Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

--HEIDERN--

The Iron Fist
Член од
18 декември 2011
Мислења
638
Поени од реакции
378
Ти изгледа чудно бидејки на македончето му скурчи па почна да враќа,а тоа никако не смее да го прави како нижи род во оваа земја.
Jas licno ne veruvam deka Makedonci go napravile toa !!! No Way !!!
Garant stanuva zbor za klasicna megju-albanska tepacka, videno i porano !!!

Член од
12 јуни 2011
Мислења
551
Поени од реакции
297
И од нашиве има сељаци неписмени што ги мразам и од нив ... ама има добри и фини момци со кој сум ептен близок и сум немал никаков проблем.. сум им се наоѓал..ми се наоѓале !! А бе паметен ај певај ... пошто си најпаметен ти објасни го ова што си го цитирал и демантирај го ?
Си знам јас дур беа Прилеп каков соживот имаше со нив, а добро знам и во Скопје, на пример, каков е соживотот.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Добрата живеачка е она што те врзува за една држава, лугето пред се неможат да замнат од фансиски причини барем најголемиот дел ... и да заминеш ти требат пари, , јас неверувам дека некој кој нема пристојна живеачка не би заминал на страна заради патриотизам. Како ќе замине човек кој има фамилија и деца за гледање, а веке надминал 40 години.....али нејсе и тоа не ебитно, битно е што младите масовно се иселуваат...јас само познавам десетици кои заминаа лани, летото и не се вратија...неизмерно глупаво е да ме убедаувате дека овде е подобро за живеење него ли во земјите од ЕУ, тие масовни иселувања се должат на политиката во изминативе години, на неспособноста на дрвата кои денеска владеат со државата..................кој нормален не би согледл што се прави, додека луге умираат по улици овие ни прават дизниленд покрај вардар...
Ќути не се лигави,го отупевте дизниленд ваков таков.. што не искочи нели имаше информации ''ОД ПРВА РУКА '' за портата дека е неквалитетна со лоши материјали...што не излезе јавно да го кажеш тоа , и да го спречиш евентуалниот криминал... него само тука на форум..кјуќјуќју, како некоја баба на чешма.. а оваму прв рипаш и џева дигаш,ова не чинело,она не чинело.. е не чекај ти некој друг да те оправи и да ти даде муда похрабар да бидеш.

General Centar

Се колнам... за ослободување на Македонија...АМИН
Член од
31 март 2011
Мислења
350
Поени од реакции
188
Си знам јас дур беа Прилеп каков соживот имаше со нив, а добро знам и во Скопје, на пример, каков е соживотот.
Никаков 100 % и полошо следи.

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Малце ќе ја затерам во друг правец темава, пошто ептен читам,како војна ама неОФИЦИЈАЛНА во Скопје само тепачки ова она.
Си праев со дедо ми муабет,баш за ова ама во времето на Тито,каде беа тогаш ова албанциве тогаш да прппаат вака?
Дедо ми ми рече дека и тогаш имало албанци ама не смеело да се гугни нешто настрана па камоли тепан ова она. Тоа не доаѓачло во предвид.
Кој ли ги донесе овде овие албанци или шкиптари или што и да се?Тепаат се живо диво,никој ништо не му може,уживаат секакви можни права и пак и пак и пак си го бараат.:confused:

General Centar

Се колнам... за ослободување на Македонија...АМИН
Член од
31 март 2011
Мислења
350
Поени од реакции
188
Малце ќе ја затерам во друг правец темава, пошто ептен читам,како војна ама неОФИЦИЈАЛНА во Скопје само тепачки ова она.
Си праев со дедо ми муабет,баш за ова ама во времето на Тито,каде беа тогаш ова албанциве тогаш да прппаат вака?
Дедо ми ми рече дека и тогаш имало албанци ама не смеело да се гугни нешто настрана па камоли тепан ова она. Тоа не доаѓачло во предвид.
Кој ли ги донесе овде овие албанци или шкиптари или што и да се?Тепаат се живо диво,никој ништо не му може,уживаат секакви можни права и пак и пак и пак си го бараат.:confused:
И јас зборев со постари и пред 20 години албанците биле тепани како од полиција така и од македонците, никој не смеел да писне.

--HEIDERN--

The Iron Fist
Член од
18 декември 2011
Мислења
638
Поени од реакции
378
Balkan si e Balkan !!! :гомце:
Stada, ovci, ovcari, volna, meso, mleko, sirenje... :tapp:
Taka bilo od pamtiveka, taka e i taka kje si ostane za navek... :facepalm:
WoDaFuq :ROFLMAO:

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.717
Поени од реакции
1.123
Не требаше случајот од Гостивар да се исполитизира. Кога во сад некој полицаец ќе отепа некој насилници не пишува дали се црнци,белци,мексиканци,индијанци итн , а кај нас е спротивно новинарите се повеќе ја вжештуваат работата а и сами незнаат можеби тие иако недолжни би биле мета на некој од овие разгневени банди. И да е јасно господинот од Гостивар никој не отепа од национална омраза туку од самозаштита тој и мене лично би ме убил иако сум Македонец ако и се заканувам на неговата ќерка и семејство, Второ Македонците први не почнаа со овие напади 10 на 1 тоа беа другите и сега Македонците носат фантомки тепаат недолжни срам мислам убаво си знаат комшиите кој ги прими во 1997 а сега против своите први пријатели кои што им помогнаа рака креваат вратете се соседи кога ви беше тешко кој се најде во пресрет и кој го призна Косово ради вас ... Одете си пред 1997 Македонија беше мирна и економски појака дојдовте вие дошљаци и цел ритам го нарушивте (неможете да живеете мирно)

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Прво, но не и најважно, Винстоне, лечиш комплекси преку погрешен форумџија. Мојата финансиска состојба, моето воспитување и образование не се тема на која некој форумџија треба да си каже што има да си каже. Најсериозно те прашувам, мислиш дека форумов е место каде што треба да лечиш фрустрации? Винстон, пер не зезај!!! Иди пред кооперација и вежбај мускули со некој друг.

