Турски злосторства во Македонија

Член од
3 јули 2010
Мислења
1.230
Поени од реакции
1.863
Мобилизациите во Првата и Втората Св. Војна не се ли “данок во крв“? Дали разните “ослободители“ од “Турско“ и останато ропство се подобри злосторници од Турците? Дали со плукање и омраза кон Турците сакате да ги амнестирате нив? Дали во “Турското“ има намалување или зголемување на македонското население и истото споредено со останатите подоцнежни ропства?
Па тоа е поентата, исти биле мобилизациите, и тие се злосторници и другите се злосторници. Ти дали со плукање врз другите “амнестираш“ Турците? Твое прашање е ова.
За во “Турското“ нема точни информации, но има премногу сведоштва, многу песни се испеани, многу книги се напишани.

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Pozdravni cestitiki do bugarot Kresarian..:tapp:

Член од
3 јули 2010
Мислења
1.230
Поени од реакции
1.863
Pozdravni cestitiki do bugarot Kresarian..:tapp:
Види сега да не се навредуваме нели се договоривме така во другата тема?
Ти немој мене бугар, и јас нема тебе да те нарекувам Енвер-паша, ок?:tapp:

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Види сега да не се навредуваме нели се договоривме така во другата тема?
Ти немој мене бугар, и јас нема тебе да те нарекувам Енвер-паша, ок?:tapp:
Nema problem vikaj me Enver pasa, jas ne se vregam od toa ime, bidejki sum Turcin po nacionalnost.

A i pak ke povtoram kako vo edna druga tema, ti si eden obicen forumski trol.

I uste nesto,ti ne si makedonec, taka se prestavuvas, ti si bugar..:гомце:

Член од
3 јули 2010
Мислења
1.230
Поени од реакции
1.863
Nema problem vikaj me Enver pasa, jas ne se vregam od toa ime, bidejki sum Turcin po nacionalnost.

A i pak ke povtoram kako vo edna druga tema, ti si eden obicen forumski trol.

I uste nesto,ti ne si makedonec, taka se prestavuvas, ti si bugar..:гомце:
Се надевам модераторите ќе го видат твоето однесување и дека повторно ќе бидеш санкциониран, ти подадов рака за нормален муабет ти продолжуваш со навредите...

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Се надевам модераторите ќе го видат твоето однесување и дека повторно ќе бидеш санкциониран, ти подадов рака за нормален муабет ти продолжуваш со навредите...
hahah pak se kries kako pz pozadi moderatorite? Mnogu ubavo znaes zosto se ponasuvam vaka so tebe..:гомце: A inace nema normalen muabet so tebe, dur me provociras na nacionalna baza..

Член од
3 јули 2010
Мислења
1.230
Поени од реакции
1.863
hahah pak se kries kako pz pozadi moderatorite? Mnogu ubavo znaes zosto se ponasuvam vaka so tebe..:гомце: A inace nema normalen muabet, dur me provociras na nacionalna baza..
Не се кријам позади никој Турче, ако имаш нешто лично мене да ми кажеш кажи ми по ПП, овде не сум јас темата, овде се злосторствата на дедовците твои на тема. Јас ти подадов рака за да не идеш офтопик како не би бил баниран, не сакам да те банираат бидејќи уживам во твоите постови.
Се надевам дека имаш толку капацитет за да ме разбереш. И како тоа те провоцирам на национална основа? Дека Турчињата имале извршени злосторства врз Македонците? Ако е така не знам што бараш на Македонски форум.

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Не се кријам позади никој Турче, ако имаш нешто лично мене да ми кажеш кажи ми по ПП, овде не сум јас темата, овде се злосторствата на дедовците твои на тема. Јас ти подадов рака за да не идеш офтопик како не би бил баниран, не сакам да те банираат бидејќи уживам во твоите постови.
Се надевам дека имаш толку капацитет за да ме разбереш. И како тоа те провоцирам на национална основа? Дека Турчињата имале извршени злосторства врз Македонците? Ако е така не знам што бараш на Македонски форум.
Slusaj vamu GLUPCE, ako mi se obrakas obrakaj mi se so zborot Turcin,a ne Tur-ce, slusna bre bugarce, a inaku nemozam da ti pisam preku pp, bidejki se kries so privatnosta..:гомце:
Izlezi na megdan, ako sakas da sedneme nekade vo Skopje,ili vo bilo koj drug grad, i na liceto da mi kazuvas kakov problem si imas so Turcite, a ne vaka da se kries kako pz pozadi kopjuterot,, vavki kako tebe sum gi gazel mnogu..:tapp:

