Српски/хрватски рап

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.915
Ова е квалитет, ова е underground !

Mark Renton

Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.915
Скоро ги открив дечкиве! Многу се уникатни вакво нешто, ваков правец не сум видел уште на Балкан.
јас ова не би го класифицирал како рап..

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Mislam deka e vreme vo svetov da se preispita znacenjeto na zborot t.e. muzikata rap i pod kakva forma se pojavuva toa nesto rap.I ako vekje go klasificirame mislam deka strogo treba da se opredelat pripadnicite na naj razlicnite sub klasi na osnovnata kategorija t.e. zanr RAP ...

Mark Renton

Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.915
Mislam deka e vreme vo svetov da se preispita znacenjeto na zborot t.e. muzikata rap i pod kakva forma se pojavuva toa nesto rap.I ako vekje go klasificirame mislam deka strogo treba da se opredelat pripadnicite na naj razlicnite sub klasi na osnovnata kategorija t.e. zanr RAP ...
Епа треба. Не секоја музика каде има рими е рап. Иначе оваа горе траката е DUB.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Како може да не го класифицираш како рап?
Секоја песна каде има рецитал е рап пошто рап е rhitm and poetry значи секаков рецитал на било како ритам е рап.
Сеа рапот си е таква музика каде може да се имплементира на било каква позадина.

Mark Renton

Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.915
Како може да не го класифицираш како рап?
Секоја песна каде има рецитал е рап пошто рап е rhitm and poetry значи секаков рецитал на било како ритам е рап.
Сеа рапот си е таква музика каде може да се имплементира на било каква позадина.
Браво.

М

Мартин`

Гостин
Не е лошо, првпат сега ги гледам како Ф4 инаку добри парчиња има и Марлон Брутал сам гледам.. а Шкабо е стандард 10ка :D

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Марлон Брутал растура првиот на песнава ми е онака али Марлон Брутал увак избацува јако срање.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Beogradski sindikat, Illegal, Endemo (Bosna) a kaj hrvatite poveke gi znam punk folk Brkovi i punk metal Djubrivo ... a za rapot ne sum bas zapoznaen.

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Premnogu e rano da go najavam mojot rap proekt, ili pak da otkrivam nekoi raboti okolu nego i razlicnite kolaboracii koi kje bidat na albumot.No eve da pozdravam so nekoi faci, koi se od srbija i kje gi ima vo kolaboracija na mojot album.

Masta, Seckillah i Debela Traka. Naj andergraund i edni od spored moj vkus naj tvrdite artisti vo srbija momentalno.
Stvarno kvalitet ... koi znae kje razbere.

pozdrav

Kajgana Shop

На врв Bottom