- Член од
- 6 октомври 2008
- Мислења
- 1.884
- Поени од реакции
- 2.088
Не е проблем бе!.
.
Две индијанки, ако може?
Не е проблем бе!.
.
Две индијанки, ако може?
.Не е проблем бе!
Ама ако избегаме грев да не направиме а?.
.
А бе кркањето слатки ич не е проблем, само ќе треба и кај Слаткарот на каса да застанеме!
Или викаш да му бегаме, а?
.
.
Воопшто не е можно да се постане вистински совршен се’ додека - со збор или со дело - се негира Милоста (Мудроста) БОЖЈА, Чија Крв е чиста и незаслужена Прошка и чие Тело е чиста и незаслужена Љубов!
Сите (теисти и атеисти) коишто се сметаат посовршени од другите или дури се сметаат за совршени и истовремено Ја негираат Милоста (Мудроста) БОЖЈА - и она што Совршениот БОГ пред 2000 години ни го дари во нејзината прачиста Инкарнација на Голгота - таквите “совршеници“ засигурно се подалеку од Вистинското Совршенство, подалеку дури и од најголемите грешници кои ги мразат и се каат за своите гревови, но во ниеден случај не Ја отфрлаат Вистината!
Милоста БОЖЈА (Христос) е Вистината и најголемиот Дар воопшто!
Сваќаш ли сега Кој бил, Кој е’ и Кој ќе биде Каменот на сопнувањето на патот кон Вистинската Совршеност?
Го сваќаш најголемиот грев?
Се’уште контрадикторно?
.
Зашто, Словото Божјо е Живо и дејствува и е поостро од секаков меч со две острици; и навлегува до разделување на душата и духот, до зглобовите и мозокот, и ги проценува мислите и намерите на срцето.
(Еп.Евреи 4:12)
.
Еве, гледам вие како верници кога ја прифативте мудроста божја колку сте совршени - до таа мера што пак ги повторувате истите грешки и го покажувате вашето лицемерие.Идеален херој на христијанството е оној кој што трпи и е толерантен или: ако те удри некој по десниот образ, сврти го и левиот образ да те удрат.Мазохистички настроениот човек е дефиниција за херој во христијанството.Во антиката тоа бил воинот.Воопшто не е можно да се постане вистински совршен се’ додека - со збор или со дело - се негира Милоста (Мудроста) БОЖЈА, Чија Крв е чиста и незаслужена Прошка и чие Тело е чиста и незаслужена Љубов!
Целиот живот треба да изиграваш будала само за да влезеш во Царството Небесно....
.
Има знаени и незнаени гревови!
Тоа што грешникот не знае за сопствениот грев, незначи дека неговиот грев не е грев!
Ставија Милоста (Мудроста) БОЖЈА на прво место од својот живот и не се прави попаметен од тоа што си!
Поздрав
И Исус повика едно дете, го постави меѓу нив и им рече: „Вистина ви велам, ако не се промените и не бидете како деца, нема да влезете во Царството Небесно ...
(Матеј 18)
.
Целиот живот треба да изиграваш будала само за да влезеш во Царството Небесно...
Ама ако избегаме грев да не направиме а?
.Нешто си грешка, атеистите никогаш не се сметале за совршени, јас убаво напишав дека човекот не е совршено суштество.
Друго:
Еве, гледам вие како верници кога ја прифативте мудроста божја колку сте совршени - до таа мера што пак ги повторувате истите грешки и го покажувате вашето лицемерие.Идеален херој на христијанството е оној кој што трпи и е толерантен или: ако те удри некој по десниот образ, сврти го и левиот образ да те удрат.Мазохистички настроениот човек е дефиниција за херој во христијанството.Во антиката тоа бил воинот.
Прашав, дали ти како верник би го дозволил ова или пак од човечка природа би реагирал како секое живо суштество кога ќе те нападнат?Тоа не ми го одговори.
