Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
a zoshto vie pomladive ,,,shto znaete angliski perfektno ne pochnete informaciite kade shto se zhrtvi na maltretiranja i fizichki napadi makedonci a storiteli albanci da pochnete po socijalnive mrezhi da ja shirite vistinata ,,vaka ispagja kako i sekogash dodeka makedoncite spijat ovie rabotaat ,i mediumski se sekogash vo prednost pred svetskata javnost ,[pochnete i vi so informacii po socijanive mrezhi so informacii ,vistinski,,,,,,,,,,pa posle se chudime od kade strancive ,,,,obichnite gragjani razbrale deka vo makedonija makedonskite albanci bile maltretirani prevzemete neshto i na mediumska promocija na nastanite onakvi kakvi shto se ,,,,,,,vie ste na poteg da im objasnite na vashite prijateli od drugve drzhavi shto navistina se sluchuva,,,,,,,,,,
Колку можеме пишуваме, сепак они се во предност затоа што си отвараат порталчиња и лапаат парички од некои црни фондови за гнасотиите што ги пишуваат и објавуваат, а нашето е волонтерско...
--- надополнето: 10 март 2012 во 13:55 ---
Чаир ли било ова?

Им влегле дома ги претепале и им ја демолирале куќата сабота, 10 март 2012

Нападнато семејство во Скопје, тројца завршиле на Ургентен

Вчера околу 17:40 часот, во Скопје на ул.„Славеј Планина“ во домот на Ѓ.Б. (61), влегле Р.М. (21), О.М. (15), С.М. (37), Р. М. (40), Б.М. (27), Р.М. (63) и С. М. (16) сите од Скопје и со камења, безбол палки и други тврди предмети почнале да кршат по куќата при што ја искршиле влезната врата, прозорите од куќата, и целосно го искршиле излогот на дуќанот.

Ги нападнале Ѓ.Б., Н.Б. (58) и С.Б. (36). Тројцата повредени биле пренесени во Ургентен центар каде што им се констатирани тешки телесни повреди. МВР ги привела лицата кои го извршиле нападот и против нив ќе биде поднесен соодветен поднесок.
На Кале е Славеј Планина кај Турска амбасада..изглеа цигани се сите.

Член од
6 октомври 2008
Мислења
1.884
Поени од реакции
2.088
Чаир ли било ова?

Им влегле дома ги претепале и им ја демолирале куќата сабота, 10 март 2012

Нападнато семејство во Скопје, тројца завршиле на Ургентен

Вчера околу 17:40 часот, во Скопје на ул.„Славеј Планина“ во домот на Ѓ.Б. (61), влегле Р.М. (21), О.М. (15), С.М. (37), Р. М. (40), Б.М. (27), Р.М. (63) и С. М. (16) сите од Скопје и со камења, безбол палки и други тврди предмети почнале да кршат по куќата при што ја искршиле влезната врата, прозорите од куќата, и целосно го искршиле излогот на дуќанот.

Ги нападнале Ѓ.Б., Н.Б. (58) и С.Б. (36). Тројцата повредени биле пренесени во Ургентен центар каде што им се констатирани тешки телесни повреди. МВР ги привела лицата кои го извршиле нападот и против нив ќе биде поднесен соодветен поднесок.
Нека ми влезе шкондронот дома, нема жив да излезе матер им ебам!

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Освен запалениот мост во Ѓорче,скршени се и неколку дуќани,барем според сликите од сајтот што ги видов неколку страни наназад,кај мене во маало е тоа.

Жал ми е за жителите на Лака искрено,мирни луѓе кој си земаа некоја пара од продавање на тезгите на пазарче во Ѓорче,ама поради бубуљичави и неизживеани куртони ќе треба да си кружат преку Нерези или Сарај за да дојдат до пазарче пак.
Или со кајак да го преминуваат Вардар.

Пишав пак,ќе пишам и сега,тражили сте гледајте.
Кој се закачил со луѓе од Ѓорче,црно му се пишува.

Дуќаните што се демолирани,едниот е исто така мини пазар што се вика на човек од Сарај,голем курчатор,додека другиот беше фризерски салон на исто човек од Сарај кој пред Нова година мислам беше,направи сообраќајка во Ѓорче кај црквата и усмрти една жена и детенце,а после и избега од местото.
Ако им е.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Главниот град гори а на телевизија Груевски нашол инвеститори.....Кој држава сме по по по...Марсовци да дојдат ке ги дадат на крај од вестите...прв мора Премиерот...

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
S

Shellshock nam67

Гостин
Освен запалениот мост во Ѓорче,скршени се и неколку дуќани,барем според сликите од сајтот што ги видов неколку страни наназад,кај мене во маало е тоа.

Жал ми е за жителите на Лака искрено,мирни луѓе кој си земаа некоја пара од продавање на тезгите на пазарче во Ѓорче,ама поради бубуљичави и неизживеани куртони ќе треба да си кружат преку Нерези или Сарај за да дојдат до пазарче пак.

Дуќаните што се демолирани,едниот е исто така мини пазар што се вика на човек од Сарај,голем курчатор,додека другиот беше фризерски салон на исто човек од Сарај кој пред Нова година мислам беше,направи сообраќајка во Ѓорче кај црквата и усмрти една жена и детенце,а после и избега од местото.
Ако им е.

ova vejke se elementi na graganska vojna

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Комедија од власт имаме. Срамота.

S

Shellshock nam67

Гостин

Кликнете на сликата за поголема верзија.
Сведоштво на тепаните браќа: Крвнички не тепаа додека ние баравме помош

Сподели со твоите пријатели!15
Скршена вилица, нос и прсти, убод со нож ова се само дел од повредите на претепаните скопјани во Ѓорче Петров, пренесе Вечер.
Според весникот станува збор за двајца браќа кои биле претепани на само сторина метри од нивната куќа.
„Не знам дали сакаа, но многу лесно можеа да не убијат“, изјавил 31 годишниотc Б.Т. кој заедно со 28 годишниот Д.Т., негов брат околу 22.30 часот излегле од дома за да се прошетаат покрај кејот на Вардар.
Момчињата биле пресретнати до група насилници вооружени со дрвени палки и ножеви.
„Видовме група од десетина луѓе, но не им обрнавме внимание. Кога се доближија, забележавме дека имаат палки во рацете. Еден од нив ми се обрати со зборовите - Вие ли ќе тепате Албанци?“ раскажува Б.Т.

Браќата кога виделе за што станува збро почнале да бегаат кон населбата, стадионот на фудбалскиот клуб „Македонија“ и угостителски објект кој е во близина за жал напаѓачите биле побрзи.
„Буквално на сто метри од сопствената куќа не стигнаа и почнаа да не тепаат. Не удираа со тупаници, клоци и безбол-палки. И јас и брат ми паднавме на земја. Викавме, но тие не престануваа. Продолжија душмански да не удираат додека лежевме. Брат ми го избодоа со нож во грбот, а мене ме удираа со палки по главата“ раскажува Б.Т. за весникот Вечер.
Браќата викале, но никој не ги слушнал, напаѓачите по тепачката побегнале, а тие со крајни напори успеале да стугнат дома, и да повикаат Брза помош. Во болница им биле констаирани тешки телесни повреди. Б.Т. се здобил со двојна скршеница на вилицата, тешка повреда на носот и скршени прсти, додека Д.Т. имал тешка повреда на рамото и убод со нож во грбот.

Лекарите ги превзеле сите неопходни мерки за санирање на повредите, а од полицијата велат дека немаат осомничени лица за овој напад.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
ПРЕВЗЕМЕНО ОД:
http://turli-tava.blogspot.com/2012/03/blog-post.html

Меѓуетнички инциденти - КАДЕ Е ПОЛИЦИЈАТА (ако воопшто постои) ?