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Slusaj vamu GLUPCE, ako mi se obrakas obrakaj mi se so zborot Turcin,a ne Tur-ce, slusna bre bugarce, a inaku nemozam da ti pisam preku pp, bidejki se kries so privatnosta..:гомце:
Izlezi na megdan, ako sakas da sedneme nekade vo Skopje,ili vo bilo koj drug grad, i na liceto da mi kazuvas kakov problem si imas so Turcite, a ne vaka da se kries kako pz pozadi kopjuterot,, vavki kako tebe sum gi gazel mnogu..:tapp:
ЈААААААААААА мафијаа беее како полат си :D пхахахаххахах

Член од
3 јули 2010
Мислења
1.230
Поени од реакции
1.863
Сепак ќе мора да ја одбијам понудата, знаеш секој човек си има принципи плус тоа под секоја чест ми е да седнам со некој кој нема никаков интелектуален капацитет, па мора да се заканува со физичка сила. Испод секоја чест ми е да седнам со некој кој е еден од најголемите клетници на Македонскиот народ. Испод секоја чест ми е да седнам со некој кој е директен наследник на луѓе што се одговорни за толку убиства и силувања во Македонија. Испод секоја чест ми е да седнам со човек што мора да сноси некаква одговорност за состојбата во којашто е Македонија во моментов.
Така да Турче, ќе мораш да си најдеш други другарчиња за седнување.

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Сепак ќе мора да ја одбијам понудата, знаеш секој човек си има принципи плус тоа под секоја чест ми е да седнам со некој кој нема никаков интелектуален капацитет, па мора да се заканува со физичка сила. Испод секоја чест ми е да седнам со некој кој е еден од најголемите клетници на Македонскиот народ. Испод секоја чест ми е да седнам со некој кој е директен наследник на луѓе што се одговорни за толку убиства и силувања во Македонија. Испод секоја чест ми е да седнам со човек што мора да сноси некаква одговорност за состојбата во којашто е Македонија во моментов.
Така да Турче, ќе мораш да си најдеш други другарчиња за седнување.
hahahahaha a od koga vselanite pocnale da im prodavaat um na Turcite? Za vreme na Otomanskata Imperija vselanite nemozele vo gradot da vlezat, bidejki nemale nikakva kultura, umot uste od togas im bile da sirat verska i nacionalna omraza, demek da izigravat nekoi kvazi patrioti, kako ti sto si moemntalno ovdeka.
Ajde sega briska da te nema odi sadi piperki i kompiri,ne e sekoj za kopjuter...:facepalm:

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
Испод секоја чест ми е да седнам со некој кој е директен наследник на луѓе што се одговорни за толку убиства и силувања во Македонија.
За волја на вистината, не биле толку Турците колку потурчените/јаничарите главните инспиратори и извршители на злосторствата и угнетувањето врз христијанското население како во Македонија, така и воопшто на Балканот.
Добар дел од големците-Турци по градовите, беговите и чифликсајбии во 18-19 век биле всушност потомци на потурчените јаничари кои го вовеле теорот во секојдневието.
Најверојатно и Поларис носи во себе понекој каурски ген од претците, освен ако не е од некое јуручко село.;)
Инаку темава слабо снабдена со факти, само префрлања, навреди и обвинувања..

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
За волја на вистината, не биле толку Турците колку потурчените/јаничарите главните инспиратори и извршители на злосторствата и угнетувањето врз христијанското население како во Македонија, така и воопшто на Балканот.
Добар дел од големците-Турци по градовите, беговите и чифликсајбии во 18-19 век биле всушност потомци на потурчените јаничари кои го вовеле теорот во секојдневието.
Најверојатно и Поларис носи во себе понекој каурски ген од претците, освен ако не е од некое јуручко село.;)
Инаку темава слабо снабдена со факти, само префрлања, навреди и обвинувања..
Za sreka nesum torbes ili makedonec, nie Turcite nemame problemi so identitetot kako nekoi drugi..;)

Kajgana Shop

На врв Bottom