Реклами на портали, дали ве иритираат?

• Креатор на темата Креатор на темата deXterche
  • Време на започнување Време на започнување
Точно, мора, треба... дискутираме дека тоа најчесто не функционира.
Ти кажав, оди на оннет порталот и преминувај си ти слободно колку пати сакаш на on.net.mk и пиши после по кој пат ти успева.
Патем, таквиот екстремен маркетинг е опасен... добиваш ХХХ евра за рекламата, губиш посетители кои ги иритира тој агресивен маркетинг. Не сум чул некој да се пожали од банерот горе на форум што е. Си стои, си врти, телекабел се најдобри у кондово и пошироко... нема проблем. Ама тоа рекламите во интро, па рол-овер, итн. навистина замараат и стануваат одбивни за читателите на порталот. Значи се губи публика. А порталите добиваат пари за рекламирање во прав сооднос со читателите кои ги имаат. Нешто не штима :)

И уште еден едит: колку што ја сватив поентата на темава, не е да ги обвинуваме порталите. Они работат за пари - некој им нуди пари, дил клоусд. Зборуваме за програмерите/дизајнерите односно фирмите кои ги ангажираат нив.

Исто така поседи на кајгана или било кој сајт кој е полн со реклами 1-2 минути има се да биде слоу мошн од неоптимизиран флеш кој го качува процесорот на 99% цело време и го полни рамот.
Заради ова не сум посетил портал последниве 2-3 месеца.

Незнам што се случува кај другите но кај мене е страшно.

Последниве 2-3 дена ептен од контакт ме извади банерот на ONE кој се широ преку цел портал и неможе да се кликне по содржините. Секое кликање ме носи на рекламата од ONE.

Па дај бре имајте малце осет!!! Вака само контра ефект се добива, разбирам дека порталите ќе лапнат дупла сума ради таа опција ама треба да се мисли и на посетителите кои се главна причина заради популарноста на порталот.

MTnum.jpg

Последниве 2-3 дена ептен од контакт ме извади банерот на ONE кој се широ преку цел портал и неможе да се кликне по содржините. Секое кликање ме носи на рекламата од ONE.

Па дај бре имајте малце осет!!! Вака само контра ефект се добива, разбирам дека порталите ќе лапнат дупла сума ради таа опција ама треба да се мисли и на посетителите кои се главна причина заради популарноста на порталот.
Истата тема си ја отворил и пред 2 години. Ама пошто си заборавил, ти ги споив двете :)
Замараат, тоа е факт. Ама за разлика од рекламите на телевизија, радио, весници и тн., тука секогаш го имаш чичко „Х“ кој ќе ти помогне да ја прескокнеш рекламата.

Истата тема си ја отворил и пред 2 години. Ама пошто си заборавил, ти ги споив двете :)
Замараат, тоа е факт. Ама за разлика од рекламите на телевизија, радио, весници и тн., тука секогаш го имаш чичко „Х“ кој ќе ти помогне да ја прескокнеш рекламата.
Знам дека имав отворено само неможев да ја најдам :)
Тогаш масираа со банери преку цел екран, сега на финта одат ти го фаќаат просторот со невидлив ховер каде чат пат ќе помине некоја топка, па ќе кликниш и ќе се чудиш како веста што ја читаш се претвора во 3000 бесплатни денари/минути :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom