Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
Ај не избрзувајте со заклучоци, прво нека ја потврдат информацијата од МВР па после нека се дискутира. Иначе таман си реков пројдоа тепачките, немаше 3-4 дена и ете ти пак. До кога вака?

K

kalimer0

Гостин
Денес не учеа албанските ученици (ден на учителот) или грешка сум?

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Рекоа ќе зголемат безбедност особено во мултиетнички средини со зголемени патроли , џандари околу сите училишта и слично ама има време дур да вроди плод тоа :D и плус некако треба и во автобусите безбедноста да ја средат

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
на опозицискиов нигде не пишува дека се албанци.

Туку ме интересира кај беа албанците да отворат тема за сите овие настани?

http://www.sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/serija-incidenti-vo-skopje-i-kichevo-pretepani-momchinja
Не споредувај баби и жаби.
Оваа случка е многу посериозен инцидент затоа што се работи за поголема група на жртви и поголеми повреди, тројца во шок соба и еден во критична состојба не е мала работа. Најверојатно биле вооружени напаѓачите со безбол палки или шипки.

И дај не се глупирајте со меѓу-етнички муабети на ќерамиди, сеуште е рано да се каже дали е инцидентов по етничка основа или не.
Како и да е, вакви случки треба да се осудуваат, не охрабруваат.
Им се чудам на паметот на некои членови на форумов.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.113
Поени од реакции
9.062
Нема веќе јадење во Дестан на раат :(

П

Паспарту

Гостин
албанеци биле.

Ги знаат,како може да не препознаеш кој е шипо мафија ? многу слобода си зимаат,малку им е.Ги имам и јас во школо,знам што зборам.
Знам дека лесно се препознаваат, но во афектна состојба сигурно не ги одвојувале Македонците од нив, тоа сакам да кажам. Инаку во 58 главно се возат Македонци...

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Не споредувај баби и жаби.
Оваа случка е многу посериозен инцидент затоа што се работи за поголема група на жртви и поголеми повреди, тројца во шок соба и еден во критична состојба не е мала работа. Најверојатно биле вооружени напаѓачите со безбол палки или шипки.

И дај не се глупирајте со меѓу-етнички муабети на ќерамиди, сеуште е рано да се каже дали е инцидентов по етничка основа или не.
Брат ако едните биле албанци а другите македонци мислам дека е јасно големата омраза од кај потекнува ...

A

AnFem

Гостин
Затоа што тоа што го очекуваш е Утопија.
Зошто човекот не е божествена креација, биолошко суштество е, со маани, егоистично.
И ти самата си егоистична, а проповедаш за анархија. Не знам зошто сеуште не прими фамилија Ромчиња, или сеедно, било каков бездомник. Ете еден денес умре, да не беше ти скржава, може ќе преживееше.

И да, државата е крива што тој умре, зошто не нашла начин да го ресоцијализира.
Но ти тролаш со филозофија која не одговара на човековиот карактер.
Како сте се фатиле за таа фамилија... Не сакам да откривам детали од мојот приватен живот, ама ме влечете за јазик..Овде каде што сум јас, нема многу бездомници. Најдовме еден и му понудивме да дојде кај нас, да живее со нас. Живееме во една соба и му понудивме да ја делиме со него, да спие до креветот каде што ќе спиеме ние. Рече дека моментално е кај некоја девојка, ама понудата сеуште важи. И нормално, не само за тој човек. Егоизмот не е во човековата природа. Околностите довеле до такво нешто. Веќе отидовме надвор од тема, ама ќе се дообјаснам до крај, макар и ми го избришале мислењето. Филозофијата е совршена за човековиот карактер, пред се’, за оној со слободен ум, веќе сме имале неколку примери во пракса, ама ти не сакаш да одвоиш ни пола саат да прогуглаш и да прочиташ нешто повеќе за работата која ја плукаш. Ај среќен ти 8-ми март. Каде на протест?

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.539
Поени од реакции
22.203
Е баш убаво направиле...сега ќе го јадат невини македонци, па пак невини албанци....па пак се ќе се врти во круг!
Решеније по твоје? Да си ќутат Македонците како досега па Албанциве уште толку да дивеат? Пак ќе кажам дека осудувам тепајне невини ама можеби некој што планира пак да удри на невини Македонци ќе се задума сега малце поќе пошто нели би можел да пружи отпор, со раце и со оружје како што видовме.

@Lbaneso

Лаеш НЕ касаш !
Член од
19 ноември 2009
Мислења
2.425
Поени од реакции
798
Ne se cudi tie se pametni decki be ne se "planinari" tie se animali poloso od "planinari" :tapp:

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Jас мислам на Албанците во Западна Македонија.
Како успеа ти да дипломираш, не ми е јасно.
ако мислиш на албанците или западна македонија изјасни се убаво ако мислиш само ЗАПАД да кажеш секој ке те свати погрешно и сепак си стојам на ставот дека тие твои ЗАПАДЊАЦИ неможе ништо ама апсолутно ништо да ти наштетат ако ти поставиш одредена цел пред тебе т.е ако имаш зацртано да ја бутнеш владата или структурата.

и уште нешто драга - можеш ли ти да сватиш дека неможеш да одиш контра против цел форум?

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Секој го чека казна од тоа нема бегање било каде да сте во Бугарија ,Србија можат да ве казнат така да реалноста е таја ово је Валкан и таков ќе си остане благодарение на нас.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Знам дека лесно се препознаваат, но во афектна состојба сигурно не ги одвојувале Македонците од нив, тоа сакам да кажам. Инаку во 58 главно се возат Македонци...
А ти мислиш дека они си се поделени во групи од по 2-3 шипо и Македонец,и си прават муабет за тоа како им е на часови,и кога ќе играат кантер ? на купче стојат,не се мешаат,башка сигурно тие се некои што се возеле со нив,пред да се деси тоа мислам...

Незнам кој се вози,само знам дека од овој кај што е моево школо,шиптариве пеат албански песни,за голема шиптарија,косово,и слично.и тоа е дозволено од наши професори.

Толку.

Ако сакаш повеќе,ПП.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Брат ако едните биле албанци а другите македонци мислам дека е јасно големата омраза од кај потекнува ...
Да, но не се знае дали напаѓачите биле македонци или не.
Јас од искуство ти кажувам дека посериозните тепачки од ваков тип ретко се меѓу-етнички, туку со сосема друга цел, нерасчистени сметки, одмазда итн итн. Не претепуваш (скоро) до смрт 15 души само затоа што е албанец/македонец.
Саме кажувам да не се избрзува со заклучоци, утре ќе имаме повеќе имформации.

M

Mario Gómez

Гостин
Нек затопли уште малце и влагање у градски амин! :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom