Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Кај мене беше мирно освен во далечина што ја слушнав добро познатата песна отпеана од неколкумина поднапиени...што ти требаше Господ к** ти даде ти го сечеше :)

B

Black Guard

Гостин
abe kazi mu na coek koj bil dobrovolec 2001 i on ke ti kaze sve sea neame niso sea nie go branime Afganistan od sopstveniot narod a vo zastita na agresorot ne pa sami ke se branime.
Не си информиран,сквадрон Модернизирани МИ-24(а.к.а летечки тенкови) модифицирани во Израел,МИ 17,ми 8 имаме и 4 СУ-25,понатаму оклопномеханизирана Бригада + уште 4 бригади за брза реакција,нашата армија е составена само од професионалци...дури успејаа и штабот во кабул да го одбранат од напад на талибанците,нејсе располагаме и со над 250 оклопни возила и моколу 30 тенкови Т-72,да не ја спомнувам ракетната артилерија на пример БМ-21 град со домет над од 40км.

И да...Грците крекаат дека наводно одредени фирми од хемиската индустрија правеле хемиско оружје или материјали за двојна намена но Р.М има потпишано конвенција против хемиско оружје,нејсе цијановодород сарин и мастард можат да се употребат...ако веќе е тргнато кон масовно убивање т.е село по село со токсините и....тишина.

Има оружје доволно за да се испотепаме ама факт е дека нема ЛОГИКА да се тепаме меѓусебно.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Кај мене беше мирно освен во далечина што ја слушнав добро познатата песна отпеана од неколкумина поднапиени...што ти требаше Господ к** ти даде ти го сечеше :)

Дали знаеш дека Господ Исус Христос бил обрежан.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Не си информиран,сквадрон Модернизирани МИ-24(а.к.а летечки тенкови) модифицирани во Израел,МИ 17,ми 8 имаме и 4 СУ-25,понатаму оклопномеханизирана Бригада + уште 4 бригади за брза реакција,нашата армија е составена само од професионалци...дури успејаа и штабот во кабул да го одбранат од напад на талибанците,нејсе располагаме и со над 250 оклопни возила и моколу 30 тенкови Т-72,да не ја спомнувам ракетната артилерија на пример БМ-21 град со домет над од 40км.

И да...Грците крекаат дека наводно одредени фирми од хемиската индустрија правеле хемиско оружје или материјали за двојна намена но Р.М има потпишано конвенција против хемиско оружје,нејсе цијановодород сарин и мастард можат да се употребат...ако веќе е тргнато кон масовно убивање т.е село по село со токсините и....тишина.

Има оружје доволно за да се испотепаме ама факт е дека нема ЛОГИКА да се тепаме меѓусебно.
samo muda neame izlea mislam vechina svaka chast na poedinci ali bez sloga nema boga!

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Oвие ''паметниве'' од Крушопек сами си пресудиле !! За 60 години соживот со нив немало проблеми сега да има ?! Не останува во Ѓорче невратено ... изгледа сајлите од мостот ќе треба да се сечат ...

Член од
17 август 2011
Мислења
10.295
Поени од реакции
18.298
Како може волку неписмена власт да имаме не ми е јасно..Па воведи полициски час бе не е веќе заебанција ова..Или чекате да згине некој:facepalm:
Кур што ке добиете гласови пак стока една..

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
далеку дека не е возможно,ама гледај пак тие територии имаат шаљбанци,во ѓорче има,на кеј се движат симнуваат звезди доле на клупите кај камени,нека дојдат во аеродром или ново лисиче да нападнат,или карпош,капиштец.....каде се таму????
Алора ти кога незнаеш не збори, посебно не за Ѓорче !! Местото каде се нападнати двајцава во Ѓорче е позади стадионот каде од другата страна е албанско село и поминуваат преку мост дрвен за да поминат преку Ѓорче. Ти со цел памет мислиш дека невратено ќе остане ова ?! За други места може ама за во Ѓорче не ми кажувај те молам ... Во Ѓорче 2 кај бензинската на излез накај Тетово има 2-3 албански фамилии и тоа е тоа во Ѓорче. Во Општина Ѓорче има уште едно Албанско село ама тоа е после Волково, Никиштани и тоа е усвет у планина !!! Не правете слика за Ѓорче тоа што не е ...

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Алора ти кога незнаеш не збори, посебно не за Ѓорче !! Местото каде се нападнати двајцава во Ѓорче е позади стадионот каде од другата страна е албанско село и поминуваат преку мост дрвен за да поминат преку Ѓорче. Ти со цел памет мислиш дека невратено ќе остане ова ?! За други места може ама за во Ѓорче не ми кажувај те молам ... Во Ѓорче 2 кај бензинската на излез накај Тетово има 2-3 албански фамилии и тоа е тоа во Ѓорче. Во Општина Ѓорче има уште едно Албанско село ама тоа е после Волково, Никиштани и тоа е усвет у планина !!! Не правете слика за Ѓорче тоа што не е ...
Според испитувањето што го правев минатата недела, процентот на Албанци во Ѓорче е околу 2,4 проценти. А и живеам во Ѓорче, така да, остај што си зборат другите. И тука завршува муабетот за Ѓорче и Албанците.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Реално ако гледам па и Махатма Ганди да бевме неможе веке да се ќути
А зарем не е очигледно дека некому тоа е и целта, дека овие провокации се со цел да "не се ќути"?
Да се постапи на ист начин, значи да им се исполни желбата на оние кој ги прават овие провокации.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Pa da se kuti li kubarata za zort li e za koj so pololoso od ova hrabriot umira ednas!

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Зашто секогаш напаѓаат 6 души на 2????Зашто не нападнат 3 на 3?????ЗАШТО СЕ ПИЧКИ!!!!!!!ОСВЕН У ЧАИР НЕМАТЕ МУДА НАДВОР ОД ЧАИР ДА ТЕПАТЕ,сеа треба јас да се собереме пола маало 20 души,и да отидеме на меѓуградска автобуска зашо таму живеам у близина да ги здрвиме од мавање сите албанеци,жени деца,старо младо се по ред!!!!!!!!КУРШУМ У ЧЕЛО ЗА ВАС САМО!!!!!!МИ СЕ ПОЛНЕШЕ СРЦЕТО КОА ПЛАЧЕА ТИЕ ОД СВ.ПЕТКА ПРЕД ГРАДСКА БОЛНИЦА КАО ИМ ГИ ПОТЕПАЛЕ ДЕЦАТА!!!!!
Со тоа само ќе им "играш" како што ти "свират". Некој го сака токму ова што си го напишал, за да има изговор да ги започне своите мрачни планови.

Член од
27 јуни 2011
Мислења
225
Поени од реакции
42
прашањето а воедно и темата ја поставувам со една цел да слушнам повеке форумџиски мислења но да не бидат истите во одбрана на некоја партија. Ако некој мене ме праша во однос на ова прашање јас мислам дека таа веке е изгубена од многу причини дека за тепачките од 30 осомничени 20 и повеке се од македонска националност(неофицијално) дека во тетово се вее само албанското знаме во која држава ли живеат ? не важат за нив казни од типот не пушење по кафичи а кај нас во било кој град ке те изгорат и генерално за сите казни прекршоци е така да не одогловлекувам има уште многу тука да се кажи ама ме нервира премногу и тука ке завршам без тронка надеж дека утре ке биде подобро

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Тие од Крушопек имаат ниви од другата страна на Вардарот и тезги на пазарчето во Ѓорче Петров до сега не сме имале проблеми со нив, ама ако и они учествувале се да им се врати..

Член од
13 август 2008
Мислења
827
Поени од реакции
101
Автобусот со број 57 е каменуван ноќеска околу 00:45 пред трговскиот центар „Чаирчанка“.

Не колку лица со камења почнале да фрлаат по автобусот и ги искршиле стаклата. За среќа нема повредени.
Со камен е оштетено и патничко возило Пежо управувано од скопјанец.
По настанот групата сторители избегалче. Полицијата како штпо дознаваме идентификувала тројца етнички Албанци кои се приведени на распит.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom