Не си информиран,сквадрон Модернизирани МИ-24(а.к.а летечки тенкови) модифицирани во Израел,МИ 17,ми 8 имаме и 4 СУ-25,понатаму оклопномеханизирана Бригада + уште 4 бригади за брза реакција,нашата армија е составена само од професионалци...дури успејаа и штабот во кабул да го одбранат од напад на талибанците,нејсе располагаме и со над 250 оклопни возила и моколу 30 тенкови Т-72,да не ја спомнувам ракетната артилерија на пример БМ-21 град со домет над од 40км.abe kazi mu na coek koj bil dobrovolec 2001 i on ke ti kaze sve sea neame niso sea nie go branime Afganistan od sopstveniot narod a vo zastita na agresorot ne pa sami ke se branime.
Кај мене беше мирно освен во далечина што ја слушнав добро познатата песна отпеана од неколкумина поднапиени...што ти требаше Господ к** ти даде ти го сечеше
samo muda neame izlea mislam vechina svaka chast na poedinci ali bez sloga nema boga!Не си информиран,сквадрон Модернизирани МИ-24(а.к.а летечки тенкови) модифицирани во Израел,МИ 17,ми 8 имаме и 4 СУ-25,понатаму оклопномеханизирана Бригада + уште 4 бригади за брза реакција,нашата армија е составена само од професионалци...дури успејаа и штабот во кабул да го одбранат од напад на талибанците,нејсе располагаме и со над 250 оклопни возила и моколу 30 тенкови Т-72,да не ја спомнувам ракетната артилерија на пример БМ-21 град со домет над од 40км.
И да...Грците крекаат дека наводно одредени фирми од хемиската индустрија правеле хемиско оружје или материјали за двојна намена но Р.М има потпишано конвенција против хемиско оружје,нејсе цијановодород сарин и мастард можат да се употребат...ако веќе е тргнато кон масовно убивање т.е село по село со токсините и....тишина.
Има оружје доволно за да се испотепаме ама факт е дека нема ЛОГИКА да се тепаме меѓусебно.
Алора ти кога незнаеш не збори, посебно не за Ѓорче !! Местото каде се нападнати двајцава во Ѓорче е позади стадионот каде од другата страна е албанско село и поминуваат преку мост дрвен за да поминат преку Ѓорче. Ти со цел памет мислиш дека невратено ќе остане ова ?! За други места може ама за во Ѓорче не ми кажувај те молам ... Во Ѓорче 2 кај бензинската на излез накај Тетово има 2-3 албански фамилии и тоа е тоа во Ѓорче. Во Општина Ѓорче има уште едно Албанско село ама тоа е после Волково, Никиштани и тоа е усвет у планина !!! Не правете слика за Ѓорче тоа што не е ...далеку дека не е возможно,ама гледај пак тие територии имаат шаљбанци,во ѓорче има,на кеј се движат симнуваат звезди доле на клупите кај камени,нека дојдат во аеродром или ново лисиче да нападнат,или карпош,капиштец.....каде се таму????
Според испитувањето што го правев минатата недела, процентот на Албанци во Ѓорче е околу 2,4 проценти. А и живеам во Ѓорче, така да, остај што си зборат другите. И тука завршува муабетот за Ѓорче и Албанците.Алора ти кога незнаеш не збори, посебно не за Ѓорче !! Местото каде се нападнати двајцава во Ѓорче е позади стадионот каде од другата страна е албанско село и поминуваат преку мост дрвен за да поминат преку Ѓорче. Ти со цел памет мислиш дека невратено ќе остане ова ?! За други места може ама за во Ѓорче не ми кажувај те молам ... Во Ѓорче 2 кај бензинската на излез накај Тетово има 2-3 албански фамилии и тоа е тоа во Ѓорче. Во Општина Ѓорче има уште едно Албанско село ама тоа е после Волково, Никиштани и тоа е усвет у планина !!! Не правете слика за Ѓорче тоа што не е ...
А зарем не е очигледно дека некому тоа е и целта, дека овие провокации се со цел да "не се ќути"?Реално ако гледам па и Махатма Ганди да бевме неможе веке да се ќути
Со тоа само ќе им "играш" како што ти "свират". Некој го сака токму ова што си го напишал, за да има изговор да ги започне своите мрачни планови.Зашто секогаш напаѓаат 6 души на 2????Зашто не нападнат 3 на 3?????ЗАШТО СЕ ПИЧКИ!!!!!!!ОСВЕН У ЧАИР НЕМАТЕ МУДА НАДВОР ОД ЧАИР ДА ТЕПАТЕ,сеа треба јас да се собереме пола маало 20 души,и да отидеме на меѓуградска автобуска зашо таму живеам у близина да ги здрвиме од мавање сите албанеци,жени деца,старо младо се по ред!!!!!!!!КУРШУМ У ЧЕЛО ЗА ВАС САМО!!!!!!МИ СЕ ПОЛНЕШЕ СРЦЕТО КОА ПЛАЧЕА ТИЕ ОД СВ.ПЕТКА ПРЕД ГРАДСКА БОЛНИЦА КАО ИМ ГИ ПОТЕПАЛЕ ДЕЦАТА!!!!!