Уште нешто, христијанската религија брои над милијарда и пол верници.Дали денеска светот е совршен поради тоа што истите тие верници ја прифатиле мудроста божја?Или пак доаѓаме на моето дека треба да се прават добри дела, но и дека човекот му се случува да греши и дека не може да дејствува според платонски обликуваната христијанска религија а тоа е: да биде супериорен.
Затоа вие како верници имате најмалку право да им судите на атеистите што не се верници.Ние барем не сме лицемери како вас и ја прифаќаме вистината за човекот онаква каква што е.
Не те сваќам зар навистина толку мал ментален капацитет имаш.Абе ако не веруваш како може да е грев?
Сега јас мислам дека зборам со 5 годишно дете.
Не те сваќам зар навистина толку мал ментален капацитет имаш.
Еве како ме свати Nonteizam(мислам така му беше никот)
Е сега твоето прашање е дали можеш „несакајќи“ иако си неверник, да завршиш во рајот (доколку би постоел - а ти си во заблуда).
Одговорот би требало да е едноставен. Секое кршење на десетте заповеди е пат кон пеколот, така што секој атеист по дефиниција ги крши првите четири закони, односно најмалку првите два.
Како за ракетна физика да беше прашањево па толку не успеа да го сватиш
Христос не ја дал совршеноста туку ја дал еден творец на првата автобиографија.Веќе споменавме кој е тој, нема потреба понатаму да одам..
.
Зошто да изиграваме? Потребно е само да признаеме дека без БОГА сме она што што сме !
.
.
.
Светот се давел и се дави во сопствените гревови, ... дај БОЖЕ правовремено да се разбуди и да не ги изгори своите најмили!
.
Супериорноста се состои во тоа што - во Христа - Совршениот го даде Совршенството за несовршените, како би ги додирнал со својата Совршеност та и несовршените би живееле за Совршеноста на Совршениот!
Но, за жал, истата онаа енергија која што во атеистите ги тера да Го негираат Творецот и неговиот најголем Дар, ги терала и ги тера широките маси на “верниците“ да се онакви какви што се’!
Што значи сега ова?
Треба ли да Го негирам Совршениот и Неговата Совршеност поради несовршените на кои што појќе им значи минливото од вечното?
Сигурно дека тоа би било гре(в)шка!
.
Ова не ти држи вода.Христијанството ти налага да не ги повторуваш грешките, затоа и напишав дека е платонски обликувана религија.Во спротивно, ако ги повторуваш грешките нон-стоп која би ти била смислата за верба во христијанската религија?Треба да се стремиш кон тоа да направиш подобро општество преку делата или пак да се водиш според познатата „од едно уво влегло, од друго излегло“?Совршенството за несовршените, како би ги додирнал со својата Совршеност та и несовршените би живееле за Совршеноста на Совршениот!
.Христос не ја дал совршеноста туку ја дал еден творец на првата автобиографија. Веќе споменавме кој е тој, нема потреба понатаму да одам.
.Ова не ти држи вода.Христијанството ти налага да не ги повторуваш грешките, затоа и напишав дека е платонски обликувана религија.Во спротивно, ако ги повторуваш грешките нон-стоп која би ти била смислата за верба во христијанската религија?Треба да се стремиш кон тоа да направиш подобро општество преку делата или пак да се водиш според познатата „од едно уво влегло, од друго излегло“?
Да, треба да правиш ти добри дела и тоа ми е се јасно, но човекот не е совршен.Затоа и не може да следи религија која налага совршенство; не е возможно ти да бидеш совршен.
.
.
.
Јас не верувам дека било кој (нормален) човек (вистински) свестно и потполно доброволно ги прави и повторува грешките, туку поради одредени (психосоцијални) влијанија во него делуваат енергии (и навики) кои му се зд се’) е незслужен дар на Небесниот Цар!апишани дури и во гените (сомата) !
