Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 март 2006
Мислења
17.787
Поени од реакции
12.267
,,,a spored tebe koj trebe da plati,,,,,,,,
Оној што не го спречува или го организира сево ова
http://sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/pretepani-albanci-vo-24-ka-nastradala-i-patnichka
http://kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&egId=13&eventId=88192
http://sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/makedonci-pretepani-vo-avtobus-broj-57

Не се срамиш да живееш во држава каде му е страв на човек да пушти дете во школо? Каде му е страв за семејството. Не се тоа филмови за озлогласени квартови, ова се случува сегде низ градот, највише во мешаните средини. Срамота е секојдневно напади на улица и во автобус на недолжни луѓе низ цело Скопје. да не функционира сигурноста на децата и граѓаните. Не се работи веќе само за економската несигурност и беда, се работи за општа сигурност. Пардон, не срам, чувствувам страв за семејството...

А како го извртевте муабетот ако некој се срами што живее во ваква држава да мора да оди надвор...нема врска отселување со муабетот за состојбите во државата.

?

..........

Гостин
Тоа и јас го тврдам. И сега останати се само патриотите. Фамилија, пријатели, луѓе, тоа те врзува за една држава, тоа те прави патриот. Затоа влезот во ЕУ (како институција) од тој аспект нема ништо да ново да ни донесе. ЕУ како репер за убав живот е друга приказна, ама до неа нема да стигнеме брзо. Сеуште е далечна.
Добрата живеачка е она што те врзува за една држава, лугето пред се неможат да замнат од фансиски причини барем најголемиот дел ... и да заминеш ти требат пари, , јас неверувам дека некој кој нема пристојна живеачка не би заминал на страна заради патриотизам. Како ќе замине човек кој има фамилија и деца за гледање, а веке надминал 40 години.....али нејсе и тоа не ебитно, битно е што младите масовно се иселуваат...јас само познавам десетици кои заминаа лани, летото и не се вратија...неизмерно глупаво е да ме убедаувате дека овде е подобро за живеење него ли во земјите од ЕУ, тие масовни иселувања се должат на политиката во изминативе години, на неспособноста на дрвата кои денеска владеат со државата..................кој нормален не би согледл што се прави, додека луге умираат по улици овие ни прават дизниленд покрај вардар...

Член од
24 март 2010
Мислења
15.292
Поени од реакции
26.178
неизмерно глупаво е да ме убедаувате дека овде е подобро за живеење него ли во земјите од ЕУ
Си чул некој да заминал на печалба во Бугарија? Или во Романија? Мене ми е глупаво кога на западно-европските држави им ставате знак на еднаквост со ЕУ.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
До сега Албанците водат..
Македонци претепани во автобус број 57

Македонија | 8. март 2012 - 10:56
Група лица од албанска националност претепале возач и патници во автобус со број 57.

Ноќеска околу 00:40 во Скопје на улица Цветан Димов на автобуската станица спроти трговскиот центар Чаирчанка во автобус на ЈСП со број 57 се качиле две лица од албанска националност и физички го нападнале Пеце.Н. Го удирале и го влечеле но не успеале да го извлечат од автобусот кој веќе почнал да се движи.
Напаѓачите со тврд предмет искршиле две стакла од задната врата.
По автобусот почнале да трчаат 10тина лица од кои едниот успеал да се качи и да го нападне возачот. Откако го сопрел автобусот влегле и останатите 10тина лица и почнале да го демолираат возилото.
По инцидентот со телесни повреди на клиника се јавиле 36 годишниот возач Васил Д. кој е задржан на лекување и 22 годишната патничка Катерина Д.

http://www.press24.mk/story/makedonija/makedonci-pretepani-vo-avtobus-broj-57
Влегле со безбол палки во автобус и претепале четворица Албанци

Македонија | 8. март 2012 - 10:19
Напаѓачите се во бегство, а повредените во болница

ShareNew
Група од пет до шест момчиња вчера нешто пред 20 часот влегле во автобусот со број 24 на претпоследната станица во Кисела Вода и со дрвени палки нападнале група албанци од селата Чифлик и Света Петка, кои во моментот се возеле со автобусот.
Како што информира МВР, во тепечката повредена е и една жена патник, која исто така се превезувала со автобусот. Четворица повредени побарале помош во Градската општа болница.
Напаѓачите како што информира МВР сеуште се во бегство.

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Оној што не го спречува или го организира сево ова
http://sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/pretepani-albanci-vo-24-ka-nastradala-i-patnichka
http://kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&egId=13&eventId=88192
http://sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/makedonci-pretepani-vo-avtobus-broj-57

Ти не се срамиш да живееш во држава каде му е страв на човек да пушти дете во школо? Каде му е страв за семејството? Не се тоа филмови за озлогласени квартови, ова се случува сегде низ градот, највише во мешаните средини. Не е срамота вака секојдневно напади на улица и во автобус на недолжни луѓе низ цело Скопје, каде на битпазар за еден ретровизор 3-4 лица ти вадат пиштоли? да не функционира ниту основната сигурност на децата и граѓаните? Не се работи веќе само за економската несигурност и беда, се работи за општа сигурност. Пардон, не срам, чувствувам страв за семејството...вааљда тоа е и целта.

А како го извртевте муабетот ако некој се срами што живее во ваква држава да мора да оди надвор...нема врска отселување со муабетот за состојбите во државата.
Не е безбедно веќе да се возиш во автобус. Јас од државата сакам само безбедност (внатрешна и надворешна) и владење на законите ништо повеќе ни помалку. Не е многу нели...

?

..........

Гостин
Си чул некој да заминал на печалба во Бугарија? Или во Романија? Мене ми е глупаво кога на западно-европските држави им ставате знак на еднаквост со ЕУ.
Да, сум чул за стотици илјади македонци кои заминале во бугарија, и бугари станале..

Член од
24 март 2010
Мислења
15.292
Поени од реакции
26.178
Да, сум чул за стотици илјади македонци кои заминале во бугарија, и бугари станале..
Стотици илјади. :vozbud: Заминале да живеат во Бугарија. Ти живееш во некој паралелен универзум.

?

..........

Гостин
Стотици илјади. :vozbud: Заминале да живеат во Бугарија. Ти живееш во некој паралелен универзум.
Еј што се возбуди наеднаш, смири се, каде пишува во мојот пост дека заминале да живеат во бугарија?

заминале да, за да си извадат документ и да одебат од тука, оти сигурно им било прекрасна живеачката...

B

Black Guard

Гостин
Рибата смрди од главата,јадрото на вмбло првенствено...нејсе и екс премиер како пример за рајата кои се крстеа на него на времето се потпиша како татар и сега имаме грубо кажано 100 000 бугарски државјани.

Не е важно како зборуваат дома важно е дека потпишаа дека се бугари.
--- надополнето: 8 март 2012 во 12:18 ---
заминале да, за да си извадат документ и да одебат од тука, оти сигурно им било прекрасна живеачката...

Член од
24 март 2010
Мислења
15.292
Поени од реакции
26.178
Еј што се возбуди наеднаш, смири се, каде пишува во мојот пост дека заминале да живеат во бугарија?

Јас прашав дали си чул да заминат да работат во Бугарија? Бидејќи Бугарија е во ЕУ, а во ЕУ е прекрасно. Каде заминале? Во некоја западно-европска држава. Значи точната констатација би била дека Македонците бегаат во западно-европските, поранешни колонијалистички држави, а не во ЕУ.

@Lbaneso

Лаеш НЕ касаш !
Член од
19 ноември 2009
Мислења
2.425
Поени од реакции
798
Sega na scena izleguvaat nasite politicki predvodnici i ke se resi situacijata koj go jade go jade Pozdrav!

?

..........

Гостин
Јас прашав дали си чул да заминат да работат во Бугарија? Бидејќи Бугарија е во ЕУ, а во ЕУ е прекрасно. Каде заминале? Во некоја западно-европска држава. Значи точната констатација би била дека Македонците бегаат во западно-европските, поранешни колонијалистички држави, а не во ЕУ.
Немој да се лажеш дека некој од нив не останале да живеат и во бугарија, има и такви, сепак и во бугарија е подобро од тука.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.157
Поени од реакции
83.925
Немој да се лажеш дека некој од нив не останале да живеат и во бугарија, има и такви, сепак и во бугарија е подобро од тука.
Абе и тука е добро. Како кој си ја наредил.
Еве ја на пример, кур ме боли. Си носам постојано Албанец под мишка, со мене и ако ме сретне uck-mob, само треба да се дистанцирам од гадните Христијани, да објаснам дека неам ништо со нив и неам гајле нигде, ни вехабијски толпи, ни балисти, ништо не ме чачка.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom