НБА Ол-Стар 2012

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.046
Поени од реакции
45.753
Syn, ако толку човекот им набил тежок комплекс на некои играчи , сигурно нема да го „кршат“ на ол стар меч, си имаат регуларни мечеви во текот на сезоната, и шанси и шанси за да дојди до тоа да му го напукнат носот.
..или пак Леброн се силел кога забивал, му љубоморел на Коби, мислам смешни се тие муабети.
Секој си има свој стил на игра и тоа е тоа.
А и да, зборите дека атракција е Коби да погоди тројка на ол стар меч.. не ме јебите :D
Кај реков дека станува некаков збор за комплекс кај играчите ? Погрешно си ме разбрал ...
Ама ако некој пишува долг пост и притоа го критикува Коби зашто ги стаил рацете у џеб на старт :facepalm: а притоа занемари намерен фаул при кој Коби се здоби со скршеница на носот и благ потрес на мозок ондак шта речи. ;) Ова не е ни смешно, жално е да го напишеш.

Ианку Коби има 33 години, Коби ако не си приметил ја изгуби атрактивноста многу одамна, порано секој викенд у топ 10 потези минимум 3 од Коби беа, сеа гледаме по 1 секој втор викенд, повредите, годините, си го направија своето, незнам што повеќе очекуваш ти од Коби за време на олстарот, тоа е неговиот максимум моментално а да не потенцирам пак дека пола меч го изигра повреден.
Али дури и во една ваква ситуација, еве и вчера гледам повеќето се фатија само за Коби а Дурант го баталија иако он форсираше МВП титула без некоја атрактивна игра а и те како е способен за истото. Уште еден пример дека Коби на многумина е трн у око.

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Исто така, мислам дека нема основа за споредба меѓу Леброн и Коби. Прочитајте ја само изјавата што ја има постирано Syn, што ја има дадено Мајкл за Коби. Видете ја историјата на Коби...многу близу до Мајкл (иако за мене Мајкл е број 1). За мене Леброн сеуште не е ни во топ 10 најдобри во историјата...не само заради тоа што нема прстен (тоа и не до толку релеванто можеби, најверојатно и ќе го освои), туку и заради тоа што сеуште го нема изградено оној clutch момент што го имаа Коби и Мајкл, ја нема таа игра што му доликува на еден лидер. Кога треба да се решава натпреварот тој се губи.
И можеби најбитното...со самото тоа што си отиде од Кливленд, ја изгуби лидерската позиција...тоа што за Чикаго беше Мајкл, за ЛА - Коби...за Селтикс - Лери...тоа за Хит ќе биде и е Вејд. А во историјата секогаш биле запаметени најпрво лидерите. Далеку од тоа нема да биде и тој запаметен, но сепак ќе биде во сенка на тоа што го направи. Не дозволи да се гради тимиот околу него туку свесно се откажа и ојде во тим каде што веќе има етаблиран лидер само за да освои титула. Од аспект на играч тоа е и оправдано, но со самото тоа направи голем чекор назад во борбата (ако може така да ја наречам) за најдобар играч во историјата на оваа игра.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
..или пак Леброн се силел кога забивал, му љубоморел на Коби, мислам смешни се тие муабети.
Секој си има свој стил на игра и тоа е тоа.
А и да, зборите дека атракција е Коби да погоди тројка на ол стар меч.. не ме јебите :D
Абе никој не вика дека тројките на Коби се атракција, ја се заебавав за тоа со тројките на центрите. А дека ЛеКвин пукаше од љубомора, тоа беше очигледно. ;)

п.с.

:свиркам:

Член од
14 март 2010
Мислења
16.937
Поени од реакции
16.228
Кај реков дека станува некаков збор за комплекс кај играчите ?
:facepalm:
Тоа доволно говори колку овој човек на некои луѓе им набил тежок комплекс нешто што не можам да го сватам, ја на пример Џордан го обожавав иако никогаш не навивав за Чикаго.
Би требало и играчите да се сметаат во луѓе :)
Јас се изјаснив што не ми се допаѓа кај него, немора да значи дека ми набил мене некој комплекс, едноставно не ми се свиѓа тоа што форсира шут од поле на ол стар меч, како да е во плеј оф меч .. не гледам никаква атракција во тоа.
Секоја чест за успесите кои ги направил во неговата кариера, тука не сум рекол дека не заслужено е.
Бај д веј, фан сум на Филаделфија, oд времето кога играше Ајверсон и Мутомбо, па сеа со Иги ако нешо значи за „комплексот“ :D
--- надополнето: 28 февруари 2012 во 01:25 ---
Абе никој не вика дека тројките на Коби се атракција, ја се заебавав за тоа со тројките на центрите. А дека ЛеКвин пукаше од љубомора, тоа беше очигледно. ;)
Леброн си го одигра своето на ол стар-от без разлика дали бил на терен Коби или не, а кај виде ти љубомора.. незнам :)

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.046
Поени од реакции
45.753
Дискусија правена сто пати.
LeBron боље моментално, Kobe боље во текот на цела кариера.
Моментално Коби има бољи просек у поени од Леброн, ако тоа е некој валиден аргумент, а за мене не е, но она што за мене е доста валиден аргумент е фактот дека секој тренер у НБА при решавање на 1 меч сега, моментално, би го преферирал Коби пред Леброн, а тука го вклучувам и Споелстра, тренер кој сезонава идеше преку Вејд у оние тесни натпревари на крајот, бар у тие ја што ги глеав, повеќето ипак дебело ги добиваа..
Леброн има фантастични физички предиспозиции ама психата му е лабилна и тоа го кочи, а психата е премногу битен фактор во овој спорт, и во било кој друг спорт. Дури и вчера, на олстар, по изиграна акција и офанзивен скок Леброн подаваше на 5 секунди до крај, и згреши, на таа грешка претходеа зборовите на Коби “Shoot the [expletive] ball!” за да по натреварот Леброн изјави, “Yeah, he was telling me to shoot it,” James said. “I wish I could have that one back.”.

Друга работа, крактерот му е сјебан, лани му се улета со рамо на сопствениот тренер, со таков однос и дисреспект кон кормиларот на својот тим никаде нема да стигне, а исто и со губењето во последната четвртина, кога машките се двојат од девојчињата.

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.908
Поени од реакции
23.321
Не планирам да навлагам у дискусија Леброн вс Кобик, само и ќе ве замолим да не ми го цитирате постот, но само ќе кажем дека ако некогаш би ја водел дискусијава тоа би било само некој кој знае да разликува ДОБАР ИГРАЧ и ГОЛЕМ ИГРАЧ !

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Оставете ги Леброн и Коби..гледајте ги Вестбрук и Удрант што прават оваа сезона човече:drk:..каква страшна кошарка играат..па дефинитивно ако постои екипа што можат да ги победат Мајами се дружината Ибака бананамен ,Харден муџахединот и двајцата горе споменатите..вистински ѕверој!

Рунчев

Esi mi dobaaar
Член од
29 мај 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
191
Оставете ги Леброн и Коби..гледајте ги Вестбрук и Удрант што прават оваа сезона човече:drk:..каква страшна кошарка играат..па дефинитивно ако постои екипа што можат да ги победат Мајами се дружината Ибака бананамен ,Харден муџахединот и двајцата горе споменатите..вистински ѕверој!
Е да си ми жив и здрав за ова. Не две страни читам, како Леброн бил физички јак, како Коби имал муда, а факт е дека и двајцата без јак тим не можат да земат титула, па дури и со јак(Леброн лани, и Коби против Детроит) за разлика од нив дечките(од кој само Дурантела звезда) си кинат се што стапне пред нив, вистински победнички тим.

StarScr3am

Ѓавол
Член од
22 септември 2009
Мислења
798
Поени од реакции
219
^ добро само со тие титули сте запнале, па ја шо треба да направам оти бостон има 17 ???
ама не е тоа поентата, не живеам јас во минатото. јесте дека леброн на крајот можеше да шутира, ама затоа кога сакаше тогај даваше поени и куцање. за таква атлетичност и снага како него, коби може само да :drk:
ДА ! Кралицата има најдобра атлетичност ама Мамбата има најдобар footwork во цела НБА!!
--- надополнето: 28 февруари 2012 во 05:35 ---
Еј ја не сум улетал у ваква дискусија ама сум ја читал многу пати.
Вака сеа прво за потегот на Вејд. Овој Македоникус очигледно отвара ЕСПН само резултати да види па да пише некој бисер. Имаш вест и тоа на главната страна дека после утакмицата Коби останал да го снимаат носот и има фрактура( скршеница) на носот. Сега мене тој фаул не ми се виде до толку опасен на прв поглед ама од коа прочитав видов дека убаво го кснал Коби. Мада не ми се верува дека Вејд би направил такво нешто барем не на ваква утакмица, сепак заедно настапуваат за репрезентација и Вејд не е таков тип на играч. Мислам дека е многу незгоден случај и не се прави толку голема фама околу тоа.
За Леброн и Коби. И двајцата ги поштувам ептен, топ играчи меѓу најдобрите во историјата на НБА и сигурно идни Hall of Fame. За кој е подобар играч, си е тоа индивидуално. Оваа сезона ЛеБрон има страшни бројќи и е у во преден план за МВП на сезоната. Според тоа што читав ваква статистика е меѓу најдобрите во историјата. Сега човекот си има малце проблеми во последната четвртина ама мислам дека со една титула се тоа ќе се надмине. Предходната сезона беа многу блиску ама ете не се деси така да оваа не им бега( мое мислење). Сега Коби имаше до негде среќа што цела кариера( поголемиот дел) имал квалитетен тим околу себе и тоа му носело титули. Ете се деси да си отиде Шек и со тоа падна многу квалитетот на Лејкерс. Затоа Коби се закани со напуштање на тимот ако не му се донесе квалитетно засилување. Сега Леброн играше со таква лоша екипа во Кливленд и јасно е дека неможеше да биде конкурентен. Ама и он направи педерски потег со заминувањето од Кливленд. На крај според мене Коби>ЛеБрон.
кој јак тим е пријателе ? Коби имал помош само од еден играч не од цел тим !! Коби играше сезони со Шек потоа на негово место дојде Гасол а ЛеБрон ? кој кур фактор е он ? и Вејд е со него и Бош и шо ? и па ништо не прават !!! за вториот болд РЕСПЕКТ !! Коби е царот шо го носи ЛАЛ на плеќи :)
--- надополнето: 28 февруари 2012 во 05:35 ---
Syn не удирај со главате в ѕид. Кој педерски потег бе жити се, кај виде скршен нос, чоекот сакаше да ја тргне топката од рацете и удри в нос т.е го почеша доволно да се раскрвари малце. Не знам како можете после онаа игра уште за Кралот да зборите, зашто да шутира, да не е лошо на 5 сек да направиш акција, мора ли да се шутира? Коби давал, шо давал бе дрва, се виде последниот напад кога Вејд му играше одбрана шо напрај во бунар фрли, имаа среќа што му избега контрата на Вејд инаку ќе беше друга приказна. И достате со тие детски муабети Кралица...тој е прав Крал. Сам против сите, страв до коски.:cuc:
пријателе ти да не дркаш на Кралот без Круна ?!

Член од
4 јануари 2008
Мислења
173
Поени од реакции
79
Еикосаноиди од цел пост, ти се фати за рацете на Коби што му биле у џеб а никаде не го спомна педерскиот потег на Гејд.
Па уште и го окарактеризира тоа ко африканска стока ... :facepalm:
Чудна работа, се прашувам зашто
.
Ami ja ako kazev se u mojot post , advokatite na Lakers bi ostanale bez rabota na forumov i kako ti bi imal milion postovi..............a...............

