Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Ти верувам јас ... Но обиди се да им објасниш и на твоите цивилизирани браќа , кои велат дека македонците никад не се насилни , туку само жртви.

Обиди се овие статистики да ги внесеш во интернет страниците , пошто има еден член Собирач на Црна Хроника , кој, кого , како , кога тепал.

Но во Сител , Канал5 , немаше никакво известување за претепани во плоштадот во Куманово , и за дечкото што лежел 4 недели во болница.
Исто така верувам никој не одговорил за тој настан.

Фала за услугата што ми ја направи , и да барав не ќе можев да најдам вакви информации од прва рака (пошто ни Полиција , ни Медиуми никој не кажува)... пошто јас кога велам дека знам за Х У претепани албанци ... не ми веруваат ... но ете ве вас тепачите што ми помагате.

Иначе колку идат куќите и дуќаните низ Куманово.
Пријателе колку е скорот на истепани Македонци,а колку на Албанци изминатава недела?
Зошто за една чврга одма кревате прашина преку телевизии,преку слики преку весници се жалате.Бетар од женине сте што се жалаат од семејно насилство :pos:
Упс ве навредив! Не сте ни жени,нешто подоле сте...

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.880
Пријателе колку е скорот на истепани Македонци,а колку на Албанци изминатава недела?
Зошто за една чврга одма кревате прашина преку телевизии,преку слики преку весници се жалате.Бетар од женине сте што се жалаат од семејно насилство :pos:
Упс ве навредив! Не сте ни жени,нешто подоле сте...
Еве дечкото вели дека тепале цел плоштад , еден од нив 4 недели бил во болница.
Ај те молам кажи ми , знаеше ти ? Можеш да ми обезбедиш вест од медиумите или од МВР ? Има некој казнет за тоа ?

Да беше кревање прашина ќе бидеше голема работата за оваа во Куманово ... но ете никој не разбрал.

Овој пат мораше да биде голема, пошто 5 лица завршија у болница , зарем и за ова да се молчи ?

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Ај те молам кажи ми , знаеше ти ? Можеш да ми обезбедиш вест од медиумите или од МВР ? Има некој казнет за тоа ?

Да беше кревање прашина ќе бидеше голема работата за оваа во Куманово ... но ете никој не разбрал.

Овој пат мораше да биде голема, пошто 5 лица завршија у болница , зарем и за ова да се молчи ?
А зошто го кажуваш ова коа демек вие мирно си седевте и пред тоа и после оваа случка?
Си ги вртиш работите како што тебе ти чинат.. алал да ти е...

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.970
Поени од реакции
73.964

Тепаа цел плоштад дека најпрвин група Албанци нападнале Македонски деца.
Ама во исто време Кумани се враќале од утакмица иииии....

Како бе не си информиран, нели и и во Куманово живееше :confused:

sickjoce

Ненормален
Член од
30 јуни 2007
Мислења
1.231
Поени од реакции
337
Дарданиа "брат" да си тука до мене како би ти смавал еден бокс, инаку по природа сум смирен тип би продолжиле да пиеме у кафанката и јас би ја платил и сметката ама не би го пропуштил тоа задоволство и мое име и у име на пола Кајгана.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Дарданиа "брат" да си тука до мене како би ти смавал еден бокс, инаку по природа сум смирен тип би продолжиле да пиеме у кафанката и јас би ја платил и сметката ама не би го пропуштил тоа задоволство и мое име и у име на пола Кајгана.
Само еден ?
Тапа си :icon_lol:

Член од
19 декември 2010
Мислења
246
Поени од реакции
296

Пред да судиш треба да знаеш зошто бил тепан;).Неможе некој од Швајцарија што доаѓа еднаш во 6 години да изиграва шериф.Планинарот беше тепан , затоа што влета со негова кола во кафич полн со Македонци.Можеше да има жртви, па после си го доби тоа што си го заслужи.

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Ахх лелеее, ми се гади од сликине погоре... :sick: Не ми се верува какви све суштества го дишат воздухот на планетава и го трошат кислородот...:sick:
Туку да ги запрашам нешто албанциве на форумов, кои гледам пишуваат тука во темава... - Вие бре да не го заборавивте крвавиот режим на владеење на Милошевич во Србија...? И на паравоените српски формации, како на пример Аркановите тигрови...? Заборавивте ли што ви правеа? Ве истоварија како задњи лајна преку граница и ние ве примивме овдека како бегалци за ДЕНЕС да не тепате по улици и автобуси...Секакви права уживате во нашава држава и малку ви е...Имајќи го предвид вашете IQ, потполно ви го разбирам мотото - - побиј све и владеј...Пошто вие другачије не ни знаете...
Абе за вас само остар режим треба, да не смеете да писнете, да ни се клањате по улици, да молите за милост...Само така на вас може паметот да ви дојде...И знаете зашто ве поддржува Запад? -Затоа што со вас може најлесно да се манипулира, бидејќи 95% сте проста и дивљачка маса...И тоа е факт...

Чест на исклучоците од ова што го наведов...Има и од кај нив добри луѓе, ама мноогу ретко...Затоа генерализирам со горенаведеното!

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Ти верувам јас ... Но обиди се да им објасниш и на твоите цивилизирани браќа , кои велат дека македонците никад не се насилни , туку само жртви.

.
Ти мора да си член на ДПА. А и ако не си, перфектен си за кај нив, оти владееш со таква циничност.

Кој и да е, колку и да е ладен човек, при толку провокации и малтретирања ќе врати со сила.

Правото на самоодбрана секаде е дел од најопштите човекови права (кои вие толку ги споменувате и барате) и секаде се почитува, но е ни кај нас, кога употребуваш право на самоодбрана против Албанци. Не смееш да вратиш дури и кога ти го тепаат сопственото дете.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.145
Поени од реакции
83.815
Фала за услугата што ми ја направи , и да барав не ќе можев да најдам вакви информации од прва рака (пошто ни Полиција , ни Медиуми никој не кажува)...

.
Секако.

Со еден куп (условно кажано македонски) невладини организации (спонзорирани од Сорос), 40 албански невладини, кои скокаат и разбрануваат јавност секогаш кога некој УЧК-командант ќе има PMS, со еден куп албански медиуми, обсе-мобсе и слични, Ким Мехметовци, опозициони албански партии и конечно, ДУИ во сите пори на општеството...

Со сите овие крлежи залепени за Македонија, да отидам на пазар и криво да го погледнам продавачот од Кондово, има да се труби на сите медиуми и амбасадата на САД има одма да реагира. Тоа и се покажа на дело минативе денови, кога најпотенциран беше случајот од Кисела Вода, а маргинализирани сите други (30+) кои беа во ваша режија.

Поради сето ова, не ми личи дека некој ќе ти поверува на измишљотинте за наводно необјавени напади врз Албанци, од страна на Македонци.
Дури ни твоите сонародници не верувам дека паѓаат на ваквите глупости, па дури ни ликови како Дивајн или Леандра.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom