Procitaj go celiot tekstrijatele voopsto ne e tajna...rado i bi ti kazal....Inace sum mlad covek 21 godina i neznam dali kako site ili bev eden od redkite so si bev opusten covek(to es si mislev deka sum opusten i sloboden i deka smeam da pravam so mi dusa saka) si pusev cigari edno 4-5 godini , si pafnuvav marihuance ova ona, smrknuvav ponekogas odvreme navreme, piev kako stoka da ne recam to es vikendite ispod pola litro Dzin ili konjak ne bev niako , si spiev so razlicni zeni odvreme navreme kako i sekoj mlad ,,super zivot'' kako so vikat lugeto.....od dobro situirana familija sum ne sum nekoj bogatas ali za ovie luksuzi imav cim gi praev!!!
Ali ne bese se taka mazno celo vreme kako podmackano ,pocnav i po kazina da se vleckam(ne za pari tuku kolku da si go lecam besot i da se zadovoluvam nekako) , so zenite ja preterav poveke ne ni znaev so e ljubov se pravev samo na nekoja da mu se piknam megu noze , imav edna ogromna praznina preku celo ova vreme , bev celo vreme gneven i besen vo vistinska smisla , iako se imav od doma se mi bese daeno ,samo kavgi preav , nezadovolstva , besoj , krsev ,se karav so koj ke stignev , pa drugi gluposti se tepavi slicno......site ovie raboti mi go upropastuvaja zivotot celosno.....i edno vreme pocnav da mi bidi strav od samiot sebe(mi kocese kompjuterot doma ko zbesnav nemozev da se kontroliram partali go naprajv go ispoakav od zemja abe se so stignav ispokrsiv ,majka mi da placi doma) i komotno nekoj da me iznervirase ili da mi napraese loso na takov gnev vo mene mozev da go ubijam vo sekoj moment(vo vistinska smisla)....nakratko taka ziveev do pred 2 godini (ako si na moja vozrast ili postar mozebi go imas doziveano ova, neznam).Niz seto ova vreme pred se imav edna praznina vo srceto i celo vreme se trudev da ja popolnam da se zadovolam i zato i gi preav site ovie raboti od koj stanav zavisen....i nemozev bez niv , ali podocna svesno sakav od se da se oslobodam ali nemozev pojako bese od mene..
.
Koluminacija na se bese edna vecer pred 2-2 ipol godini spiev doma sosema trezen i sred spienje se razbudiv so ogromen strav da se tresam vkrevet , da mi se tresi vilicata , da nemozam ni da stanam, ni da viknam , ni sijalica da zapalam ni nisto i kako da gledav edni temnini kako crni topki 8-9 me zdrvaja vkrevet da nemozam niso da pram i da se tresam od strav!!! ( pa rekov da ne poludvam jas i pocnav da baram pomos od nekoj religiozni ustanovi , ali ne pomagaja ni ikoni , ni popoj da mi pejat doma ni niso skroz..) nemozev da spijam to es 2-3 nedeli cekav da se razdeni za da si legnam da spijam....
Potoa stignav vo kontakt so propovednik od Evangelsko-protestantska crkva , pri sto coekot mi pomogna mnogu , mi dade Biblija i mi rece da ja citam i deka samo Isus Hristos mozi da me oslobodi od se ova....isto taka i toj se molese za mene i imavme pocesti sredbi i odev na propovedi vo negovata crkva.....taka na edna propoved na molitva koga se molev na mene sleze edna toplina , edna sila ,Ljubov takvo cuvstvo ne se opisuva so zborovi odnosno bev dopren od Svetiot Duh , pocnav da placam i kako da mi se otvori umot i svativ so pram i kolku sum zaglaven vo grevovi i vo kal od koja sam da izlezam nemozam.....so placenje se pokajav stvarno od srce i ednostavno mu priznav na Isus deka Toj e Gospod i Spasitel.Od toj den zivotot mi se promeni , abe site zavisti od se(cigari , drogu ,alkoholi, kazina, zeni) abe se iscezna ,ednostavno na cudesen nacin bev osloboden , nemav potreba za nisto, dobiv zmisla za zivotot i svativ deka Bog e Vistinski Bog i deka e Ziv Bog i deka promenuva zivoti na onie koi baraat od Nego pomos.Sega ziveam eden prekrasen zivot ispolnet so takva radost i ljubov so nikoj ne moze da mi ja odzemi i imam eden Ziv kontakt so Isus Hristos pri sto koga se molam na mene sleguva taa ogromna slia i ljubov(Svetiot Duh) i molitvite mi se ispolnuvaat vo vistinska smisla i svativ kolku (srekata , sudbinata, idninata) bile sueverni raboti i deka ako mu go prepustime zivotot na Bog te uveruvam Toj go ima najdobriot plan za nas....Denes zivotot mi e vo eden prav smer , ucam dobro mi odi so fakultet , i pred se ziveam vo eden takov mir i ispolnet so takva ljubov kon site luge, i imam takva radost so nikoj covek na planetata zemja nemozi da mi ja odzemi.....i pred se sum osloboden od se poranesno i znam deka tie grevovi mi se prosteni zaradi verata vo Isus Hristos!
Ti garantiram deka se ova e cista vistina , i deka Isus Hristos e Vistinski , Ziv Gospod i Spasitel i deka e Semoken i deka mozi na sekoj covek da mu go promeni zivotot i da mu go dade vistinskiot Mir koj doaga od Bog.....se drugo e religija, sueverie ,prikazna....Isus Hristos e Vistinskiot i Edinstven Spasitel!! bidi pozdraven od srce i sreken sum so te interesirase so me izvadi od kalta...