Jas nemam videno na All Star natprevar (imam gledano se od 1990 navamu a i retro utakmici 1977, 1984/87 !) igrac od prvata postava, so ogled kolku spektakularno go najvuvaat (i osobeno poseldnive 5-6 e prenatrupano so koreografija/efekti) celo vreme da gi drzi racete V dzep, pa duri i imeto koga mu go spomnaa duri togash samo ednava raka ja izvadi na zorle, da im otpozdravi.......toa najmalku go ocekuvav od KObe............ti kolku sakash brani go ........ama coekov e PROST......vo takvi momenti toa samo moze nekoj da go napravi za da si dade na znacenje/ego....demek nego seedno mu e so go odbrale........znaete jas sum kobe bryant...........ko taksi da ceka za bolnica na -30 sabajle a ova mu kasni 10 min.........seljak, nema ponashanje dzabe prsteni

i za toa so postignal nema zbor........ama nepotrebno ja svrte temava all star so Kobe VS svetot.............odmori malce ..............5 seminarski za bryant (so korici, so spirala) ekspresno gi svitka za sekunda (duri i ja ti zaviduvam)............ami tolku im cuka na forumov i odma da ti se pridruzat brakata od advokatska kancelarija LA so najglupite diskussii ovoj VS onoj vs toj.............

i ne dramatiziraj tolku za Wade ......covekot ne beshe tolku grub..........nekogash malku e dovolno za belja........(so potres igral, so infuzija......zatoa promashuval.....celi filmovi se iznapravija, pa eve kaj e Hollywood )

(VO KONTEKST NA WADE I LICNITE) koga sme kaj grubata igra/fauli odi svrti postari all star utkmici koga se igrashe najnormalno....t.e. po nishto all starot ne se izdvojuvashe od obicna utakmica, samo so najdobrite.....odbrana 1/1, kolektivna so prevzemanje.....tempo/intensitet na nivo (ne samo trcanje ko ulavi i besenje na obrac)......i se pravea 20 licni uhste 1 cetvrtina.....banani kolku sakash ...........cepelin da.....3-4 a ne 100 sekoj 2 napad........celi 48 min se igrashe pod GAS.......poslednive godini toa all starov se transfromirashe vo "drugarce, de trgnise da ja zabijam, te molam ostaj me, merak mi e mnogu " i sebichenje do besvest i licna statistika

za domashno preporaka all star 2001 ............da vidite sto e kolenje/kosharka............a ne gluma i cepelini.........(vidi na krajot kako east koga tepa cela klupa ripaat i proslavuvaat ko nba titula da osvoile SITE .......toa e onoj mentalitet poinakov/shmek, a ne celebrity PUVANJE so racite v DZEP !!!!!!)

40 poeni na all star u 2013 ne vredat ni kolku 20 u 1997 !!!!

i drug pat citaj gi poarno moite tekstovi.........i ne vrti temi............

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Абе со самото тоа што Кралот го нарекуваат ЛеКвин се гледа кој од кого има комплекси. Немам ништо што да кажам, освен продолжите со вашиот муабет, Марли многу убаво кажа. Леброн сигурно ќе земе титула кога тогаш, можеби и не , но како играч е голем и тоа не сега, уште во раните години се гледаше, како што се гледа дека ќе биде ГОЛЕМ и Дурант макар и не освоил ништо.

Dr.House

Аудиофил
Член од
18 февруари 2010
Мислења
2.549
Поени од реакции
3.847
Ami ja ako kazev se u mojot post , advokatite na Lakers bi ostanale bez rabota na forumov i kako ti bi imal milion postovi..............a...............

Jas nemam videno na All Star natprevar (imam gledano se od 1990 navamu a i retro utakmici 1977, 1984/87 !) igrac od prvata postava, so ogled kolku spektakularno go najvuvaat (i osobeno poseldnive 5-6 e prenatrupano so koreografija/efekti) celo vreme da gi drzi racete V dzep, pa duri i imeto koga mu go spomnaa duri togash samo ednava raka ja izvadi na zorle, da im otpozdravi.......toa najmalku go ocekuvav od KObe............ti kolku sakash brani go ........ama coekov e PROST......vo takvi momenti toa samo moze nekoj da go napravi za da si dade na znacenje/ego....demek nego seedno mu e so go odbrale........znaete jas sum kobe bryant...........ko taksi da ceka za bolnica na -30 sabajle a ova mu kasni 10 min.........seljak, nema ponashanje dzabe prsteni

i za toa so postignal nema zbor........ama nepotrebno ja svrte temava all star so Kobe VS svetot.............odmori malce ..............5 seminarski za bryant (so korici, so spirala) ekspresno gi svitka za sekunda (duri i ja ti zaviduvam)............ami tolku im cuka na forumov i odma da ti se pridruzat brakata od advokatska kancelarija LA so najglupite diskussii ovoj VS onoj vs toj.............

i ne dramatiziraj tolku za Wade ......covekot ne beshe tolku grub..........nekogash malku e dovolno za belja........(so potres igral, so infuzija......zatoa promashuval.....celi filmovi se iznapravija, pa eve kaj e Hollywood )

(VO KONTEKST NA WADE I LICNITE) koga sme kaj grubata igra/fauli odi svrti postari all star utkmici koga se igrashe najnormalno....t.e. po nishto all starot ne se izdvojuvashe od obicna utakmica, samo so najdobrite.....odbrana 1/1, kolektivna so prevzemanje.....tempo/intensitet na nivo (ne samo trcanje ko ulavi i besenje na obrac)......i se pravea 20 licni uhste 1 cetvrtina.....banani kolku sakash ...........cepelin da.....3-4 a ne 100 sekoj 2 napad........celi 48 min se igrashe pod GAS.......poslednive godini toa all starov se transfromirashe vo "drugarce, de trgnise da ja zabijam, te molam ostaj me, merak mi e mnogu " i sebichenje do besvest i licna statistika

za domashno preporaka all star 2001 ............da vidite sto e kolenje/kosharka............a ne gluma i cepelini.........(vidi na krajot kako east koga tepa cela klupa ripaat i proslavuvaat ko nba titula da osvoile SITE .......toa e onoj mentalitet poinakov/shmek, a ne celebrity PUVANJE so racite v DZEP !!!!!!)

Хит си ми на форумов :cuc:

Член од
11 јули 2008
Мислења
2.910
Поени од реакции
1.552
Абе со самото тоа што Кралот го нарекуваат ЛеКвин се гледа кој од кого има комплекси. Немам ништо што да кажам, освен продолжите со вашиот муабет, Марли многу убаво кажа. Леброн сигурно ќе земе титула кога тогаш, можеби и не , но како играч е голем и тоа не сега, уште во раните години се гледаше, како што се гледа дека ќе биде ГОЛЕМ и Дурант макар и не освоил ништо.
Голем не, добар да.
За да си голем треба да бидеш лидер, да го носиш тимот на грб, да преземаш одговорност кога е најпотребно. И уште ова зошто би имал Kobe комплекс од LeBron, жити све просветли ме? Durant ќе биде ГОЛЕМ играч, LeBron ќе биде само добар пошто колку и да освои се знае кој ќе биде Jordan, а коj Pippen во Miami. ;)

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Голем не, добар да.
За да си голем треба да бидеш лидер, да го носиш тимот на грб, да преземаш одговорност кога е најпотребно. И уште ова зошто би имал Kobe комплекс од LeBron, жити све просветли ме? Durant ќе биде ГОЛЕМ играч, LeBron ќе биде само добар пошто колку и да освои се знае кој ќе биде Jordan, а коj Pippen во Miami. ;)
Kobe нема комплекс од LeBron ниту пак обратно, него фановите на Коби имаат, за разлика од нас кои воопшто не не интересира и не го оцрнуваме Коби како некои.
п.с Можеби и Кире нема да станме ни одблизу Светски и Европски за Олимписки да не збориме, но секако дека ќе влезе во историја меѓу најдобрите ракометари.;)

L

Löwe

Гостин

А па на Коби демек прв пат е на Ол Стар па ептен му е забавно, пука од еуфорија човекот, па 14ти пат игра на Ол Стар од кои 4 пати МВП, прекурчено му е веќе, за него подобро би било а и тој повеќе би сакал со оглед дека има 33 години да не игра, да не се заморува..
Чудо големо дека рацето во џеп му биле.. Бог да чува :tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom