Живот без Фејсбук

• Креатор на темата Löwe
  • Време на започнување

Дали животот без Фејсбук ќе беше подобар?

• Вкупно гласачи
    197
L

Löwe

Гостин
Живееме во ера кога скоро секој има фејсбук. Од 5 години до 95 години. Но дали фејсбукот ни го разубави животот или не?

Mike Tyson

Never,never,NEVER GIVE UP!
Член од
20 август 2007
Мислења
2.630
Поени од реакции
156
Го имам избришано веќе 3 месеца и одлично ми е.Залудно потрошено време.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Сето ова го кажува човек кој има потпис: Mакедонски фан клуб на Надал на FACEBOOK? :facepalm:

@ Tопик, Никогаш не сум имал Facebook и нема ни да имам.

Член од
27 април 2011
Мислења
2.308
Поени од реакции
3.064
Немам фејсбук веќе година дена и никад нема да го реактивирам...поголемо срање од тоа не постои на светов ... дури самото изговарање на зборот фејсбук ми предизвикува некое безвезе чуство.

L

Löwe

Гостин
Сето ова го кажува човек кој има потпис: Mакедонски фан клуб на Надал на FACEBOOK? :facepalm:

@ Tопик, Никогаш не сум имал Facebook и нема ни да имам.
Нема врска потписот, потписот е чисто поради Надал, не дека сум некој претеран зависник од Фејсбук.

Член од
23 јануари 2012
Мислења
885
Поени од реакции
912
Имам Фејсбук но го користам многу малко само доколку ми треба некој за нешто да му пишам и што играм една игра и тоа е за играта можеби ке одвојам повеќе од 15 минути некогаш но многу ретко а да се замарам за него како да ке ми дава пари ако седам што можам повеќе за да го искоритам моето слободно време за глупоти? не фала ;)

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Напротив многу е корисно фејсбук, а ако некој не знае да го користи тоа е друг проблем.
И колку за потсетување, ако не постоеше фејсбук ќе постоеше мајспејс или нешто десетто што е исто, така да ако вие не знаете како да ги користите предностите на интернетот, фејсбук не ви е крив :P

M

MrzaRules

Гостин
шо сака да каже авторот на темава...дека фејсбук е начин на живот?или фејсбукот го расипува животот?го расипува да,ама на тие шо го сваќаат премногу сериозно и забегуваат по фејсбук

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
jas mislam deka lugjeto na zapad ne pominuvaat tolku vreme pred fajsbuk samo koga moraat tamu zivotot i rabotnoto vreme e podinamicno pa moraat da skratat.

Fejsbuk postoese i pred 2004 vo druga formasamo sto kompjuterite i internetot bea poslabi.

Sega CIA ima kontrola nad milioni korisnici sirum svetot

Nakratko za biznis da imas prodavnica za garderoba i sakas da se grizis za svoite korisnici najbrzo i najefikasno moras da se reklamiras besplatno

Член од
19 август 2010
Мислења
975
Поени од реакции
1.890
Сам по себе фејсбукот не е толкаво зло ко што сите го претставуваат. Луѓето се тие кои што го користат на погрешен начин.
Која е целта да имаш 100 лајка на слика/статус и 500+ пријатели? Имај 60-70, ама луѓе што ги знаеш и со кој сакаш да останеш во контакт.
Според мене, да, фејсбукот го олеснува животот, само ако знаеш како правилно да си го користиш ;)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
животот без фејсбук е живот во вистинска смисла на зборот.
Немојте сега за све да испадне дека Facebook е крив, ако сакаш нешто да кривиш кривете се себеси што поминувате долго време пред компјутер, не Facebook, значи главното зло е компјутерот, сега наместо децата да играат жмурка или џамлии, или пак било која слична игра/спорт кој инволвира физичка активност, они седат пред компјутери и живеаат во дигителен свет...не дека јас сум нешто многу подобар ама сепак мора да се биде реален.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.664
Поени од реакции
14.539
Фејсбук само ми помогна да ја запознаам девојката што ја сакам... А онака веќе станува досадно

П

Паган-др

Гостин
Премногу внимание посветувате на тие шо имаат/немаат фејсбук.

Да не беше фејсбук, нешто друго ќе беше.

Kajgana Shop

На врв Bottom