Излезот од овој маѓепсан круг е единствено Мудроста (Милоста) БОЖЈА - преку која ја согледуваме вистината и - Која што не е наша лична заслуга, туку (пре
Свесен сум дека во мене, односно во моето тело, нема сили за добро. Желба за добро има во мене, но не и сила да го извршам. (Еп. Римјан. 7:18)
Толку ли е тешко да се свати дека несовршениот човек не е тој кој што го гради опшеството на совршенството и правдината, туку Совршениот БОГ преку Милоста (Мудроста) Негова е ТОЈ кој што прави се’ што е добро, во човекот и вон човекот!?
Бог е Оној Кој во вас прави да сакате и да дејствувате според Неговата добра волја! (Еп. Филип 2:13)
Нему Слава и Фала, во вечни векови!
Амин
.
.
.
Јас не верувам дека било кој (нормален) човек (вистински) свестно и потполно доброволно ги прави и повторува грешките, туку поради одредени (психосоцијални) влијанија во него делуваат енергии (и навики) кои му се зд се’) е незслужен дар на Небесниот Цар!апишани дури и во гените (сомата) !
На добар пат си.Религијата ти заповедува да бидеш ти совршен но ти не можеш да бидеш совршен и затоа и правиш грешки, значи конечно се согласуваш дека ти како верник си голем лицемер и дека твоето убедување за тоа дека јас сум грешник а ти си праведниот пропаѓа во вода..Можеби не директно, но индиректно признаваш.(психосоцијални)
-Тотемот може да биде прва форма за замена на таткото, богот подоцнежна, тогаш кога богот стекнал човечка форма.Таквата нова творба од коренот на сите религиски формации, копнеж по таткото, можела да стане можна ако, со текот на времето, односот кон таткото- можеби и кон животното- се изменил во својата суштина.
-Во Едиповиот комплекс се среќаваат почетоците на религијата, на моралот, на општеството и на уметноста и тоа во потполна согласнот со резултатите на психоанализата, дека овој комплекс претставува јадро на сите неврози, врз основа на она што успеавме да го сфатиме со проучување на психоанализата.
Сигмунд Фројд „Тотем и табу“
.На добар пат си.Религијата ти заповедува да бидеш ти совршен но ти не можеш да бидеш совршен и затоа и правиш грешки, значи конечно се согласуваш дека ти како верник си голем лицемер и дека твоето убедување за тоа дека јас сум грешник а ти си праведниот пропаѓа во вода..Можеби не директно, но индиректно признаваш.
П.С. Религијата и психологијата воопшто не се поврзани:
Тоа кој те осветлувал и ти давал пулс не е моја работа.Ти доволно кажа на темава и со ова:.
.
Не сум јас тој кој што може да е Совршен, туку Совршената Тајна која ме (не’) создала во мајчина утроба, која ме (не’) одржува, која ме (не’) осветлува, кој е поблиску дури од сопствениот пулс, ... која е постара од секој татко, постара од секоја мајка, ... која е изворот на се’ што е добро и вистинито во религијата, психологијата, теологијата, билологијата, технологијата, ... и која е Целта на Еволуцијата! .
Ти посакувам лично да Го запознаеш Психологот над психолозите, Аналитичарот над аналитичарите, Кој единствено вистински ослободува од Едиповиот комплекс, од поврзаноста со материјата и дури од зависноста кон “тате“ Фројд! .
Лека ноќ
п.с. Кликни подолу за еден филм кој што верувам и се надевам дека ќе ти се допадне, а мислам дека и за музиката на Вагнер (за која таму ќе станува збор) ќе имаш отворено уше.
.
http://www.movie2k.to/Eine-dunkle-Begierde-online-film-1198695.html
.
Што значи паѓаат како кула од карти вашите обвинувања против мене и против останатите атеисти.Ти најмалку како грешник можеш да ми судиш на мене зошто и ти самиот со ова потврди дека не си способен да го спроведуваш во целост она што ти го бара Библијата.Да беше, досега светот (христијанскиот) ќе беше поубав и ќе блескаше.Затоа поштедете ме од лицемерие.Не сум јас тој кој што може да е Совршен