднаа со 2 примени погодоци у 90та+ али реков и пак ќе кажам, што ако дојдоа на тапет Барса да им се одмазува за она пред 2 години ?

Потребен беше ваквиов шамар, не ко лани да се спаси сезоната до некаде, елиминација на Баерн, еден период битка и за Скудето, второ место, освоен Куп и сеуште да постоеше простор за трошење на кредитот со триплетето ...
Вака немаат избор, да не дробам што и како, сега единствен начин за да се поправаат нештата е уште утре да се тргне Раниери зашто нема никаква поента веќе да се држи, не дека и до сеа имаше али ете бар ја наоѓав некаква логика да остане ( играњето во ЛШ ), и летово да се удри здраво, за да ние сме свесни уште пред да почне сезоната дека тимов може до Скудетото, за третото место воопшто и да не се сумјаме, до тој степен да ги оправат работите.
Немаат веќе простор за фикс идеи, нешто слично ко и Милан пред да им дојде Ибра.

п.с. Со оглед дека напред мора да се доведе асален напаѓач, би удрил на Торес без размислување, Поли и Гуарин сакам да останат и од аспект на играчите од нив да се започне со рерконструкцијата која мислам дека ќе ги фати и оние од горе, односно Оријали да се врати а ништо чудно и да се доведен нов тех.директор.
Абе шамари примаме веќе долго време. Лицето ни е црвено од шамари. До пред едно коло примивме 6 шамари по ред, а да не ги спомнувам оние против Шалке лани или оние од почеток на сезона со Гасперини. Само очигледно не ги печат уште доволно јако, оние што треба да го чуваат образот на клубот (каква поетска нота додадов на постот а?:D). Затоа следната година кога ќе играме во втората по квалитет европска лига, или нема да играме воопшто, ќе се освестат сите до последен. Кога играчите пре ќе сакаат да играат во Псж или Малага одколку во Интер.

Мојот став од поодамна е дека ни треба огромна револуција воопшто во компанијата, во целиот клуб. Во многу работи се застанати во времето, вклучително и стилот на играта. Денеска нема место да се биде традиционален во билошто поврзано со бизнисот, колку и да е романтично и убаво да изгледа. Сега требаат огромни промени и што е најважно е потребна свест дека се потребни огромни промени. И се слагам дека сега е најдоброто време да се почне со тоа. И не да се однесуваат како да имаат ADHD туку да се соочат со проблемите што ги имаат и да не си бараат оправдување во минатото.
Се надевам ќе се случат некои работи што се најавуваат.....

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.047
Поени од реакции
45.764
Да не испадне дека кукам, ама и прееска бев со овој став а и сеа откако на 5ка пак им го видов голов на Марсеј, класика фаул у напад, го оттурна Лусио и го оневозможи да рипне но у секој случај, боље е вака, што сега се елиминирани.
--- надополнето: 13 март 2012 во 23:48 ---
Мојот став од поодамна е дека ни треба огромна револуција воопшто во компанијата, во целиот клуб. Во многу работи се застанати во времето, вклучително и стилот на играта. Денеска нема место да се биде традиционален во билошто поврзано со бизнисот, колку и да е романтично и убаво да изгледа. Сега требаат огромни промени и што е најважно е потребна свест дека се потребни огромни промени. И се слагам дека сега е најдоброто време да се почне со тоа. И не да се однесуваат како да имаат ADHD туку да се соочат со проблемите што ги имаат и да не си бараат оправдување во минатото.
Се надевам ќе се случат некои работи што се најавуваат.....
Па тоа е и условот, без оние најавени инвестиции ништо нема да се направи, можно е и поранешниот технички директор на Удинезе и Наполи да дојде ( сега е во Аталанта ), ама се што ни преостанува нас е да се надеваме, после една ваква убер лоша сезона имаат една единствена опција, како ќе ја изиграат ќе видиме, до лани имаа трпение фановите, можеа да поминат бајаги работи, сега не.

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
напизден сум у пм, се ми изгледаше ко фаул во напад голот али од далеку гледав а и наочарите не ги носев па може и да грешам, абе ова французиве во газ праени се да му еам, немавме среќа

Член од
13 октомври 2009
Мислења
2.640
Поени од реакции
1.240
Форлан се налути и си одтиде , ваљда добор видов .
Ќе лажам ако кажам дека не ми е криво . Ќе лажам ако кажам ако им е да се освесвстат и дако даље . Пукам од мука , пукам од нервоза . Од кога знам за себе навивам за Интер и тешко е кога во 2 утакмици ќе примиат гол во 90'
Немам друго што да кажам .

А да ми текна . Поздрав до дотичниот миланез што реди лајкови и се сити на елиминацијата . Да пукнеш

N

Nicky Santoro

Гостин
позицијата на снајдер.... требаше да е фукни со цела сила над голманот(нели он беше спуштен на земја ) , така да позицијава бееше 90% гол како и да е вртите... ама најмалку треба него да му се замери.
Знаете оти испаднавме ? Испаднавме прво заради мечот на жерланд.
Оди глупотресов на 0-0 со марсеј таму.. наместо да оди гол да дај овај на нерешено уткава оди ... после , вечерва гледа не оди овај напаѓач вади , е како бе? мурињо да беше од 60та натаму 3-3-4 ќе се играше овај дрслово на одбранава мисли а резултатов не е како што треба..
гсудиите ги подпомагаа марсеј окс тоа , ама да се жалиме на нив треба да сме ептен забегани.Требаше да ги посериме 5-0 вкупен рез ама тоа е со тој тренер толку.
Морати ако не го избрка раниери тогаш тој е 3пати поглуп од ранко.Абе што убавина гледа во фудбалов што се игра од нас за да го остај телево на клупа? абе мене срам ме фаати кај што гледам очајна игра овај куро го боли лелеле... и остајте вие поубаво сеа што сме испаднале наместо барса ,реал... подобро 5-0 барса да не тепа одколку од марсеј да испаднеме.

• Ми се допаѓа
Reactions: M-M

M-M

Член од
21 ноември 2010
Мислења
206
Поени од реакции
58
Abe gledajte pozitivno na ispagjanevo,sega ke mozeme da se skoncentrirame na osvojuvanjeto na tolku posakuvanoto sesto mesto!:facepalm:
Inaku realnosta e deka nemame igraci be luge, plus go imame Retardieri na klupa,koj brka rezultat so toa sto gi vadi Snajder i Forlan!:tapp:
Godinava otide vo nepovrat,a istoto duri i poloso ke ne snajde i dogodina dokolku ne se prevzemat drasticni merki!
I to!
P.S. Sorry za fontot.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Форлан се налути и си одтиде , ваљда добор видов .
Ќе лажам ако кажам дека не ми е криво . Ќе лажам ако кажам ако им е да се освесвстат и дако даље . Пукам од мука , пукам од нервоза . Од кога знам за себе навивам за Интер и тешко е кога во 2 утакмици ќе примиат гол во 90'
Немам друго што да кажам .

А да ми текна . Поздрав до дотичниот миланез што реди лајкови и се сити на елиминацијата . Да пукнеш

Нема зошто да се нервираш,јес да е ептен токмачки на два пати да примиш гол во 90 минута.
Ама тука друга е работата.
Прво,имаме лузер на клупа.
Пичка од тренер што не знае да нападне кога е најпотребно.
Прави ептен глупи и дежаву формации со умрени играчи.
Второ,го игра Нагамото.Со кој памет ?
Киву иако е на моменти киксер ама има искуство,многу повеќе искуство од НатаТОМО.
Станковиќ во екипа и игра цела утакмица ?
Мислам WTF ?!
Оби требаше од почеток да го игра на негово место,ем помлад и поборбен,ем побрзо и поснажен во дуелите.
Требаше и со тројца напаѓачи да игра напред,Интер изгуби првата како што знам,е не победи.
Немаше што да брани Раниери,најмалку требаше да се брани од ебани Арапи направени од шекер.
Тројца напаѓачи напред и уште во прво полувреме отварање како паштети требаше,ама тоа е,така е тоа кога го имаш Ил Лузеро на клупа.

Се надевам дека што побрзо ќе си оди од Интер,на негово место да дојде АВБ,но со одврзани раце за трансфери на играчи,а на лето пакување куферите на стоката како Станковиќ,Кордоба и остали старци кој цицаат многу пари од клубот.
Ако треба и на слободни трансфери.
Толку од мене,одјава :)

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Јас не знам зошто воопшто се нервирате за поразот..јас па ќефој сум дека конечно ќе му текни на горните дека нешто не чини во тимот(а досега не знам што чекаат)..воопшто не се израдував на првиот гол на милито бидејќи знаев дека и да го поминиме Марсеј повторно ќе испадниме во 1/4 само што ќе ни влеваа лажни надежи како лани кога го испаднавме Баерн..не сакам да гледам ваков неамбициозен Интер кој не сака да постигни нешто во сезоната па затоа сеедно ми е што ќе се случи оваа сезона и дали ќе изгубиме 15-0 од кој било противник..па кога можи едни Лацио и Наполи со 10 пати помал буџет да бидат поамбициозен тим тогаш која е логиката тука??..која е логиката сеуште да се држат истите играчи кои цицаат огромни плати???..јас не сакам да играме во ЛШ догодина бидејќи повторно ќе ги гледаме старците и другите процеси во тимот вака барем да се смени нешто за да се атакува барем на фамозното трето место:facepalm:..кога оваа година Милан ќе не помини во титули и догодино ќе ја манат 20-јката тогаш ќе видиме дали конечно Морати и Бранка ќе се сетат дека фудбалот се игра со трчање и дека време е да се тргни традицијата на страда и да се вадат на минатото..

Член од
10 август 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
7.811
Па тоа е и условот, без оние најавени инвестиции ништо нема да се направи, можно е и поранешниот технички директор на Удинезе и Наполи да дојде ( сега е во Аталанта ), ама се што ни преостанува нас е да се надеваме, после една ваква убер лоша сезона имаат една единствена опција, како ќе ја изиграат ќе видиме, до лани имаа трпение фановите, можеа да поминат бајаги работи, сега не.
Точно. Сеа 100% од фановите и медиумите и сите други се свесни каде лежи најголемата одговорност и кој е генерално најкрив за ситуацијата која ја имаме денес. Комплетно излезе на виделина оваа сезона на целата јавност каде точно се прават грешките во Интер.

Искрено мене ми е и малку жал за стариов (Раниери), ради тоа што со сезонава ќе си заработи место како најлошиот тренер на Интер во времето на Морати, а за тоа нема самиот да е комплетно виновен, дури веројатно повиновен е самиот клуб. Со една реченица он најмногу ќе го јаде за гомната на сите. Човекот е пред пензија, а ние го испраќаме во неа со огромен товар.

Ја се разочарав уште во летото 2010 после тројната, ептен ми го скршија филмот тогаш, иако до тогаш бев ептен во позитивна еуфорија. Искрено очекував да се оствари тоа што се најавуваше да дојде еден класа играч од средина, regista, и еден класа крилен напаѓач,што ќе бидат под 29-28 години и со тоа ќе го имавме во тој момент најкомплетниот и најразноврсен тим во светот. Од тој момент да земевме тренер (дури и Бенитез да го задржеа долго време) за долг период, 2-3 години, и секој трансфер период да купувавме по еден играч, не повеќе, на клучни позиции, до денешен ден ќе гарантирано ќе имавме скоро готов нов тим со нов костур, со можност да се додаваат млади играчи и ќе бевме спремни пак за титули. Дури и да завршувавме 2-3 неколку сезони. Они го направија спротивното. Не мрднаа со мал прст, продадоа играч, и пробуваа се да замрзнат како што е, и најстрашно ги имаа истите очекувања како од претходната сезона.

Имавме една огромна шанса тогаш, да испливаме во самиот крем на фудбалот на подолго време, да станеме неколку сезони еден од 2-3та најсилни клуба во светот, па од тројната се да оди нагоре во успон. Али јбг не се искористи тоа, а тоа секогаш е разликата меѓу добрите и најдобрите, колку добро си ги користиш шансите за иднината. Имаше една изрека- моментот кога престануваш да мислиш на иднината, а почнуваш да гледаш во минатото е моментот кога почнуваш да умираш.
Супер ќе биде ако сега почнат со коренити измени, ама штета е што не почнаа уште одма кога требаше. Сега претпоставувам сите интераши се свесни дека на каков и начин да почнеме да се вадиме од ситуацијава, ќе ни бидат потребни минимум 2 до 3 сезони, без скоро никакви успеси за пак да се изгради костур на тимот и пак да се врати тимот во колосек (мислам на позиција за титули), имајќи предвид дека, ако е вистина, нема претерано да се инвестира. Сега само Снајдер го имаме како дел од костурот. Се надевам барем дека од младиве што ги имаме, а покажаа некои огромен потенцијал, ќе се покажаат како добар матерјал. Се друго за мене би огромен неочекуван успех.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.047
Поени од реакции
45.764
Искрено мене ми е и малку жал за стариов (Раниери), ради тоа што со сезонава ќе си заработи место како најлошиот тренер на Интер во времето на Морати
Bitch pleease
, Гасперини беше отпуштен без победа на официјален натпревар, прв случај у историја на Интер ако не се лажам.

Член од
13 јануари 2012
Мислења
1.800
Поени од реакции
1.665
Кога сте заговориле снајдер снајдер го извади кретенот раниери.Па снајдер се пожали ан повреда ебаго нели ја осетивте гримасата кога излезе од игра накај раниери и кога се фати за ногата.Што ви е крив раниери што имаме глупи играчи.Лусио не заеба и на 2 та натпревари во последната минута.Глупако сакаше неш да напраи ама го изебаа на 1000 начини.

Член од
10 август 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
7.811
Bitch pleease
, Гасперини беше отпуштен без победа на официјален натпревар, прв случај у историја на Интер ако не се лажам.
Е да, тој "мал" факт го заборавив. :)
Мада, in Ranieri's defence, за малку ќе ни го бутнеше рекордот од 7 пораза по ред, поставен вооо шознам, средина на 19 век кога Италија се обединувала. :D

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
Па ко че ми текни, на полу сезона и Мота го продадовме. Немој да ми кажувате сакал да си оди, зато го продадовте. Ма че играш пичкати материна и че чутиш дури да ти заврши договорот! Ако беше обратна ситуацијата, тие да си сакаа да замини Мота, а тој да нејчеше, да не си заминеше случајно? Че чутеше ко пичка и че си земаше плата.:mad:
Ајде сеа летово нека го продадат и Снајдер, еве читам и Кутињо сакале да го земат за стално во Еспањол, нека го продадат и него, Поли, пошто нема години, нека се одкажат и од него, Гуарин назад, нека си остани Раниери и нека се гона у триста лепе пички материни!!!!!:mad:
п.с
Јас до крајов на сезонава за Наполи навивам.

Kajgana Shop

На врв Bottom