Математиката и реалноста

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.139
Поени од реакции
12.124
Хахахахах абе трет извод!
Не заебаваш? Тоа у четврта година средно се учеше.
Мани друго се е шаблон. Убаво ти кажал професорот, се тоа убаво....формули колега!
Се учи и на факултет, ако го студираш тоа ;) И ако го работиш тоа пак се учи постојано и се надградуваш.

Ти си студирал математика нешто природни науки или имаш завршено некој факултет каде што се изучуваат општествени науки? По муабетот ми звучиш како до средно да си другарувал со математиката, но за понатаму некако тешко...

Јас реков: Секоја математичка формула е добар договор со реалноста! Ништо друго! Можам и докази и методи да напишам (иако мислам бесцелно за оние кои што не знаат математика и само ќе биде трошење време и мое и ваше).
Да појаснам инаку, математичката формула или метод дава добар, но не и совршен апсолутен договор. Бидејќи е вмешан разумот на човекот не за друго :) Ах тој разум :) Препрека е секогаш кога треба да се решаваат проблемите на универзумот.

Затоа пак ги измислиле апсолутна и релативна грешка кои + - го подобруваат резултатот доволно за да... па за да ете имаме некој сателит да кружи над нашите глави.

Joshua_Tree

Samo na minuvanje...
Член од
21 март 2010
Мислења
1.399
Поени од реакции
4.769
Супер :)
Не е проблем, види по темите за егото, почни некој разговор.
Во делот што тебе те интересира, па да поднаучиме по нешто....еден од друг. :)
--- надополнето: 2 март 2012 во 17:00 ---

Од што е детерминирано тоа дали можеш или не можеш да бидеш едноставен?
--- надополнето: 2 март 2012 во 17:24 ---
Maksimum konstruktivna interferencija na delo :)
Нема детерминанти и формули во едноставноста...само спокој и среќа.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Нема детерминанти и формули во едноставноста...само спокој и среќа.
И даваш епитети на среќата, тоа не соодветствува на реалноста. Тоа е исто како на прашање кој си да почнеш да си даваш особини, својства и слично. Ти едноставно Си и толку. Нема едноставност, нема комплексност...се се тоа можности, и се дел од илузијата. Илузијата може да биде едноставна, комплексна секаква. Ти не можеш да бидеш едноставен или комплексен. Тоа што си се нашол во ситуација во која не си оптеретен од мисли не ја прави едноставна.

Joshua_Tree

Samo na minuvanje...
Член од
21 март 2010
Мислења
1.399
Поени од реакции
4.769
Не знам каде ги гледаш епитетите...де појасни?

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Не знам каде ги гледаш епитетите...де појасни?
Не е лошо ти да појасниш за едноставноста прво. Што е тоа што е едноставно, а едноставно е затоа што не е сложено нели?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.139
Поени од реакции
12.124
Загина и оваа тема во неповрат!
Толку од матматиката... :cautious:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.139
Поени од реакции
12.124
:)

Ќе ми го објасниш накратко видеото со некоја формуличка во врска со реалноста или да го изгледам (цели 4 часа), да го коментирам и автоматски да си правам муабет со авторот од видеото а не со тебе?
Ме зафркаваш ти мене? Нели...? Со видеа ќе се прелукуваме? Не благодарам. Овде мислев ќе има муабет а не видеа.
Да ставам и јас видео... и да се надевам дека ти ќе го разбереш, нормално, бидејќи немаш многу врска со математика според темата на видеото.

Дали ти слушна што вели типот за ова што го зборува? Дали ти виде формула? Тој вели дека научил за ова кое замислете го нарекува квантна математика или нешто слично И тоа проучувајќи го божјиот збор од разни свети списи, а не користел „човечка математика“!!! Нумерологија но не е математика човечка!
Значи како што реков во претходните мои постови: замрсени изјави, без формули и математички закони и методи...

Хмммммм :) Се одалечувам од темата мудро :) Ќе ве оставам да си ја докажувате реалноста далеку од математиката.

P.S. Повелете видеа за оние кои навистина ги интересира реалноста и математиката! Јас се повлекувам од темава... (y)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399

Ќе ми го објасниш накратко видеото со некоја формуличка во врска со реалноста или да го изгледам (цели 4 часа), да го коментирам и автоматски да си правам муабет со авторот од видеото а не со тебе?
Ме зафркаваш ти мене? Нели...? Со видеа ќе се прелукуваме? Не благодарам. Овде мислев ќе има муабет а не видеа.
Да ставам и јас видео... и да се надевам дека ти ќе го разбереш, нормално, бидејќи немаш многу врска со математика според темата на видеото.

Дали ти слушна што вели типот за ова што го зборува? Дали ти виде формула? Тој вели дека научил за ова кое замислете го нарекува квантна математика или нешто слично И тоа проучувајќи го божјиот збор од разни свети списи, а не користел „човечка математика“!!! Нумерологија но не е математика човечка!
Значи како што реков во претходните мои постови: замрсени изјави, без формули и математички закони и методи...

Хмммммм :) Се одалечувам од темата мудро :) Ќе ве оставам да си ја докажувате реалноста далеку од математиката.

P.S. Повелете видеа за оние кои навистина ги интересира реалноста и математиката! Јас се повлекувам од темава... (y)
Знам што те нервира тебе, стар си ти да го смениш она у кое си убеден. А плус 4 и кусур саати :), ама кој те тера да гледаш?
Со сила никој не те тера, ако сакаш гледај ако не не мораш. Со кого ќе се расправаш после што е точно од сето тоа не е битно. После имам уште еден сериал од четири пет саати, само ти кажи. ;)

Joshua_Tree

Samo na minuvanje...
Член од
21 март 2010
Мислења
1.399
Поени од реакции
4.769
Не е лошо ти да појасниш за едноставноста прво. Што е тоа што е едноставно, а едноставно е затоа што не е сложено нели?
Едноставноста нема дефиниции таа само ја доживуваш...секој ден во нова боја

Член од
14 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
162

Да не беше математиката ти немаше сега да пишуваш на форумот. Ај сега повлечи се во својата реалност.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.139
Поени од реакции
12.124
Да не беше математиката ти немаше сега да пишуваш на форумот. Ај сега повлечи се во својата реалност.
А што има врска со мене ова твое размислување? Не разбирам...
Да не беше математиката инаку, јас сега немаше да земам плата! :) Тоа е реалноста ;)

Знам што те нервира тебе, стар си ти да го смениш она у кое си убеден. А плус 4 и кусур саати :), ама кој те тера да гледаш?
Со сила никој не те тера, ако сакаш гледај ако не не мораш. Со кого ќе се расправаш после што е точно од сето тоа не е битно. После имам уште еден сериал од четири пет саати, само ти кажи. ;)
Не е за некој да тера друг да гледа видео или не... туку за релевантноста на „математиката“ што човекот ја презентира со реалноста. Јас те прашувам зошто ова видео? Што има ова со математиката и реалноста? Делењето е доволна реалност за тебе? :)

И пак запна со тоа каков е некој форумџија. Па да ти кажам, доволно долго се занимавам со математика, компјутерски технологии... и тешко дека ќе ми смени став некој како тебе или пак видеа од овој вид...
Тука си во право. (y) Морам да се сложам.

И да, битно ми е со кого разговарам и колку тој некој ја познава математиката(за темава). Со некој што блада и нема поима од математика, а зборува на темата се и сешто и дури е убеден дека тоа е некоја вистина... не бидува... .не може да се прави муабет со таков на тема математика, за реалност пак да не зборуваме.

Ти не ме ни читаш што пишувам нели... само велиш: Знам ова знам она, нормално за форумџиите, но не и за темите на кои дотрчуваш и зборуваш што ти текне. Но добро, тоа го знаеме, ти си незапознаен со ниедна тема доволно и тоа ти „дава слобода“ да одиш и да зборуваш се и сешто секаде. Браво :)

B

Black Guard

Гостин
Он го почитува ОШО и го има достигнато Зен-от ехх а твојата кутра математика не може ништо тука,џабе ти е без зен-от или без мудрувањата на ОШО уберпреварантот.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.139
Поени од реакции
12.124
Он го почитува ОШО и го има достигнато Зен-от ехх а твојата кутра математика не може ништо тука,џабе ти е без зен-от или без мудрувањата на ОШО уберпреварантот.
Е тоа е... пробав еднаш со зен и медитација да ми работи еден дел до матлаб дијаграмот... но ништо!
Сигурно од погрешна книга сум читал за медитација-матлаб успех!

Сепак доста ми е од овде... терајте слободно со каква сакате реалност. Ако е во ред со вас, и со мене е ок :) Сепак дознав тука дека има разни „математики“ во светот.

Член од
14 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
162
А што има врска со мене ова твое размислување? Не разбирам...
Да не беше математиката инаку, јас сега немаше да земам плата! :) Тоа е реалноста ;)
Заеби, погрешно сум те разбрал :)

Kajgana Shop

На врв Bottom