Не споредувај баби и жаби.на опозицискиов нигде не пишува дека се албанци.
Туку ме интересира кај беа албанците да отворат тема за сите овие настани?
http://www.sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/serija-incidenti-vo-skopje-i-kichevo-pretepani-momchinja
Знам дека лесно се препознаваат, но во афектна состојба сигурно не ги одвојувале Македонците од нив, тоа сакам да кажам. Инаку во 58 главно се возат Македонци...албанеци биле.
Ги знаат,како може да не препознаеш кој е шипо мафија ? многу слобода си зимаат,малку им е.Ги имам и јас во школо,знам што зборам.
Брат ако едните биле албанци а другите македонци мислам дека е јасно големата омраза од кај потекнува ...Не споредувај баби и жаби.
Оваа случка е многу посериозен инцидент затоа што се работи за поголема група на жртви и поголеми повреди, тројца во шок соба и еден во критична состојба не е мала работа. Најверојатно биле вооружени напаѓачите со безбол палки или шипки.
И дај не се глупирајте со меѓу-етнички муабети на ќерамиди, сеуште е рано да се каже дали е инцидентов по етничка основа или не.
Како и да е, вакви случки треба да се осудуваат, не охрабруваат.
Им се чудам на паметот на некои членови на форумов.
Како сте се фатиле за таа фамилија... Не сакам да откривам детали од мојот приватен живот, ама ме влечете за јазик..Овде каде што сум јас, нема многу бездомници. Најдовме еден и му понудивме да дојде кај нас, да живее со нас. Живееме во една соба и му понудивме да ја делиме со него, да спие до креветот каде што ќе спиеме ние. Рече дека моментално е кај некоја девојка, ама понудата сеуште важи. И нормално, не само за тој човек. Егоизмот не е во човековата природа. Околностите довеле до такво нешто. Веќе отидовме надвор од тема, ама ќе се дообјаснам до крај, макар и ми го избришале мислењето. Филозофијата е совршена за човековиот карактер, пред се’, за оној со слободен ум, веќе сме имале неколку примери во пракса, ама ти не сакаш да одвоиш ни пола саат да прогуглаш и да прочиташ нешто повеќе за работата која ја плукаш. Ај среќен ти 8-ми март. Каде на протест?Затоа што тоа што го очекуваш е Утопија.
Зошто човекот не е божествена креација, биолошко суштество е, со маани, егоистично.
И ти самата си егоистична, а проповедаш за анархија. Не знам зошто сеуште не прими фамилија Ромчиња, или сеедно, било каков бездомник. Ете еден денес умре, да не беше ти скржава, може ќе преживееше.
И да, државата е крива што тој умре, зошто не нашла начин да го ресоцијализира.
Но ти тролаш со филозофија која не одговара на човековиот карактер.
Решеније по твоје? Да си ќутат Македонците како досега па Албанциве уште толку да дивеат? Пак ќе кажам дека осудувам тепајне невини ама можеби некој што планира пак да удри на невини Македонци ќе се задума сега малце поќе пошто нели би можел да пружи отпор, со раце и со оружје како што видовме.Е баш убаво направиле...сега ќе го јадат невини македонци, па пак невини албанци....па пак се ќе се врти во круг!
Ne se cudi tie se pametni decki be ne se "planinari" tie se animali poloso od "planinari"Како и да е, вакви случки треба да се осудуваат, не охрабруваат.
Им се чудам на паметот на некои членови на форумов.
ако мислиш на албанците или западна македонија изјасни се убаво ако мислиш само ЗАПАД да кажеш секој ке те свати погрешно и сепак си стојам на ставот дека тие твои ЗАПАДЊАЦИ неможе ништо ама апсолутно ништо да ти наштетат ако ти поставиш одредена цел пред тебе т.е ако имаш зацртано да ја бутнеш владата или структурата.Jас мислам на Албанците во Западна Македонија.
Како успеа ти да дипломираш, не ми е јасно.
А ти мислиш дека они си се поделени во групи од по 2-3 шипо и Македонец,и си прават муабет за тоа како им е на часови,и кога ќе играат кантер ? на купче стојат,не се мешаат,башка сигурно тие се некои што се возеле со нив,пред да се деси тоа мислам...Знам дека лесно се препознаваат, но во афектна состојба сигурно не ги одвојувале Македонците од нив, тоа сакам да кажам. Инаку во 58 главно се возат Македонци...
Да, но не се знае дали напаѓачите биле македонци или не.Брат ако едните биле албанци а другите македонци мислам дека е јасно големата омраза од кај потекнува ...