Што се случува во последниве неколку дена ?! На улици,во автобуси страдаат невини лица ... Жално е тоа што страдаат малолетни деца,кои се малтретирани од страна на албанците.За 2 дена се пријавени 3-4 ако не и повеќе случаеви.Во Ѓорче избодени се двајца браќа од страна на група албанци,во Градски Парк се тепани исто така од страна на група албанци,во Тетово е малтретирано малолетно девојче,во автобус се тепани деца .... ЗОШТО НИКОЈ НИШТО НЕ ПРЕВЗЕМА ?! Каде е полицијата ?! Јас знам каде се,СПИЈАТ ВО СТРАТУСИТЕ ! Седиштата се искинати од свињите дебели ! Каде се т.н стручњаци од МВР ? Туку,на тие баш им е гајле,убаво им е на нив,си ги греат газовите во фотељите,децата нивни се шетаат насекаде со телохранители и нив им е супер,нема потреба за грижа.А невини деца нека страдаат по улиците,и нека бидат жртви на насилства извршени од страна на НЕАНДЕРТАЛЦИ и ИНЦЕСТИ ... Ова е срамота !

Гледав вести и МВР ги нарече овие инциденти “СИТНИ“ ... Како можеш така да кажеш бе,копук еден ? Нели ти е срам ? Запрашај се дали на родителите на избодените деца им се СИТНИ овие инциденти.Дали треба да бидат убиени деца за да вас ви биде тоа НЕситен инцидент ? Тебе да ти го избодат детето,па дали тогаш ќе речеш дека се ситни ? Не верувам ... СРАМ ДА ВИ Е !

Никогаш не рекле на вести дека виновниците се најдени и осудени...Единствено што знаат да го кажат тие неспособните е ИМАМЕ ОСОМНИЧЕНИ,ПОТРАГАТА СЕУШТЕ ТРАЕ .... Оваа реченица е најупотребувана од нивна страна,и со секое нејзино употребување значењето се губи.Дојдено е до тој степен да,кога ќе кажат вакво нешто веќе знам дека ништо не превземаат и дека тоа го кажуваат колку да се рече нешто,да им се замачкаат очите на народов ... Јас би рекол,ЕБИ ЈА ВЛАСТА,И ЕБИ ЈА ПОЛИЦИЈАТА ! Затоа што тоа се све едни саможивници,кои што гледаат да им е убаво на нивниот гз,а за народот никој ништо не прави ! Ние сите сме пиони на власта,која што си поигрува со нас,и режира филмови како што на нив им одговара.Верувам дека и овие меѓуетнички инциденти се изрежирани од нивна страна,како што беа изрежирани многу други работи за кои многу луѓе незнаат.Високата и средната класа се договараат и уживаат во нивните удобни фотељи,додека ниската класа (НАРОДОТ) се пиони и се тепаат и кољат за нечија забава.Сето ова наликува на времето на Римската Империја кога високата и средната класа седат во ложите во арените,а народот се убива за нивна забава...Исто е и сега,само што многу луѓе не го сфаќаат тоа ... Криво ми е што има толку многу луѓе со испран мозок во нашава држава.Нека идат пак да гласаат сега,нека трчаат уште во 8 часот сабајле да не им избега ливчето.Знаат да се собираат по илјадници луѓе на митинзи и сл.а кога ги викаш на протест за нивно добро,никој не се појавува.Можеби затоа што немаме локуми и кафе на протестот,па затоа не доаѓа никој,а ?Да ги прашаш сите дали знаат за што гласаат,нема да знае никој да ти одговори на прашањето.Толку им се испрани мозоците што не гледаат што се случува околу нив,дека народов гладува,дека народот е исцрнет,дека платите остануваат исти дури и се намалуваат,а се друго поскапува,ништо нема тргнато во нагорна линија.Ќе ми речат па ете споменици направија,ШТО АКО НАПРАВИЛЕ СПОМЕНИЦИ ?! Можеш да ги јадеш спомениците ? Дали тие ќе нахранат некое семејство ? НЕ ! Со тие пари можеа да се отворат фабрики,да се вработат луѓе,да носат храна дома на семејствата .... Не ми требаат мене споменици,ДАЈ МИ ПРИЛИКА ДА МОЖАМ ДА ЖИВЕАМ ! Слушнете ја оваа песна од мој ценет пријател Вистината е како пипер в очи-Марко С.В.П (Зад Аголот) и ќе ви станат многу работи јасни ... Се е кажано во една строфа !

Овие инциденти се само уште еден доказ дека оваа држава е се,само не Македонија и македонска,и ние Македонците сме малцинство во неа ... Албанец ќе направи инцидент,неможат да го најдат(демек),а и да ги најдат ги ослободуваат за 1 ден,а додека ние да направиме нешто такво,ем ќотек ќе си изедеш и ем во ќорка ... Не важат никакви закони за нив,се однесуваат како шерифи да се во градов,никој ништо не им прави,и затоа се толку силни ... Но во исто време се и најголеми кукавици (да не кажам пички) што се собираат по групи од 6-7 лица,и напаѓаат луѓе кои што се сами.Ако се толку јаки,зошто не искочат 1 на 1 и да се тепаат ?

До некаде крив е и нашиот народ ... Од секогаш тој ќутел,и дозволувал да биде малтретиран,затоа и е дојдено насилството до овој степен.Многу се малку луѓето што мислат како мене,и што би покажале заби на оваа неправда.Сега сигурно многу од нив ќе ме сметаат за будала,и нема ни да го прочитаат ова затоа што не сакаат да си прават проблеми ... А што правиме и ако некој од нивната околина биде повреден ? Дали тогаш ќе се активираат тие луѓе ? Можеби,но тогаш е касно ... После ебење,нема каење ! Активирајте се за да се спречи тоа,не од кога ќе се деси да пробате да го спречите,затоа што нема враќање назад ....

КРЕНЕТЕ СЕ НАРОДЕ,НАПРАВЕТЕ НЕШТО,СПРЕЧЕТО ГО НАСИЛСТВОТО .... СТРАДААТ НЕВИНИ ЛУЃЕ,ГРАДОВ СТАНУВА ОПАСЕН.НЕ ДОЗВОЛУВАЈТЕ ДА СИ ПОИГРУВААТ СО НАС ! ВЛАСТА ТРЕБА ДА СЕ ПЛАШИ ОД НАРОДОТ,А НЕ НАРОДОТ ОД ВЛАСТА !

Ова е напишано со цел да се крене свеста на народот,затоа што многу малце се свесни за тоа што се случува околу нив,што е навистина жално ....

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.373
Поени од реакции
1.596

Ако им е.
Сигурен ли си дека баш за тие дуќани станува збор ???
Инаку човекот што продаваше таму , баш супер стоеше со сите македонци во Ѓ.П , не лупај глупости , а за фризерот па да не збориме ... кај нашле нив да ги закачаат , цел живот се тука со продавници , со нив никогаш немало проблеми.

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.538
Поени од реакции
2.229
Значи нема да дискутирам многу по ова прашање туку само ќе цитирам еден професор по казнено право кој рече:
,,Секое општество има такви криминалци какви што заслужува"
што според мене значи дека неможете вината да ја барате во турските серии, долините на волците, сител, алсат или каде било туку не би било лошо малце повеќе да се навлезе во суштината на општеството, системот, според мене министерството за образование и останатите внатрешни фактори.....

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Побрзо МНР ке ја смири ситоцаијата одколку МВР :/

Г

ГОЦ-К.О

Гостин
Тој блогерот многу убаво кажува..Ова е масло на грција..Како што беше 2001..

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Сигурен ли си дека баш за тие дуќани станува збор ???
Инаку човекот што продаваше таму , баш супер стоеше со сите македонци во Ѓ.П , не лупај глупости , а за фризерот па да не збориме ... кај нашле нив да ги закачаат , цел живот се тука со продавници , со нив никогаш немало проблеми.
Читај малце погоре,според сликите што ги видов,ми изгледаат на тие.
А дека добро стојат,на друг кажувај му,не мене ;)
--- надополнето: 10 март 2012 во 14:42 ---
ova vejke se elementi na graganska vojna
Да бе,трета светска војна.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom