- Член од
- 4 јули 2008
- Мислења
- 6.134
- Поени од реакции
- 1.896
А новиве поскапувања или не ги рачунаш тие?И Албанија и Бугарија. Според твојава табела само Србија има поефтин бензин од нас.
А новиве поскапувања или не ги рачунаш тие?И Албанија и Бугарија. Според твојава табела само Србија има поефтин бензин од нас.
61.5 еврото го рачунаш? Дај да сменам кај тебе шала на страна разликата во цената доколку ја има е 2%-3% па сега видете за што правиме муабет. Значи ако си давал претходниве две недели 3000 денари за бензин сега ќе дадеш 3090 денари.Податокот што го гледате на табелата, за Македонија, е застарен.
85 / 61.5 = 1.382
Една кутија цигари... Што е тоа за нас.. Имаме пари ние ..61.5 еврото го рачунаш? Дај да сменам кај тебе шала на страна разликата во цената доколку ја има е 2%-3% па сега видете за што правиме муабет. Значи ако си давал претходниве две недели 3000 денари за бензин сега ќе дадеш 3090 денари.
http://www.nbrm.mk/61.5 еврото го рачунаш? Дај да сменам кај тебе шала на страна разликата во цената доколку ја има е 2%-3% па сега видете за што правиме муабет. Значи ако си давал претходниве две недели 3000 денари за бензин сега ќе дадеш 3090 денари.
па муабетот не е дека возиме драстично најефтин бензин во регионот. Туку дека цените се тие. Сега ние имаме поскап/поефтин бензин за 2% од другите другата недела обратно. Тука се цените. Ако збориш за разлика од 100 денари на 100 литри (т.е. извозени 1000 километри).А новиве поскапувања или не ги рачунаш тие?
За 1000 евра, одговара?Успат продавам Голф 5ка бензинец.
Балтазар, ај одмори не.па муабетот не е дека возиме драстично најефтин бензин во регионот. Туку дека цените се тие. Сега ние имаме поскап/поефтин бензин за 2% од другите другата недела обратно. Тука се цените. Ако збориш за разлика од 100 денари на 100 литри (т.е. извозени 1000 километри).
Не би рекол дека штедењето во било која ситуација е мерка, тоа е неизбежна последица. Мерка би била акција за излегување од кризата ... секако не мислам глобална, зошто такво влијание факт неможеме да имаме. Штедење би било (врз основа на претходниот пример) споделување на девојката, мерка би било да ја ожениш (значи јас сум преземал мерки ). Има разлика, можеби мала и не секој може да ја воочи но долгорочно гледано неможеш да поистоветиш штедење со мерки.Штедење! Што друго.
Пушиш!? Расипнику. укинувај одма тоа. Лошо е за здравје.Една кутија цигари... Што е тоа за нас.. Имаме пари ние ..
Не сум во позиција да превземам меркиНе би рекол дека штедењето во било која ситуација е мерка, тоа е неизбежна последица. Мерка би била акција за излегување од кризата ... секако не мислам глобална, зошто такво влијание факт неможеме да имаме. Штедење би било (врз основа на претходниот пример) споделување на девојката, мерка би било да ја ожениш (значи јас сум преземал мерки ). Има разлика, можеби мала и не секој може да ја воочи но долгорочно гледано неможеш да поистоветиш штедење со мерки.
Se sobrale cel stab za da se im tekne so da ti vratat A ne se sobrale da za vidat so ne e vo red da predlozat tamu nesto do tatkovcite nivni posto kako e za nas taka e i za niv so cenite samo gi naucile da si kutat pokraj niv i nie si kutime i taka ke si odi ova samo ke ne mavaat po dzebФинтава од штаб ли е или тебе ти текна?
па муабетот не е дека возиме драстично најефтин бензин во регионот. Туку дека цените се тие. Сега ние имаме поскап/поефтин бензин за 2% од другите другата недела обратно. Тука се цените. Ако збориш за разлика од 100 денари на 100 литри (т.е. извозени 1000 километри).
Кој трип човече.па муабетот не е дека возиме драстично најефтин бензин во регионот. Туку дека цените се тие. Сега ние имаме поскап/поефтин бензин за 2% од другите другата недела обратно. Тука се цените. Ако збориш за разлика од 100 денари на 100 литри (т.е. извозени 1000 километри).
Кај се движи бе другар дај извади една листа таква? Ете ти ја последната листа од секаде имаме поефтин бензин. Е сега според најновава пресметка на феникс имаме поефтин од три земји во регионот. Разликата со другите е денар до два. 1% од цената.Кој трип човече.
a. Само Грците имаат поскап бензин од нас.
b. Разликата во проценти се движи од ~0.7% за Црна Гора до ~20% за Косово.
Epa voa e toa ete vidi kolku ripnala vo Administracijata a kolku vo privatnicite taka da moze malku da im skusi na administracija a da bide ubavo i za drugite 80 % sto se po privatni firni ili voopsto so ne se vraboteni
hahahahahah Prijatele ti ako si piknat partiski vojnik kuti si i glej si za tebe posto vo Veles,Negotino,Stip,sv Nikole ova se gravovi sto sigurno znam deka prosecna plata so se zarabotuva e od 7000- 1000 najveke taka da ako zimas posolidno svitkaj opas i kutiКој е тој народ што работи за 7000 денари? Демек сите работат за 7000 денари. До кога со овие муабети? Ти за колку работиш? Татко ти мајка ти? Роднините?