Проблемот кој е прикажан овде на темава не е реален! Детето само си кажа дека мајка му паркирала и на тротоар. Плукај колку сакаш и по кого сакаш, мајката заслужено си платила казна! Законот е закон за сите и тој мора да се почитува. Мислам дека некаде по интернетов има информација колку регистрирани коли има во Македонија, најди го тој податок. Цената на бензинот е до небо, ама сепак има сообраќаен метеж низ град. Проблемот со исфрустрираните `ко тебе е што мерило за се` ви е расположението, а не фактите.

Паркинг простор во Скопје има, само проблем на сите им е што не сакаат да платат.
Кој Винстон, Черчил или Смит? :icon_lol:

Ти самата си напиша тоа што си напиша и со тоа својата приватност ја донесе во виртуелниот свет. Ниту беше поврзано со темата ниту ништо. Својата финансиска состојба сама си ја декларираше, без никој да го интересира тоа. Можеби некаква само-терапија, но тоа не е важно, затоа што на она што ќе го напишеш некој ќе реплицира. Не е премногу тешко за разбирање, нели.

http://w3.unece.org/pxweb/quickstatistics/readtable.asp?qs_id=44

Дното на Европа. 137 патнички возила на 1000 жители се половина и помалку возило по семејство, а не како што имавме чест да прочитаме “секој член на семејството имал кола“. Каков шок, имало метеж! Нормално е по големите сообраќајници да има густ сообраќај. Како што е нормално по болници да врие од болни. Тоа не значи дека сите се болни.

Кои факти? Факти не слушнавме надвор од ставот дека требало да се има тотална потчинетост кон законот.
А тој на твоите сонародници им одзема месец дена или повеќе од животот за “злосторства“ од типот на паркирање на тротоар. Зарем толку не го почитуваш својот народ?
Ако постои доволно паркинг простор која е причината за наплаќање? :facepalm:
И постои однапред зацртана сума како буџетски прилив во вид на казни. Што значи се повеќе закони и се повисоки казни.
Законот бил за сите, види види...туку тоа е, паралелна реалност...

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.027
Поени од реакции
36.812
Еве бе у 45ка,се качил некој на Асуц и го мавнал брат ми,детето ни криво ни дужно,си го познаам братот ебаго....

Среќа што не било нешто посериозно....

Нема крај на ова,нема.....

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Дали некој се согласува да ги спојам сите теми кај што се прави муабет - До каде вака Македонијо?

Мислам на темите како оваа, за тој бездомникот и слично. Сепак треба да се запрашаме убаво до каде вака и најдобро е да се направи централна тема. Кој се согласува - лајк. Кој не се согласува - го сака Боки 13.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Еве бе у 45ка,се качил некој на Асуц и го мавнал брат ми,детето ни криво ни дужно,си го познаам братот ебаго....

Среќа што не било нешто посериозно....

Нема крај на ова,нема.....
Оф, леле... :/

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.151
Поени од реакции
83.887
Смешна работа.

Сите овие напади од страна на Албанците и никој не реагира. А сега се случи еден обратен. Еден само.
И одма се јавија Албанците форумџии, да кажат како се згрозени, ДУИ седница праи, а амбасадата на САД искача со соопштение....
Па дури и Македонци гледам со постови во тој стил.

Абе не еден, дваесет + такви напади имаше само оваа, штотуку почната, година!
Никој од овие ниту да зуцне. А сега кога на некој му пукна филмот и почна барем малку да враќа, сите се вознемирија.
Ни мува не ги лазеше цело време кога Албанците тепаа, палеа, убиваа.... Ништо!
Сега за еден инцидент, идентичен на милионте такви од албанска страна и одма осуди и згрозувања.Катадневно неалбанците се тепани од Албанците, на дневна база малтретирани и ни еднаш америчката амбасада ни збор не кажа.
--- надополнето: 8 март 2012 во 20:27 ---
Не е точно само се лажеме со тоа мислење, и нема што да ги игнорираме, бар мене не ми е нормално кога влегува Планинец во автобус и го напаѓа возачот и патниците без причина.
А ти у Стокхолм живееш?

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Голем удел во потпалување на ситуацијава има медиумот...Тоа се луѓе од планина, луѓе спремни да се млатат 24/7, пошто немаат друга попаметна работа у животот. Eдвај чекаат некој да ги потпали, некој малце да им го испере мозочето со коефициент на интелегенција не поголем од 50 и да им влијае, brainwashing accomplished. Ама и медиумите си ебале матер, си ја знаат они работата. Одма имаш една огромна драма, болдирани и фонт 72 наслови на весници, драматични најавни шпици за инцидентите, итн. Знаеме сите дека цивилизираниот албанец нема да праи рчки, тоа се тешки сељачишта шо сакаат да го пуцаат, што со едно гледање на Сител вести се жарат и крвта почиња да им врие, а татко им во меѓувреме им го оштри ножот. Највеќе ме нервира што Јанкуловска онака ладнокрвно си вика " Не можеме да бидеме сигурни и да обезбедиме целовкупна заштита, еден полицаец во автобус не е доволно". Па добро бе мајката, стај 3-4, дур е тензично. Значи ја ако се возам у автобус деновиве треба у секој момент да очекувам љоч шо ќе сака да ме брца, така?

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Вие што ве избришав не сте планинари туку дивјаци. Да не ви се повтори тоа. Ова не е фејсбук бе!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom