Легализирање на марихуаната?

Да се легализира Марихуаната во РМ ?

• Вкупно гласачи
    435

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.784
Поени од реакции
11.343
Мене вчера ме држеа на деве баир за ризли. Ме тресеа саат време, превртија се живо и диво ништо не најдоа, попиздени беа и не ми веруваа дека пушам тутун самсон, свашта. :icon_mrgr: Ме убедуваа дека пренесувам дрога, а на муабетот дека се враќам од концерт ме прашаа каков фан си ти? А каков глупак си ти бе шефе?
На крај добив 3 огромни извинете господине, на што им вратив со ќе се видиме преку адвокат, ќе видите вие кого малтретирате, по што си ги свиткаа опашките а јас си го фатив патот накај скопје. Они на мене марихуана, магариња!

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
ја едино искуство што сум имал се алфите у ск на паркинг спроти саем на Таксират 2010. Ме натераа да седим само со мајца 20 мин на прва недела од Декември дури ми го претресуваат секој џеб што постои од облеката :D
еееее тука иаме нешто заедничко за тој таксират 2010 :D хахахах
Нараво учение - на паркингот спроти саем НЕМОЈТЕ ДА пушите трава а дури немојте ни да стојте кога има ТАКСИРАТ

Член од
20 ноември 2010
Мислења
738
Поени од реакции
749
Исто им се фаќа, ако продолжат со тоа темпо ќе добијат гратис метадон:)
Во случајов прајме муабет за легализирање на растение, и да биди легално слично како алкохолот, многу го пијат, но не сите се алкохоличари, што пијат, се опиваат за викенди.Исто ти е со марихуаната, ако чадиш џоиунт еднаш годишно не те прави наркоман, така да има разлика до легализација за слободно користење, до користење од психо-физички потреби,ако евентуално се станува зависен од таа дрога.
Суштинската разлика е во тоа дека марихуаната не создава физичка зависност.

Член од
6 септември 2008
Мислења
1.049
Поени од реакции
367
Гледам сите зборите од искуство као да ви го ПРЦнале оние од ЕНТЕШЕ, е па ви симнувам капа за неспособност на пушење џоинт. :pos:

И пак најважното не го свативте, зошто гледам си "мерите к**ови". Не знам дали вреди да се повторувам, али ајде за тапаните што не разбраа: Значи тие што најмногу сакат да се легализира Марихуаната се пријателите од кој ја набавувате робата ( луѓето со ниви за "френки и патлиџани") затоа ако некој ја сјеба работата да гние во затвор ќе бидат они. А тие што пушат (муштериите) како што реков... ГИ БОЛИ СТАПОТ дали е легално или не.

PS. мене ми е сеедно дали ќе се легализира или не. Не знам како разбравте дека сум против. Останете ми со здравје :ROFLMAO:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Значи тие што најмногу сакат да се легализира Марихуаната се пријателите од кој ја набавувате робата ( луѓето со ниви за "френки и патлиџани") затоа ако некој ја сјеба работата да гние во затвор ќе бидат они. А тие што пушат (муштериите) како што реков... ГИ БОЛИ СТАПОТ дали е легално или не.
А како да се снабдат без тие луѓе?! И зашто мислиш дека само заради тоа сакаат? Јас сакам да се легализира заради слободата на луѓето да прават што сакаат.

Член од
6 септември 2008
Мислења
1.049
Поени од реакции
367
А како да се снабдат без тие луѓе?! И зашто мислиш дека само заради тоа сакаат? Јас сакам да се легализира заради слободата на луѓето да прават што сакаат.
Па не се еден или двајца мајка му стара што одгледуваат канабис и можат да те снабдат. Не сум во право ? Ти велиш сакаш да се легализира за луѓето да прават што сакат...значи мислиш да пушат каде сакат колку сакат ? Е па да ти кажам дека тоа го нема ни во Холандија зш се е со граници и штом се легализира знај дека пак има закони и правила како се пуши и со кој граници. Не е така право "да правиш што сакаш". Зошто нешто да функционира во овој случај легализација повторно треба да има правила и прописи... кој ако не се почитуваат повторно ќе бидеш казнет...сваќаш ? Неможе секој да му се дозволи на пр. да огледува Канабис.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Неможе секој да му се дозволи на пр. да огледува Канабис.
Во Холандија друже во Чешка и во уште доста држави е дозволено да се одледуваат по две растение ако не се лажам можда и повеке од фамилија така да подобро ние да си ја растеме тревата да знаеше што пушиме него хемии и прсканици,нема како домачица :)

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Гледам сите зборите од искуство као да ви го ПРЦнале оние од ЕНТЕШЕ, е па ви симнувам капа за неспособност на пушење џоинт. :pos:

И пак најважното не го свативте, зошто гледам си "мерите к**ови". Не знам дали вреди да се повторувам, али ајде за тапаните што не разбраа: Значи тие што најмногу сакат да се легализира Марихуаната се пријателите од кој ја набавувате робата ( луѓето со ниви за "френки и патлиџани") затоа ако некој ја сјеба работата да гние во затвор ќе бидат они. А тие што пушат (муштериите) како што реков... ГИ БОЛИ СТАПОТ дали е легално или не.

PS. мене ми е сеедно дали ќе се легализира или не. Не знам како разбравте дека сум против. Останете ми со здравје :ROFLMAO:
Педер и да биде легална незначи дека смееш ниви да имаш со марихуана -.- , а тоа дека кажавме тука 7-8 примери за ЕНТЕШЕ и уште да не се увериш дека дејствуаваат и дека особено тие што пушат ги засега да се легализира е сосема друга работа -.-
од глупост у глупост влагаш :D :D

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
врз која основа треба да се легализира тревата у македонија?

V

Vollstandig

Гостин
врз која основа треба да се легализира тревата у македонија?
Врз основа на тоа што има едно 70 % од младината што ја конзумира,сака да ја конзумира или е на пат да сака да ја конзумира таа трева, закоја медицински,научно,психолошки и религиозно е докажано дека со нормално конзумирање од еднаш месечно има позитивни ефекти и не создава физичка зависнот. Истата била користена и нормално легална кај нашите предци и не само тука туку и низ целиот свет, кај индијанците позната како “Луле на мирот“ , во индија палеле огнови и мантрале над чад од марихуана и други миризливи стапчиња од кој паѓале во транс, и скоро и на секаде....

Единствен проблем претставува денеска што ако човек се реши дас конзумира може да се малтретира по полиции, да биди кривично гонет за поседување,конзумирање или продавање на истото чудо.Мислам оти најмногу ги боли за продавањето, никој не го интересира штоп ќе пушиш ти денес, освен тоа дека некој ти ја продал а тој некој им квари бизнис.Кога се легални цигари,алкохол,оружје,стари коли,кинеска роба, и други штетни ствари,зошто да не биде легална една природна ствар?

Kajgana Shop

На врв Bottom